Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Како и да е нема место за паника, ако следната ти биде ок, нема зошто да му ја мислиш. Само опуштено 8)

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  2. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Волфче без паника. И мене ми се случи истото и бев како избезумена.
    Одма да одиш на лекар, и да ти ја испитаат мокрачата, зошто веројатно е инфекција на бубрезите или мочните патишта. Јас имав бактерии некои безопасни, ама си примив терапија и ми помина.
    Што порано одиш толку подобро, за да не премине во воспаление па после поголеми проблеми да имаш.

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.567
    Допаѓања:
    201.760

Од промена на климата ти е ова комши... до скоро Охрид живееше, сега си во Скопје повеќе време, освен тоа и не си веќе со мама и тато, начинот на живот се менува. И мене така ми се случи, кога дојдов да студирам тука. Без гајле ;) ништо страшно не е, организмот си се навикнува на промените.

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  4. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Cтарфиш денеска немаше кафеава мочка,ама закажав вчера за на лекар за денес,и ке отидам да видам што било :?: Bчера навистина бев како избезумена,вака кафеаво имав кога првпат ми дојде :tmi: како и да е одам денес :)

5. simicka

simicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    91
    Пробав и да се опуштам и се и еве 42 ден не ми доѓа на 37 ден направив уште еден тест по трети пат од друга фирма на фитофарм be save и тој и покажа негативен ви се има ли ова случувано :worried:

6. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    200
    А да одиш на гинеколог? Тој тест ти е со 100% точност...

7. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    simicka опушти се не си бремена 3 тестови си направила и сите негативни се! Ти касни од други причини, стрес или можеби нешто друго циста имаш не знам....Затоа закажи вагинално ехо на гинеколог и ќе си видиш. А бремена не си.

На simicka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. simicka

simicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    91
    Повеќе мислам од стрес оти за цисти викаат дека се осеќале болки а јас никогаш не сум осеќала болки освен пред да ми дојде , а и сега ништо не осеќам , ама кај и да е иднава недела ако не ми дојде ке морам да видам со е со гинеколог , а за тестовиве се по пропис отсабајле направени , па три да грешат не верувам :?: а и знае д ами касни ама ова па :@

9. garudamon

garudamon Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    62
    Како што спомна девојката во коментарот пред тебе, теоретски е можно да забремениш и невина, хименот не е ѕид. Така да пред да коментираш кој колку е информиран, подобро ти информирај се. Девојката најкултурно праша. ПОзз

10. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Можеш за забремениш ако спермата влезе во тебе, е како ќе влезе ако не е скинат хименот.

11. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Теоретски? А практично? Која невина забременила? Ајде нека се јави овде некоја :wasntme: (освен Дева Марија не постои жена на светот која забременила а била невина! )
    Хименот не е ѕид, ама не се ни сперматозоидите човечиња па да пробијат низ хименот, кои глупости не ми се ни верува за што дискутирам. Би требало ти на твоите 18 години да бидеш повеќе информирана, срамота е вакви работи да се прашуваат не сте деца!!
    Затоа молим ти се не зборувај глупости, срамота е. 8)
    Уште така лесно да се остануваше бремена, невина бе! Преку допир?! :fubar:
    Претпоставувам дека си сексуално неактивна по твојов коментар, но тоа не е причина вакви работи да не знаете. Ќе ви треба за понатака, ова е добронамерен совет.

12. Milickaa

Milickaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    6
    Imam dve prasanja do vas na forumot :) 1.imam cista na levio jajnik, ja imav porano na desen pa ja snema sega na lev, dajte mi nekoj sovet, kako se lekuva, kaj nekogo kako sto znam cistata predizvikuva da ne mu doaga menstruacija no mene pak mi e obilno skoro i cel meces. Se konsultirav so ginekolog no taa kako i sekogas lekovi i nema podobruvanje. Aj ve molam za nekoj sovet.
    Vtoroto prasanje mi e povrzano so ova pogore dali da imam seksualen odnos (prv) So decko mi sme 5 meseci znaedno i seto vreme vo ovie 5 meseci mene mi se slucuva ova so cistive i se plasam da go napravam ovoj cekor bidejki ne se znae tocno koa ke mi dojde ni nisto i mi e strav od bremenost. Aj ve molam za sovet Fala mnogu :$

[mod-kirilica:1pp9vcfx][/mod-kirilica:1pp9vcfx]

13. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    За цистите нема што да ти кажам освен да слушаш што ти вели гинекологот.
    А за сексот, ако си спремна да го направиш тој чекор, направи го, ама користете кондом и нема потреба да се плашиш од несакана бременост.

На Froshinka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Не ми се верува на муабетиве! Ај да научиме нешто: Хименот е мембрана која се наоѓа на отворот на вагината. и ДА, има отвор, еве наједноставен пример за сите зачудени-што мислите, дечиња, од каде истекува менстрауалната крв? Најчест облик на химен е како полумесечина (ни ѕид, ни слично) иако во мал процент се јавува и химен кој целосно го покрива отворот на вагината, ама сепак и кај него има отвор преку кој истекува менструалната крв. Па да заклучиме, преку истиот тој отвор може да навлезе и семена течност и да настане оплодување, без пенетрација. Доволно е семената течност (т.е. спермата) да дојде во непосредна близина на вагиналниот отвор. И друга работа, пенетрацијата не е единствениот вид на сексуален однос!

15. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    ^^ Да бе, а вагината ко правосмукалка способна е да вшмукува сама... нема потреба нели од пенетрација. Ахам |(

16. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Па нормално ма, како иначе? :drunk: :lol:
    Аха, има уште еден начин.
    Хименот е магнет па ги привлекува сперматозоидите и после ја оплодуваат јајце клетката. |(
    Не, значи стварно. Престанете со глупостите, бремена а невина! Смешни сте!
    Колку што некоја останала бремена од предсемена течност, толку ќе остане и невина бремена.
    Не ми се верува на што реплицирам.

17. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Абре што знаеме ние, капиларни појави, течноста може да се искачува нагоре, ова - она и оп после 9 месеци бебче.
    Пазете не дозволувајте ни на градите да ви свршува, оти сперматозоидите може да си го пронајдат патот до вагината и да навлезат низ дупчето на нескинатиот химен. |(

На IvanaIvanchica, rossonerka и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  18. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Оф леле, ништо полошо од учен недоучен. Ај читни си на интернет и ќе ти се разјасни... Е деца, мислите доволно е да се легне со некој, па веднаш знаете се и сте пораснале... цццц. И немам намера да ве убедувам, одговарам на прашање и се чудам на некои што кажуваат ставови демек сигурни во себе, а трескаат невидено. Но, секој си е одговорен за сопственото (не)знаење. Мене искрено, сеедно ми е во што веруваш. Верувај си како си сакаш, тоа не ги менува фактите.

19. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    200
    Значи од предсемена течност може да се остане бремена, лично познавам 2 такви случаи :!:
    Во предсемената течност има сперматозоиди иако се тие многу малку на број и со оглед на тоа дека не настанала ејакулација (зошто тогаш не би била предсемена течност) им е потешко да стигнат таму каде што е јајце клетката, па затоа и овие случаи се многу ретки.
    Шансите се премногу мали, ама секако постојат!

20. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Ај ќути си, попаметна си така. Не за друго, ми е жал да не ти се смее секој што ќе го прочита ова.
    И не дискутирај тука за моето знаење, од кај сум го научила, од таму, барем не се глупости како твоите.