Нормална реакција. После анален знам и јас да осеќам малку гасови во стомак. А за јаниците можно е и од преладеност.
Јас вчера го имав "обидот за прв секс",обид кажувам бидејќи не успеа.Не знам зашто беше неуспешен..Замискував дека се ќе тече нормално ама не беше и ептен глупо се осетив а и он.Цела бев напната иако сакав да направам и со него и спонтано искочи, инаку и на двајцата ни беше прв пат можеби затоа и беше неуспешно..Не можеше воопшто да влезе па 10 нервози и цели во прашалници дане не сум опуштена и сл.Му се десило ли на некој вака бе луѓе не знам што е проблемот дури и желба изгубив веќе од нервозиште.
zdravo, ciklusot mi zavrsi pred 7-8 dena a mene vcera i denes od vaginata mi tece ko nekoja tecnost kafena ne mi licese ni malku na krv pomos ve molam nekoj ako mu se ima sluceno istovo mnogu sum isplasena i neznam vo so e problemot.
Исцедокот е нормален доколку е безбоен или со бела боја во овулација и нема мирис. Периодот за овулација ти се ближи можеби од тоа е но доколку трае подолго тој обоен исцедок оди на гинеколог.
Не грижи се. Првиот пат никогаш не е идеален. Не губете нада и друг пат опуштете се. Ако треба испијте некоја чаша алкохол, земете лубрикант или пак подолго време орално задоволувајте се и ќе успеете. Може дури по 5тиот однос да осетите убаво.
Ama mi tece od vcera kako kafeno ne me boli nisto ama nikogas ne mi se slucilo do sega dali bi mozelo da e poradi grub seks? I dali toa moze da ima posledici
Ние не ја знаеме точната причина за да ти кажеме совет. Менструацијата ти завршила пред 8 дена, тој обоен секрет би бил нормален последните денови додека не се исчисти телото, ама после 8 дена од завршена менструација можно е да е од припрема на телото за овулација, повреда од груб секс, цисти, проблеми со јајници, инфекција и други здравствени причини. Следи ја состојбата и најдобро на доктор ако трае подолг период.
Штом секретот ти е 8-ми ден по менструација (значи од прилика 14-ти ден од почеток на циклус) веројатно имаш исцедок затоа што си во овулација. И да, штом не си мала за секс, тогаш не си мала ни за на лекар!
Ти благодарам наа утехата. Инаку проблемот е што воопшто не ни можеше да се деси нешто а се беше океј и не знам во што е проблемот значи не било така лесно ко што си мислев изгледа хахахах
Двајцата сте се уплашиле за тоа како ќе биде што ќе се случи и ред др. работи. Психичката паника е многу голем проблем понекогаш за односот. Не губете надеж и не мислете толку многу на тоа туку опуштете се може да пуштите некој романтичен филм да ви се крене малку адреналинот. Мене после неколку години однос ми се случува од стрес,нервоза да ми треба повеќе време за опуштање пред да почне со главното.
Nemam nikakvi bolki ne osekjam nisto mi preporaca edna moja drugarka vloski vo niv imaat nekoi algi li kako mi rece i te cistat ako imas nekoja infekcija ili slicno se nosi 24saati