Значи пак ќе напоменам никаков секс и не беше у прашање туку само се доближивме како и секогаш и проба да ми го стави во гз му реков немој ме боли и толку беше
Оди со сестра ти или некоја друга роднина на гинеколог и може да ти предложи некој за матичен бидејќи мора да имаш матичен гинеколог за да одиш на преглед.Во крајна линија оди со татко ти ако си блиска со него или,пак,со дечкото заедно бидејќи мора заеднички да преземете одговорност за вашите постапки.
А мислиш да почекам да се смири можеби сум изгребана и нема да ме пече? Стварно немам на кој да се потпрам..
Не ти треба никој за да се потпреш.. Доктор е доктор, а 17год и не се баш малку.. чекањето некогаш доведува до поголеми инфекции Неизлечени инфекции не сакам ни да зборам до што доведуваат Не си играј!
Добро ионака мораш до понеделник да почекаш,види како до тогаш ќе се одвива ситуацијата,миј се со камилица,употребувај Canesten крема од аптека и носи чисти памучни гаќи,па ако не помине тогаш во понеделник оди на гинеколог.Друго решение нема.
Ви благодарам на мислењата.Некаков контакт со гинеколог да ми дадете? Сама можам ли да одам или како?
Жал ми е.Но, мораш да појдиш со некој повозрасен. Инаку од каде ти течи крв? Од анус? Јас имам болка во анус и имам фисура и развлечено ми е местото, чекам да помини ако не помини за некој ден ќе одам на лекар.Сепак за наше здравје е.
Тогаш ми потече само веќе не ми тече.Само ме пецка при уринирање.Инаку тогаш не можев да определам бидејќи видов само на гаќичките и немав повеќе. Мора да е полнолетен? Крвно сродство да ми е мора? Би одела со пријателка ако не се среди
Zdravo imam problem eden na 11fevr imav ciklus a na 16 sex koga bi rrebalo da dojde ovoj mesec I dali e mozno da sum trudna
Девојче оди со било кој најпрво кај матичен потоа ќе те прими гинекологот што ќе го одредите за матичен гинеколог. Меѓувреме ти советуваа погоре одмивај се со појак раствор од камилица, маст canesten 225 den., или пак маст micoril 70 den.(isti svijstva imaat). Мачкај се долу три пати. И не си играј друг пат.
оди со мајка ти на гинеколог. И да имаш инфекција секогаш можеш да речеш си ја фатила од шоља во вц. не мора да знае што си правела. речи и да одите зашто мислиш дека имаш цистит. И така симпомите се слични.
Види вака ај јас да не бидам контрадикторна и да кажувам како треба да се заштитуваш кога и самата јас имав незаштитен однос неколку пати и сега сум во огромна паника и чекам да ми дојди а не ми иди, многу ми е страв иако сум сигурна дека не сврши во мене.Сега тебе да те прашам сврши во тебе? кога се тргна ?
Da vo mene svrsi ali bev sigurna deka nema da fati eve treba denes utre da mi dojde ama nekako tesko ide
Можеш да одиш и сама на доктор не мора да имаш со тебе никој. Не е ништо страшно, скоро секоја втора жена има/ла инфекција. Ама те направија како најголем грев да си направила. За следен пат да знаеш да користиш кондом. Ако сакаш да не платиш ништо оди во поликлиника Чаир, не ми текнув акако се викаше докторката, ако имаш пари оди во Гинековита, отвори ја темата Добар гинеколог, најди телефонски број и закажи. Ама кажи дека сакаш да се запишеш да ти биде матична за да не ти наплатат како приватно.