Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932

Епа ако свршил надвор нема што да се секираш, плус и тестовите се негативни. Опушти се за да ти дојде.

На simicka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Zaljubenaa.94

Zaljubenaa.94 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Zenski aj ve molam kazete mi...sum nemala seksualen odnos..a sakame i jas i decko mi..si razgovarame na taa tema cesto i znae deka mi e strav. Najvazno od se mi e sto ne me brza i ostava na mene.koga ke jas ke bidam spremna...Ednas mi rece deka slusnal (ne znam od kade) poveke bolelo od pozadi od kolku od napred :$ ...kazete mi ve molam :*

3. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Колку време пред да правиш Пап тест, не смееш да имаш секс? :wasntme:
    Или нема врска? :wasntme:

4. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Јас мислам дека пред пап тест не треба да се има секс 24 сати, ако грешам нека ме поправи некоја али така мислам беше. :^) :) Така да , ќе постиш малку. :lol:

5. kittty

kittty Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    ЈАС БИ САКАЛА ДА ВЕ ПРАШАМ ЗА ЕДЕН МОЈ ПРОБЛЕМ КОЈ ПОЧНА ДА ЗАЧЕСТУВА И НАВИСТИНА МИСЛАМ ДЕКА Е СЕРИОЗЕН ПА БИ САКАЛА ДА ГИ ЧУЈАМ ВАШИТЕ МИСЛЕЊА И ИСКУСТВА ЗА ОВА ...
    Поточно проблемот е кај мојот дечко... заедно сме 11 месеци и од кога сме почнале да имаме односи секогаш тоа било без никаква заштита ... еднаш имавме односи додека сеуште ми траеше менструацијата т.е. ми беше последен ден но сепак се цедеше по малку ... после односот дечко ми веднаш се бањаше... после неколку саати почна да го боли и да го чеша ... На почетокот кога му се појави ова Јас не знев бидејки му било срам да ми каже и јас мн се налутив зашто не сакам да крие ништо а не кога станува збор за такво нешто ( можда јас ке сакам и он поради болката што си ја има ке ме одбие и јас којзнае уште што не ке си помислам )...Целиот пенис му не нафрла кожичката сто ја имаше на главчето му се излупи скроз некако како плускавци му се појавија... прв пат го видов тоа ... за две три недели му помина ... од кога имавме пак односи пак му се појави и така некогаш повеќе некогаш помалку битно дека после секој однос му се појавува ... Последен пат кога имавме ептен му се прошири низ цело главче жар му е црвен неможе да го допре а на однос воопшто и не помислува го боли ептен ... се мачкаше канестен маст но не помага...
    Ве молам за совет П.С Ни двајцата не сакаме кондоми ... Па не знеме што да правиме ... Ви благодарам однапред :(

6. tarzan

tarzan Нов член

Се зачлени на:
    30 јули 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    12
    EVE TI SOVET.DA GO SMENIS DECKOTO DA SI NAJDES DRUG.NE SE PODNESUVAAT VASITE TELA

7. kittty

kittty Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Никако за мењање ни збор... :(

8. viki85

viki85 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    21
    Има отидено на доктор? Имаш ли ти некоја инфекција? Вака ко што збориш малце страшно звучи :worried: , ама може се работи за некоја привремена инфекција зашто викаш дека после неколку дена му поминува. Одете проверете се и двајцата на доктор :| , никако не смее сам да се мачка и да превзема било што

На kittty му/ѝ се допаѓа ова.
  9. pinkgirl92

pinkgirl92 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    2
    Драга kitty јас мислам дека морате одма и ти и дечко ти да посетите гинеколог иако мене воопшто не ми се драги и ги избегнувам но понекогаш едноставно се мора.

На kittty му/ѝ се допаѓа ова.
  10. pinkgirl92

pinkgirl92 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    2
    И мене ме мачи еден проблем што не знам дали е сериозен или не.
    Како што пишав погоре со дечко ми имавме секс 2 дена пред да добијам. Прв пат ми се случи тоа за време на сексот да осетам малку печење. Другиот ден печењето беше зголемено видов дека од внатрешната страна на усниците на вагината кожичката беше наполу излупена и си помислив дека од тоа ме пече. Во текот на денот кога одев во WC на тоалетната хартија забележував мали парчиња кожички. Наредното утро кога станав и отидов во WC ми се случи нешто од кое што се претресов едноставно се извадив од памет на тоалетната хартија имав цело купче кожички (изгледаше како ситни парчиња месо) го земав огледалото се погледнав од долу и видов уште едно такво купче кожички само што го допрев со тоалетот се откина. Потоа ги отворив зидовите на вагината и видов дека наполу излупената кожа што ја видов утрото по сексот ја немаше по се изгледа тоа беа парчињата кожички што ме извадија од памет ме печеше многу, вчера болката беше намалена ете денес фала богу како ништо да не ми е само имам црвенило во пределот што е накај анусот поточно на ногата и забележувам дека и тааа кожа се лупи.

Ако имате некое мислење или совет...

11. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.124
    Допаѓања:
    2.713
    Слушај тука не сме ние докторки да ти кажеме што ти е(дијагноза незнам) ама можам да ти кажам друга работа:подитно на лекар-гинеколог да си одиш и тоа уште утре.Мене баш овие кожички не ми изгледаат како неминовна работа па затоа одиси веднаш ќе ти даде некој лек да се средиш.

12. pinkgirl92

pinkgirl92 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    2
    Во ред е работата, никој не бара дијагнози овде сме за да си дадеме совет, мислење и да споделиме по некое искуство.
    Сега се е во ред со мене, ми помина :)
    Кога ќе си подразмислам малку подобро мислам дека нема простор за грижа, кожата на половиот орган е многу чувствителна и тенка и до лупење е дошло поради недоволната навлажнетост на вагината при половиот однос.

13. Lizza

Lizza Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    17
    Фала Маја8, и јас така мислев ама реков за посигурно да си прашам, инаку не прашувам за мене јас веќе имам направено пап тест, прашувам за една моја другарка која се правеше светица дека е невина и не знам што, а кога паднавме на муабет за гинеколози и такви работи, она кажа дека била на гинеколог и направила пап тест :wasntme: па јас малку се зачудив на ова затоа прашував :D
    Фала ти на одговорот :*

14. Lady.Gaga

Lady.Gaga Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    0
    Sakam da prasam kakvi se znacite na gonorea kaj zenskite

15. simicka

simicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    91
    16.Гонореа  Симптоми кај жени  Тапа болка во долниот дел на стомакот  Жолтеникав исцедок  Слаба болка и печење при мокрење  Симптоми кај мажите:  Силна болка и печење при мокрење  Матна мокрача  Густ, жолот-зеленикав исцедок
    17.Гонореа  Лекување: со антибиотици ова го најдов на интернет :)

16. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    феминки секогаш кога имам период,ме чеша многу,боцка,пецка некогаш и
    како големи лигави парченца крв излегуваат кога мочам :$ ,
    дали е нормално?ви се случува и вас?ужасно ме нервира :$ :envy:

17. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Чешањето и боцкање не ми се нормални некако. Пробај да ги смениш влошките. А тоа во скриениот текст и кај мене го има,ама мислам дека е норамлно, нека кажат другите незз

18. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Mи почна само сега така што пишав во скриеното :worried: ке ги сменам,можеби чешањето е од влошките :?:

19. Lady.Gaga

Lady.Gaga Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2010
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    0
    Dragi feminki mnogu sum isplasena i voznemirena samo placam pod stres sum ve molam za pomos.Mi se slusuva nesto sto ne ocekuvav deka ke mi se desi vo zivotot znaci kako sto prasuvav postavuvav prasanja za gonorea isto taka prasuvav i za decko mi i dobiv odgovor da se najavm na ginekolog zaedno so decko mi.Znaci odime zaedno 2ipol godini no nikogas ne sum bila na ginekolog. So majka mi porano bevme tolku svrzeni i si zborev so nea na site temi taa e otvorena so mene i brat mi i saka se sto ne maci da i kazeme tuka e da ni pomogne no sega se odaleciv od nea i taa me prasuva i e zagrizena sto se slucuva so mene pregeska me vide rasplacena i mi rece sto i da e kazi mi nemozam da i kazam deka sum imala odnosi so decko mi jas ja ubediv nea deka seuste sum nevina deka sum nemala odnosi taa e sigurna vo toa no sepak neznam navistina sum zbuneta se plasam da i kazam.Znaci cel problem mi e deka posle tolku vreme so odnosi na decko mi mu se pojavi na pesniot nekoja bela tecnost citav za gonorea nema takvi simptomi toj, samo bela tecnost mu ptoekuva se javi na doktor mu dadoa apcinja amoksiklav gi pie no mu se namaluva no sepak po edna kapka mu istekuva momentalno imam mensturalen ciklus se plasam nesto da ne se slucuva i so mene mada ne osekam niakvi simptomi jasni mi se simptomite na gnoreata i kaj maskite i kaj zenskite.Pravavem muabet so decko mi saka da odam na ginekolog da se proveram no jas navistina se sramam i strav mi e navistina mi e tesko dosega ne sum bila an ginekolog nemozam da i kazam na majka mi se plasam da nema rasparavii neznam kako ke deluva kako ke se odnesuva da znaese ke mi bese polesno zbuneta sum neznaev kaj da se obratav citam na internet stranici kako sto zagrizeni sme i dvajcata mn se plasime sto da napravam kako da otidam na ginekolog dali da i kazam na majka mi i vrskata mi se raspaga pregeska rasinav so decko mi sega se vidovme praevme muabet neznam na sto stojam ke pukna ve molam pomognete mi ;(

20. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Штом имаш дечко веќе 2 ипол години , биди сигурна дека мајка ти знае дека имаш односи, не е глупава да мисли дека 2 години само за рака се држите. Нема зошто да ја лажеш. И да изреагира бурно важно е да и ја кажеш вистината.

Не знам зошто мислиш дека е гонореја ? Не можеш сама да си поставиш дијагноза, може е некоја друга инфекција, бактерија.... затоа место да си ја лупаш главата од ѕид, кажи и на мајка ти и утре заедно одете на гинеколог. Ќе видиш дека уствари не било така страшно.
    Во право е дечко ти што те тера да одиш на лекар, не само поради него туку и поради себе, твоето здравје треба да ти биде најважно, затоа избриши ги солзите , голтај кнедли, ама мора на гинеколог да отидеш.