Имам многу силни менструални болки кои можам да ги смирам само со Вентор.. и за време на менструација имам болки во матката,циклусот ми касни по 10 дена и за време на овулација ми рече крв..на интернет читав дека е можно да биде ендометриоза(некој вид канцер на матка) што многу ме плаши и може да предизвика неплодност. На гинеколог не би можела да одам зашто сум уште мала и не можам дома да кажам дека веќе не сум невина..може е и некое хормонално пореметување поради губењето невиност.. некој имал ли слично искуство?
А да си посетиш гинеколог не е најдобро? Да не си играш со такви работи и сама да си даваш дијагнози. Овде никој нема да ти каже што тие точно.
Ne bi mozela da odam a bi sakala stvarno..samo sakam da se informiram,ako nekoj imal vakvo iskustvo da spodeli
Проблемот е што се колеги на баба ми и не би можела тоа да го сокријам..а не смеам дома да кажам(не би сакала дупли проблеми,со кого,како,што..како не сум внимавала..)
Здравјето можеби ти трпи ради рекла казала од колегите. Обврска на докторите е да чуваат тајни на пациентот, ако сакаш може тоа да и го напоменеш. Крај краева нема само едне гинеколог, оди на приватно ако имаш можност.
Болката што ја чувствуваш може да биде и знак на инфекција. Немој да гуглаш симптоми, прво што покажува е некој вид канцер. Значи не е релевантен извор. Штом имаш 17 значи дека циклусот уште не ти е среден. Барем користевте заштита?
Здраво на сите. Сакам да ве прашам кои кремови ги користите против чешање и црвенило ? Веќе 5ти ден мака мачам. Се премивам со хиперманган и со чај од камилица ама не е тоа тоа.. Дали Декотал можам да употребам?
Не сум сигурна дали прашањето ми е за тука. Но, сепак ќе прашам. Дали некој можеби знае кој доктор во Систина прави хистеректомија (отстранување на матка)?
Zdravo mi treba vase mislenje Pri zastiten odnos imav bolki vo dolniot den na stomakot.. utredenta imav bolki vo muskulite,gadenje,vrtoglavica i pagjanje na kr pritisok.. Fala odnapred
Прашањето и не знам дали ми е за овде. Последните 2 месеци, две недели пред да добијам имам тегоби во желудникот, мачнини. Мене циклусот ми е редовен, немам никакви проблеми со тоа, исто така со дечко ми немавме некој ризичен однос. Последните 3 - 4 месеци се хранев не убаво, јадев само еднаш во денот или пак не јадев воопшто. Синоќа имав нагон за повраќање и вртоглавици. Е сега прашањето ми беше, дали имам некој проблем со желудникот, или пак може станува збор за бременост.
Женски вака ми дојде на 11 март заврши на 15 март(последниот ден имав односи, па ми се продолжи уште 1 или 2 дена таака нешто со така малку крв).Сега според календар што го имам во тел, треба да ми дојди на 9 април.Кога ми е била овулацијата?Од вчера имам болка во лев јајник, повремено гадење(вака гадење имам скоро година ипол, така да не знам дали е од тоа бидејќи имам проблеми со желудник или тоа што треба да ми дојди, или е тоа другото кога ти доцни. Сакам исто и тест да направам, ама немам некои симптоми а иако беше незаштитен мислам дека немаше ризик баш баш(иако секогаш има ризик кога е без кондом). Од тој ризичен однос поминаа 3 недели би требало да покажи тестот точно? И уште едно прашање.Ако пред 3 недели сум имала незаштитен и ако пред 3-4 дена пак дали сега кога ќе ми иди ќе има некој симптом ако има нешто и дали ќе доцни?Инаку имам нередовна менструација. Фала.