Lady Gaga, мој совет е да почекаш да ти заврши циклусот, а потоа веднаш да отидеш на гинеколог, мислам редно време е, пишуваш дека си 2 и пол год. сексуално активна а немаш посетено гинеколог, а што чекаш??? Веднаш да отидеш бидејќи доколку дечко ти има нешто, многу е веројатно дека и ти имаш некаква инфекција, така што, колку побрзо отидеш на гинеколог толку е подобро за тебе. А ситуацијата со мајка ти си ја знаеш најдобро сама, и сама кажуваш дека порано сте биле блиски ама сега се заладиле односите, ако мислиш дека ќе те разбере и ќе те поддржи, пробај кажи и сигурно ќе ти помогне и ќе биде покрај тебе. Со среќа ! Поздрав и се надевам дека се ќе се среди
Vi blagodaram,a za ginekolog se resiv da odam iako mi e mn sram i ke mi bide prv pat posto sum navistina preplasena iako ne osejkam nikakvi simptomi ali sigurno si e sigurno.A odnosot so majka mi taa kon mene e ista no jas kon nea se smeniv posto se sramam a i plasam da i kazam a znam i signurna sum deka ke me podrzi i razbere sepak vi blagodarm mnogu za pomosta i sovetite
jas plativ 1200 kompleten pregled.ajde bidi hrabra napravi go prviot cekor i ke ti bide mnogu polesno ke si vikas leleee trebase porano da otidam
И јас исто како Ануфка платив 1200 денари за преглед, колпоскопија, ехо и ПАП тест, ама во Скопје мислам дека цените се малку поскапи.
Како прво лејди гага нема потреба од паника. Од каде си измисли дијагноза гонореја??? Можеби се работи за кандида. На дечко ти му препишале антибиотик, а од каде тоа? Тој беше ли на уролог да му направат брис???Антибиотиците влијаат лошо не само на жените, туку и на мажите. На мајка ти немора ни да кажуваш. Ако сакаш избери си матичен гинеколог од тие што соработуваат со фондот за здравство и нема да плаќаш за прегледот. Инаку прегледот не е страшен воопшто
Значи најди некој гинеколог во твојот град на приватно, собери околу 1500 денари и оди! Не мора мајка ти да знае, за на приватно не ти треба книшка. Ако не сакаш сама да одиш земи некоја другарка со тебе, или евентуално дечко ти ако немаш веќе кој. Ви е срам да одете на гинеколог што е нормална работа исто како на заболекар да одиш, а да се сексате не ви е срам. Ќе видам понатака не дај боже ако дојде до некој посериозен проблем, дали ќе ти е срам уште. Ако ти е срам продолжи и плачи дома, не знам каква помош бараш од нас кога не сме гинеколози, од нас доби помош и тоа најголема, ОДИ НА ГИНЕКОЛОГ, за вакви сериозни работи не се чека и не се плачи дома, туку се реагира! Ајде крени главата, позајми се пари од некој ако немаш сега, дечко ти или другарка под рака, и правец гинеколог! Сместа!
Чешањето и боцкањето се знак дека влошките што ги користиш не ти одговараат, или пак можеби едноставно имаш преосетлива кожа на интимните делови која при менструација уште толку се иритира. Некогаш колку и да одржуваш хигиена, едноставно се случува да ти се иритира кожата. Пробај смени ги влошките и ќе видиш како е. А парченцата крв, тоа е сосема нормално - фактички тоа се остатоци од слојот кој што ендометриумот на матката го подготвувал за всадување на оплодена јајце клетка, па кога тоа ќе изостане, тој се чисти и матката се подготвува за нов циклус. Затоа всушност имаме и грчеви на матката и болки првите денови од менструацијата.
фала анатан,вистина имам преосетлива кожа,цело тело ми е,ама и си менувам влошки,подолги,пократки-различна марка .ова за парценцата крв не ми се имаше случено од кога се породив,на моменти Спојлер кога мочкам си помислувам дека бубрегот ми излезе
Значи вака јас не измислив ништо не ни знаев што се случуваше, дечко ми сам ми кажа дека нешто БЕЛО одоздола му потекува а нема никакви симптоми на ГОНОРЕА сепак не сум сигурна што е тоа. Дечко ми е исплашен пошто само чита на интернет странициве и мисли дека има нешто.Не бил на доктор само се јави на еден доктор и му дадоа антибиотици па моментално ги пие тие антибиотици и при крај е со нив ми рече откако ке ги испие секако ке оди да се провери на доктор да видаат што му е тоа воопшто.Сепак страв и страм и да има и да нема морам да одам чекам да ми заврши менстуралниот циклус и се одлучив да одам да видам што е навистина за полесно да ми биде, свесна сум дека од дома нема да добијам ништо повеке ке се нервирам.На гинеколог ке одам со другарка ми приватен е и женски гинеколог е. Со пари ке треба да се снајдам а на мајка ми неможам да и кажам Сепак ви благодарам за помошта и советите.
здраво феминки Нон стоп ве читам но сега си правам профил... Сакам да прашам нешто Со дечко ми имавме интимни допири но не секс... со неговиот пенис ме допираше мене...немаше спрема самоо пресемена течност сакам да прашам дали е можно од то да се остани бремена Но да напоменам..ДОСЕГА СУМ НЕМАЛА СЕКС..:ШТО ЗНАЧИ СЕУШТЕ СУМ НЕВИНА...фала однапред поздрав
Читам и јас на форумов често пати прашувам и добивам одговори и совети и јас се прашувам сто е воопшто предсемена течност каква е таа неколку пати ја имам прочитено но незнам што е?
Предсемена течност е она кога се влажни машкото, може и кога не му е во ерекција да се навлажни, исто ко ние жените што се влажниме. Може во неа да има сперматозоиди ако претходно има ејакулирано, ама зборам за пола саат до саат претходно. Затоа после секој секс треба да се измоча и да го измие за да нема сперматозоиди. А за девојчето што бараше совет околу тоа дали е бремена - ако он претходно си го „мавал“ и ако останале некои блесави сперматозодиди да се борат да поминат низ твојот химен и ти притоа да овулираш и шансите за забременување се 1 на милион, така да не... не верувам дека си трудна, не се секирај
Аман бе шо си ти мајка Богоројца?? Трудна дали била а невина....боже господе едуцирајте се малку пред да имате било каква интимост, срамота е вакво нешто да прашувате бе ало!! Сигурно веруваш уште во приказната дека тебе штркот те донел преку оџак. Или можеби си од дедо мраз донесена.
здраво девојки! сега си го направив профилов и мило ми е што од денес па натаму сум дел од ова виртуелно фемина друштво се надевам дека секој проблем ќе биде колку-толку решен на секоја од нас... поздрав
Женски, сакам да прашам, колку време после првиот однос чувствувавте болка при пенетрација? мислам, после колку односи? сме имале повеќе пати односи со дечко ми, но мене сеуште ме боли, и може само во некои пози да пенетрира, wtf
Зависи кај секоја е различно не памтам баш 2005 беше ама мислам некој месец така ми беше (ме болеше) зашто во почетокот имавме односи еднаш неделно еднаш на 2 недели итака
првите неколку пати боли, најчесто поради не опуштеност, срам, не испробаност на пози хехехе после некое време вашите тела ќе се спојат и нема да осеќаш баш ништо. а што се однесува до тоа што после односи ти се мокри тоа е поради фактот што се собира таа течност што тера на прскање, со добра тактика ќе се извади надвор (а сега без проблем оди си во веце) не е ништо страшно нормално е. дури гинеколозите препорачуваат пред однос и после однос да се мокри да се исфрлат бактериите што се навлезени