Cista na zlezdata na Bartolini.Bartolinit.Pretpostavuvam deka e toa.Za vlakno moze da e ama mala verojatnost. I zenata ubavo sI kazuva vo vaginata,vo vagina vlakna nema barem kaj mene e taka.
Normalno deka znam sto e toa I kako se leci.Da ne zbaev nemase da pretpostavuvam.deka e toa.Sepak najdobro da se vidi.
Здраво девојки,сакам да ве рашам нешто,вчера со дечко ми имавме односи и случајно ми рече дека осетил нешто чудно внатре во мене во вагината.Му реков да виде со прст да допри,и вика нешто е тркалезно како израсток, се исплашив и пикнав и јас прст и доприв нешто шо до сеа сум го немала.Незнам што е,се плашам да не е полицистичен јајник или вагинален карцином.Некоја со ваков случај?
Да пикнеме и ние прст, вака виртуено, да изгласаме дали чувствуваме израсток или не...? Се пишуваат ли вакви прашања на форум? Ајде еве кажи, што очекуваш да прочиташ? Закажи термин на гинеколог и ке знаеш на што си.
Како ќе го пипнеш јајникот? Цервиксот се мести, здебелува, се менува за време на еден месечен циклус. Тоа да не е? Иди прашај си гинеколог и ќе ти каже.
Прочитав, и да има таков случај, како мислиш да го решиш проблемот, доколку постои? Сериозна е темата, не е за на форум, туку за на доктор.
Постои шанса тоа топче да стои таму а дечко ти да не го забележал до сега, постои шанса топчето да се појавило пред некое време. За да бидеш мирна, закажи на лекар и ке знаеш што е тоа. И да не е опасно, ти посети доктор наместо да се тешиш дека не е ништо страшно. Јас се надевам дека не е ништо, ама и да е нешто, што поскоро отидеш на лекар, тоа подобро.
Гинекологот ми препиша вагинални таблети на вечер по 1.. е сега заборавив да прашам додека трае терапијата дали смеам да имам односи или не.. има некоја што знае ? ☺
Јас кога сум користела вагиналети ми кажале односи НЕ. Ако ептен не можеш да се стрпиш неколку дена, строго со кондом.
Незнам кај да се обратам, па ај да прашам тука. Вчера бев на гинеколог, рутински преглед, ми рече дека е се океј и да користам Гинекс крем. Сега прашањето ми е како се користи овај крем?! Ја прашав неа ми одговори дека пишува внатре, ама не пишува.
Може кога и да е да се прокрвари во плодни денови без разлика топло/ладно, но обично во мали количини. Мене не ми се случило но, знам дека е возможно.
Не би рекла дека е крварење, повеќе би го опишала како исцедок со крв, значи сосема мала количина на хартија после бришење, евентуално некоја капка на гаќи. Крварење може да е и пукната циста, јас би посетила гинеколог доколку количината на крв е значителна.
Еднаш бев исто вака ми се случи ми рече мала цистичка пукнала и плус имав бело прање ми даде вагиналетки.