Не ме сфаќаш. Во РЕМ фазата, секое здраво машко добива ерекција, не секогаш ама многу често. Работата е што ти во РЕМ фазата не треба да се будиш. Таа ерекција може да се задржи и неколку часа, па кога се разбудиш сабајле ја имаш онаа добро позната "утринска ерекција". Ти дечко немаш проблем со ерекцијата, имаш со спиењето.
Taa erekcija naistina me razbuduva, ali potoa pak bez problem prodolzuvam so spienje. Samo sto vo toj moment koga se razbudam vednas pomisluvam na seks, ali pota prodolzuvam so spenje. Te svativ i te razbrav.
Ако можеш да продолжиш со спиење, немаш никаков проблем. Можеш да ја разбудиш девојката, ако пристане ок, ако не, заспиј си...
Многу ме занима нешто. Не сум имала односи до сега ама сакам да си знам.Еве пр. скината сум веќе и имам незаштитен однос е сега ова со забременувањето ме буни.Не се забременува само ако се има однос во плодни денови или како и да се вика тоа или грешка сум?Или било кога може освен деновите кога имаме добиено? И да, малку е глупаво прашањево ама дали жените кои се бремени добиваат менструација во текот на бременоста или не?
Се забременува само во плодни денови, т.е за време на овулација. Но, не секогаш може точно да се одредат деновите кога жената овулира. Некогаш може да овулира порано или подоцна, па затоа и често се поставува прашањето дали жената може да забремени и кога не е во плодни денови. Исто така сперматозоидот може да опстане во жената и до недела дена, па кога ќе настане овулација да се изврши оплодувањето. Бремените жени не добиваат менструација, но можно е да прокрварат. Секако, тоа не треба да се меша со менструација.
Многу ме занима какви се тие овулациски болки,дали се јаки болки и дали ви тече крв? Искрено до сега не сум имала проблеми,ама во плодни денови овој месец чувствувам слаби болки на десниот јајник и ми тече крв,а при оргазам ме боли уште повеќе и повеќе крв има.. Дали се ова симптомите за овулациска болка(зашто имам многу силни и менструални болки),или можеби имам некој проблрм?некој со вакво искуство?
Пијам контрацепција поради полицистични јајници веќе 4 месеци, внимателно ги користам без пропусти. Пред 2 дена имав незаштитен однос со дечко ми и сврши во мене. Имам уште две розеви пилули од контрацепцијата, што значи дека за 2-3 дена треба да добијам, но јас денес имам болки во јајниците и пред малку прокрвавив. Што би можело да биде причината?
Треба да си доста опуштена тоа ти е најбитно за да успее да влезе.... А и тој треба исто за да може да има добра ерекција ....Така да опуштени напалени и ќе биде
Nie imavme isto takvi problemi i toa traeja okolu mesec dena I toa kaj nas bese obratno on bese nevin na 26god hahah a jas ne bev nevina .. sekogas taka ful vo predigra a koa treba da vleze nigde go nema se obesil nadolu . Potoa se opustivme prestanavme da mislime na toa dali ke imame seks ili ne i on sam si prorabote Sega pa neznae za stop, ko za inaet! Najdobro e da se opustite da pomimete poveke vreme vo galenje vo guskanje ke se zblizite i ke se nadmine i tremata i vozbudata .
извинете тука што го поставувам прашањето, но не знаев каде..не најдов соодветна тема... дали знаете каде можам да најдам вибрирачки прстен (durex play или durex intense)...барав по маркетите, но никаде нема.... некој совет?
Здравоо,ве молам за помош.. овулацијата требаше да ми биде пред една недела,а имав крв и кафеава течност,имав констипација и овиа денови почна да ми тече многу(овјлацијата) и јајниците ме болат,дали тоа има врска со овулацијата ?констипацијата)или се работи за некоја циста..многу сум загрижена ..некои искуства?страв ми е да се провераам се надевам нормално е бидејќи и претходниот месец ми доцнеше менструацијата..?
Мечкс страв мене не страв....Мораш да одиш и да си провериш тосжа е најдобро...Точно е дека при овулација има болка во јајниците но сепак што и да е докторот знае најдобро ....Боље спречити него лечити позз
Probavme da imame seks so partnerot, no ne ni uspea... vleze samo so glavata, imase kafeavi tocki na carsafot no po 3 casa mi istece krv, no imam edno mozolce blisku tamu, dali krvta e od mozolceto ili e od himenot