Пред две недели имав менструација и денес пак ми дојде, но воопшто не ме боли стомакот што не е типично за мене и за прв ден од менструација. Имав незаштитен однос, па прашањето ми е дали ако сум бремена можно е во првиот месец да крварам? Исто така пред околу една недела пиев антибиотик, дали можеби и тоа има влијание?
Изгледа си во овулација/плодни денови. Можно е и поради тоа да се јави мало крварење. Секако не треба да е обилно како менстурација. За тоа со бременоста не би знаела да ти кажам.
Девојки јас пишувам сега во име на другарка. Има проблем со дечкото. Неколку пати имале секс. Пенисот премногу му мирисал, а проблемот сигурно не е од нехигиена (и јас го познавам дечкото и знам дека е многу педантен и дека си одржува хигиена), а најверојатно не е ни инфекција бидејќи тој и со нејзе и пред нејзе строго со кондом има односи што најверојатно не би можел да закачи нешто (освен ако има инфекција од нешто друго). Исто така премногу течност изглегувало од пенисот (најверојатно предсемена течност), но другаркава вели дека премногу како да се измочал (извинете, само ја цитирам). Дечково сакал орален секс, но од миризбата и течноста на другарка ми и се лоши секој пат кога треба да го направи тоа.. Вели дека цела соба мириса, што значи дека и дечкото е свесен дека мириса.. Што мислите? Од што би можело да биде така? Срам и е да разговара со него на таа тема,да не се навреди.. И нормално ли е толку многу предсемема течност да испушта? Јас со бившиот не сум имала таков проблем, се случило некогаш, но тоа било само капка, неприметливо и не ми сметало..
Da I preneses na drugarka ti. Mirizbata na penisot bez razlika dali deckoto I bil pedanten ili me I dali go miel ili me, spored mene e poradi nekoe glivvicno ili bakterisdko oboluvaanje. Vo edna druga tema objasniv deka koga bevme na sluzenje voen rok, staresinite(lekari) ni nareduvaa koga se kapevme obavezno da ja zavrakame kozata koja ja prekriva glavata na penisot za da vidat da me ima nekoe glivicno ili bakterisko oboluvanje. Kaj onie slucai kade imase znaci na mirizba(poradi nasobranost pod kozata na nekakva bela da me recam kako urda, pojava) zadolzitelno im dava anti bakteriski I anti glivicni masti za da se izlecat od infekciite I da im prestane mirizbata. Prenesi e na drugarkati neka si kupi vo nekoja apteka sredstva za mackanje, neka go mid prvo a potoa neka go macka dva-tri pati vo denot. Togas tvojata prijatelka ne ke saka da go ispusti od usta.
Последна менструација имав на 1 мај( по 10 дена доцнење). Значи сега овие денови треба да добијам, но јас уште од 26 мај кога ќе се избришев имав лигаво ( извинете но не знам како да опишам) како бело прање, меѓутоа беше со црвена свежа крв. Значи само на бришење, на гаќи ништо. Тоа траеше до 29 мај и оттогаш наваму немам ништо, ниту на бришење ниту на гаќи. Прв пат ми се случува ова, па ако може ваше мислење
Ако ти доцни, може тој период да ти била овулацијата. Може некогаш при овулација да се јави благо крварење, како на пример, во твојов случај
Знам за тоа ама добив на 1 мај, а крварење добив на 26, значи 4-5 дена пред редовно добивање, затоа ме чуди.
4-5 дена пред редовно, но и сама рече, дека прошлиот месец ти каснел 10 дена. Ако и месецов е исто, тогаш до добивање имаш 14-15 дена.
Девојки после односот во средата на дечко ми му се издувал ама само кај главичката. Се мачкал со некој крем и се повлечувало. Од што може да е ?
Искрено, не знам од што може да биде, ама при вакви случаи, најдобро е да си посети уролог, иако сега е во ред. А и да каже на докторот со што се мачкал.
Здраво малку сум испаничена па дури да одам на гинеколог да си прашам за мислење. Имам црвено мозолче на десната усна од вагината кое ме боли и на крајот е како црно шо можи да биди?