Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Не ме сфаќаш. Во РЕМ фазата, секое здраво машко добива ерекција, не секогаш ама многу често.
    Работата е што ти во РЕМ фазата не треба да се будиш.
    Таа ерекција може да се задржи и неколку часа, па кога се разбудиш сабајле ја имаш онаа добро позната "утринска ерекција".
    Ти дечко немаш проблем со ерекцијата, имаш со спиењето.

На Lolo5, ЕденЧлен, saren_petel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. saren_petel

saren_petel Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2018
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    299
    Taa erekcija naistina me razbuduva, ali potoa pak bez problem prodolzuvam so spienje. Samo sto vo toj moment koga se razbudam vednas pomisluvam na seks, ali pota prodolzuvam so spenje. Te svativ i te razbrav.

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Ако можеш да продолжиш со спиење, немаш никаков проблем. Можеш да ја разбудиш девојката, ако пристане ок, ако не, заспиј си...

На Lolo5, coki35, Stefanmfo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Многу ме занима нешто.
    Не сум имала односи до сега ама сакам да си знам.Еве пр. скината сум веќе и имам незаштитен однос е сега ова со забременувањето ме буни.Не се забременува само ако се има однос во плодни денови или како и да се вика тоа или грешка сум?Или било кога може освен деновите кога имаме добиено?
    И да, малку е глупаво прашањево ама дали жените кои се бремени добиваат менструација во текот на бременоста или не?

5. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    5.307
    Се забременува само во плодни денови, т.е за време на овулација. Но, не секогаш може точно да се одредат деновите кога жената овулира. Некогаш може да овулира порано или подоцна, па затоа и често се поставува прашањето дали жената може да забремени и кога не е во плодни денови.
    Исто така сперматозоидот може да опстане во жената и до недела дена, па кога ќе настане овулација да се изврши оплодувањето.

Бремените жени не добиваат менструација, но можно е да прокрварат. Секако, тоа не треба да се меша со менструација.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ariaelon

Ariaelon Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    11
    Многу ме занима какви се тие овулациски болки,дали се јаки болки и дали ви тече крв? Искрено до сега не сум имала проблеми,ама во плодни денови овој месец чувствувам слаби болки на десниот јајник и ми тече крв,а при оргазам ме боли уште повеќе и повеќе крв има.. Дали се ова симптомите за овулациска болка(зашто имам многу силни и менструални болки),или можеби имам некој проблрм?некој со вакво искуство?

7. Panthera

Panthera Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    711
    Пијам контрацепција поради полицистични јајници веќе 4 месеци, внимателно ги користам без пропусти. Пред 2 дена имав незаштитен однос со дечко ми и сврши во мене.
    Имам уште две розеви пилули од контрацепцијата, што значи дека за 2-3 дена треба да добијам, но јас денес имам болки во јајниците и пред малку прокрвавив.
    Што би можело да биде причината?

8. gicka

gicka Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    149
    99% неможеш да останеш бремена но сепак постои 1% шанса..да се консултираш со лекар најдобро ке њ

На Panthera му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Gogaa20

Gogaa20 Нов член

Се зачлени на:
    20 февруари 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    So decko mi se obiduvame da imame odnosi poveke pati, no nikako da vleze vo mene. Ve molam za sovet.

10. Ariaelon

Ariaelon Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    11
    Valjda ne e dovolno napalen,treba da mu e potvrd ili pak si seuste nevina?

11. Gogaa20

Gogaa20 Нов член

Се зачлени на:
    20 февруари 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Nevina sum.

12. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Треба да си доста опуштена тоа ти е најбитно за да успее да влезе.... А и тој треба исто за да може да има добра ерекција ....Така да опуштени напалени и ќе биде

13. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Јас не сум доктор, ама колку што сум запознаена, можно е да се работи за циста, оди на гинеколог.

Последна измена: 28 февруари 2018
  14. Inlovewithm

Inlovewithm Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2018
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    233
    Nie imavme isto takvi problemi i toa traeja okolu mesec dena :doh:
    I toa kaj nas bese obratno on bese nevin na 26god 8) hahah a jas ne bev nevina .. sekogas taka ful vo predigra a koa treba da vleze nigde go nema se obesil nadolu .
    Potoa se opustivme prestanavme da mislime na toa dali ke imame seks ili ne i on sam si prorabote :clap:
    Sega pa neznae za stop, ko za inaet!
    Najdobro e da se opustite da pomimete poveke vreme vo galenje vo guskanje ke se zblizite i ke se nadmine i tremata i vozbudata .

На mira.mira и gicka им се допаѓа ова.
  15. Агнес :D

Агнес :D Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    146
    извинете тука што го поставувам прашањето, но не знаев каде..не најдов соодветна тема... дали знаете каде можам да најдам вибрирачки прстен (durex play или durex intense)...барав по маркетите, но никаде нема.... некој совет?

16. Inlovewithm

Inlovewithm Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2018
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    233
    Apteka

На Агнес :D му/ѝ се допаѓа ова.
  17. winter flower

winter flower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    12.214
    Има во ДМ...

На Агнес :D му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ariaelon

Ariaelon Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    11
    Здравоо,ве молам за помош.. овулацијата требаше да ми биде пред една недела,а имав крв и кафеава течност,имав констипација и овиа денови почна да ми тече многу(овјлацијата) и јајниците ме болат,дали тоа има врска со овулацијата ?констипацијата)или се работи за некоја циста..многу сум загрижена ..некои искуства?страв ми е да се провераам се надевам нормално е бидејќи и претходниот месец ми доцнеше менструацијата..?

19. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Мечкс страв мене не страв....Мораш да одиш и да си провериш тосжа е најдобро...Точно е дека при овулација има болка во јајниците но сепак што и да е докторот знае најдобро ....Боље спречити него лечити позз

20. frendis

frendis Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2018
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Probavme da imame seks so partnerot, no ne ni uspea...
    vleze samo so glavata, imase kafeavi tocki na carsafot no po 3 casa mi istece krv, no imam edno mozolce blisku tamu, dali krvta e od mozolceto ili e od himenot