Ако хименот е скинат со прст само, обично дупката е многу помала па после со пенетрација ќе се дорашири. Ако воопшто нема дупка тогаш не отишол со прстот многу длабоко, но бидејќи рече цел прст тогаш мора да е скинат. За болка и крв тоа е индивидуално.
Мислам коке се види нема дупка ама коке се стави малце прст има дупка....дали сум жеенаа??и дали потоа коке имам вагинален однос ќе има крв???Ве молам за помош????пишете нешто...Религијата е таква затоа препрашувам извинетее
Жена ќе постанеш кога ќе се чувствуваш како жена а не после однос, макар и фингеринг. Во однос на религија нема да навлегувам таму.. Штом можеш да го продриш прстот, скинат е хименот. Крв при однос може да има а може и да нема.
Колку години имаш девојче? Што има врска религијата и сексот со тоа дали си жена или не? И со химен и без него, жена си.
Ќе си девојка/жена (зависно како ти се гледаш себеси) со скинат химен. Не гледам која е поврзаноста на едното со другото.
Што значии невина?????дека сум скината и дека сум дел од жените темолам објаснии не се разбирам толку... дел од жените значи дека несум повеќе чупе
Еве да ти се разјасни на јазикот кој ти го разбираш. Не си повеќе ,,невина" и ако за тебе кинењето химен значи постанување жена- тогаш жена си а не девојче. Затоа би те прашала што значи за тебе да си жена? Сега треба да се мажиш? Или не ти е дозволено да имаш партнер со кој сексуално ќе општиш? И како религијата сега ќе те третира тебе кога не си ,,невина"?
Znacii jasum muslimanka zatoa prasuvam kaj nas adetot e sto treba da si devojce ...ama ne razbiram jas skinat himen znaciii deka nesi devojce
Скинат химен не значи дека не си девојче, не ја сфаќам поврзаноста. Според тебе од денот кога ќе имаш однос ти постануваш жена, а тоа не е баш така. Хименот може да се скине и од повреда на пример. При односот може да има крв а може и да нема. Исто и да не ти беше скинат хименот повторно може да нема крв или да не те боли.
Не си, вонземјанин си. Се надевам, од сесрце, дека си трол, оти ова е страшно за тебе. Сериозно. Нема врска дали имаш химен или не, колку пати треба да ти се каже?
девојче (или жено како год) еве да речеме немаш никаков контакт со машка особа и се мажиш. Прва брачна ноќ имате односи но нема болка нема крв... Тие мислат не те зеле невина и ете ти проблем а устрвар ти имаш растеглив химен кој не се скинал и сега што би правела?
Hejjj glup dogovor... Dobro be mislis malce kakvi soveti davas? Eve jas ke ti kazam od maska gleda tocka... Koga zivoto te e*e ne ti e do seks... Obicno vie zenite mislite deka nasata maska prioritetna lista e ista kako vasata zenska prioritetna lista... PA dobar sovet..."NAJDI SI NEKOJ NA Strana"....ama kako vikaat stari... POSLE E*ENJE NA A KAENJE.... SVASTA Moj sovet ti e gulapce... Razberi go malku partnerot... Razgovaraj za problemite... Pokazi malce socuvstvo I daj malce poddrska... I se ke bide vo red... A ne vakov shovinisticki priatap I drzenje samo do svoite potrebi... Eve za sebe ke zboram...ako imam problemi so finansiite... I Gola da e pred mene nema da MI stani...pffff
Znaci vaka,so decko mi sme skoro 8 meseci zaedno,se e vo najdobar red i mnogu se sakame,no razocarana sum od edna rabota vo vrska so negovoto svrsuvanje..potocno nie koga imame bilo kakov sex toj ne svrsuva nikogas razgovarav i so nego i go prasav da ne e problemot do mene mozebi pravam nesto pogresno sekogas odgovorot ee e ubavo,pravis se kako sto treba ti da ne se grizis...a nekolku pati mi ima kazano go drkav doma so pomisla na tebe ova ona i svrsil..naskoro kje se verime a uste ne ni svrsil na mene Ve molam kazete mi nekoi vasi znaenja okolu ova