Zdravo decki! Nova sum tuka ii slucajno go napraviv profilot za da potrazam pomos od vas. Vekje nekoe vreme se tesnam,imam problem za koj me e strav da go kazam oti citajki na internet ispagja deka e od odnosi a uste ne sum gi imala tie odnosi. Znaci imam t.n "belo pranje" ama ima problem sho ne e kako plunka tuku e kako parcinja ne znam kako da vi opisam kako. Kje moze li nekoj da mi pomogne ako znae sho e da mi kaze ili ako znae nesto kako da se oprave toa ili nekoj sovet se prifakjam!!
Веројатно се работи за инфекција. Не мора да имаш односи за да ја закачиш, може и пример од слаб имунитет. Ништо страшно, но мораш да одиш на гинеколог за да ти даде соодветна терапија.
Spotin se narekuva toa krvarene I go ima kaj poveketo.Nisto strasno.Dokolku e vo mali kolicini I ne e posle sex netreba nisto da se prezema,vo sprotivno se pravi eho,brisevi I PAP
Прашањево е малку глупаво. Но, малку сум екстремна со чистотијата, а и за мене тоа е нормално... но, дали ако се постели пешкир на креветот или каде и да се врши таа активност е turn off? Дали ако дојде партнерот кај мене (еден ден) и појде работата кон тоа, и отворам плакар вадам пешкир... би било чудно? Со претходниот дечко обично бевме кај него, и кожа ми се ежеше затоа што не е послан каучот со нешто, ама незгодно ми беше да кажувам...
Не е чудно. Сите имаме свои 'бубачки'. Ќе си правиш како што сакаш, за да уживаш и ти прописно во сексот. Ако некому изгледа 'чудно', подобро со време да расчистите, него ли да дознава по години врска, па после муабетот: Не беше таков/а, после се смена.
Здраво девојки, ми треба ваше мислење. За прв пат во животот се најдов во ситуација кај што морав да се напијам норлево. Кондомот пукнал и иако дечко ми се тргна од мене, страв ни беше да не се тргнал прекасно па купив норлево. Го испив саат време после инцидентот, а 9ти ден ми беше од циклусот. До сега овулацијата ми била отприлика 13/14 ден. Според моиве проценки мислам дека нема простор за паника, ама сепак ме фаќа страв. Во понеделник ќе одам на гинеколог, ама до тогаш ве молам ако може да ми дадете мислење или едноставно некако да ме утешите
Нема зошто да те тешиме, апчето ќе си ја заврши работата доколку има потреба. Само очекувај можни промени во циклусот следните 3 месеца.
Znaci totalno ne e glupavo samo treba nekoj da ima razbiranje ama kaj maskite retko se slucuva. Ti si pa ostani na toa so misles da go napraves i ne se stegaj ama bas ne e glupo
Еј женски имам гледано секакви глупости и ми иде да прашам какво е тоа бе кинење со дидло.. или со прсти мене ми е чудно.. има некој пробано?
Еднаш ќе прочитап грешка и така ќе ти остане.. фала за корекцијата.. моето со губење невиност одамна заврши само ме интресираше дали некој има пробано Не е ништо глупаво. Тоа си е до нивото на чистотија. Прв пат изгубив невиност на 15 години иакп беше оддамна велат првиот пат не се заборава. Бевме кај дечко ми дома и тој како ПОискусен ме праша дали би ми пречело да стави пешкир во случај да крварам многу. Немав проблем и супер ни беше
Со дечко ми имавме многу груб секс и почна да ме боли и кога отидов во вц видов на секојдневната влошка свежа крв и малку се исплашив ,дали ви се има вакво нешто случено ?
Можно е од груб секс да се направат абразии кои крварат. Ако ти е мисла, или ако има многу крв, и/или ако и утре крвари, обрати се кај доктор. Шансата е, дека не е ништо сериозно. п.с. секако, неколку дена-недела, апстинирај од секс
Ако било кратко и во мала количина, уште толку ти рипнаа шансите дека е се' во ред. Сега-за сега си на сигурно. Ако ти се појават некакви симптоми наредните денови. како чешање или пецкање или болки, немој да паничиш, можно е да е најобична инфекција. Таман, одмори ја 'госпожа' неделава
Имам запушена туба на левиот јајник, а сакам да останам бремена,дали тоа претставува проблем? Дали треба прво да го решам тоа па потоа да почнеме со процесот за бебе ?