Интимни прашања, проблеми и совети

Discussion in 'Секс' started by skorpija1992, Jan 30, 2010.

1. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Ама прашањето е дали имаш инфекција. Пробај, не знам што друго да ти кажам.

2. La Di Du

La Di Du Активен член

Godpode boze, uste sto nema da procitam na forumov

Tetrapak and elimkd like this.
  3. загрижена33

загрижена33 Нов член

Zdravo, пред 2 недели со дечко ми имавме однос, користешше кондом, и сврши надвор од мене, во кондомот, но ми доцни веќе 1 недела, и имам нагони на повраќање и зголемена телесна температура. Периодов поминував низ испитна сесија и бев болна пиев лекови. Дали е можно да сум останала некако бремена, или стресот и лековите одложуваат менструацијата. Досрга не ми доцнело....

4. WildMk

WildMk Форумски идол

Направи тест

5. Poppins

Poppins Популарен член

- по две нед од однос неможат сиптоми за бременост се јават
    -не си бремена 90%
    стресот и лековите придонесуват за вакви раб , се јавува доцнење да , за се има првпат и да доцни ..

ако ти е шубе и досадно напрај си тест за мирна глава , ама негативно ќе е ..

Агнес :D likes this.
  6. Samer

Samer Истакнат член

Дали имал некој искуство со жолт секрет ,бев на гинеколог ми даде докторката вагиналети меѓутоа не ми помина ? Резултатите уште не ми се стигнати незнам дали да ги чекам или да одам на друг преглед...

7. Агнес :D

Агнес :D Истакнат член

@Samer ако не ти поминува од вагиналети оди пак на лекар или пак направи испитување да не се работи за некоја инфекција.

8. Samer

Samer Истакнат член

Какво испитување и каде се прави ? Пап брисот не е испитување за инфекции ?

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Веројатно станува збор за појака инфекција па ќе треба дупла доза на вагиналети или тие вагиналети кои ти ги препишала докторката се со слаб интензитет. Ако жолтиот исцедок сеуште трае, појди си пак и кажи да ти даде соодветни појаки вагиналети. Исто така пап тестот покажува дали имаш инфекција, но додека го чекаш нема да се смири инфекцијата сама од себе. Муабетот ми е појди пак и кажи дека нема исход од употребените вагиналети.
    Сега не знам што инфекција имаш ама Полигинакс вагиналетите се покажале најефикасно решение за инфекции, Канестен се за кандида но се со слаб интензитет, кај секого е индивидуално и различно.

10. Avery

Avery Популарен член

Резултатите од брис се готови за неколку дена, за пап тестот ако не си платила приватно се чека подолг период. Не си ги зема уште резултатите од брисевите? Пред колку време ти земаа брис?
    Може да немаш ефект од вагиналетите поради тоа што не се соодветна терапија за инфекцијата што ја имаш или затоа што имаш незаштитени односи со партнерот, па ти ја пренесува постојано. Жолт секрет со непријатен мирис обично е знак за бактериска вироза ( Гарднерела)... Ама секако резулатите ќе ти кажат точно.

11. Samer

Samer Истакнат член

Брис правев приватно пред 10 дена ми рекоа 3-4 недели за резултати и ми падна чудно еве уште чекам .. Немам никаков однос со партнерот додека не ја излечам инфекцијава така да не е до пренесување изгледа не ми е соодветна терапијата е сега незнам што да правам дали да ги чекам резултатите или да закажам нов преглед и да ми препише нови лекови докторката...

12. Avery

Avery Популарен член

Нешто не сте се разбрале... резултатите од брис се добиваат за неколку дена, максисмум една недела. За пап тестот се чека по 3-4 недели (па и повеќе). Закажи си најдобро пак преглед и поразговарај со докторката, инсистирај да ти посвети повеќе внимание. Кои вагиналети ти ги препиша?

13. Samer

Samer Истакнат член

Макмирор ми имаше препишано ,сега се ми е измешано не разбирам нешто ,во наодот ми пишува земено брис за пап .. Брис и пап се различно ?

14. Avery

Avery Популарен член

Кога одам на преглед обично ми земаат бактеролошки брисеви (2-3 не знам колку беа) за на микробиологија (со онакви стапчиња налик стапче за уши) и пап тест каде што земениот материјал се става на стакленце. Тебе веројатно ти земале само примерок ( брис) за пап тест.
    Јас би те советувала да отидеш пак на гинеколог и да им бараш да ти направат бактеролошки брисеви за на микробиологија. Резултатите ќе ти бидат готови за неколку дена и ќе покажат каква бактерија/инфекција имаш, па ќе ти препишат соодветна терапија. Пап тестот ќе го чекаш многу време и покажува дали имаш некои промени во матката ( индикации за карцином) или ХПВ.
    Се надевам дека ме разбра :) и нека не ти е незгодно, на преглед распрашај го детално докторот :)

Last edited: Oct 1, 2018
  15. Агнес :D

Агнес :D Истакнат член

@Samer ќе си закажеш повторно преглед и ќе и кажеш на докторката дека терапијата што ти ја има препишано не ти ја подобрува ситуацијата. Кажи и да ти земе брис за на микробиологија да ти проверат подетално за каква инфекција се работи. Требало уште тогаш да ти прати брис на микробиологија не требала да чека пап резултати но, биднало веќе. Терапијата која ќе ти ја даде ќе ја прашаш дали и парнерот треба да ја прима бидејќи во вакви ситуации мора и двајцата да се лечите.

16. J.F.Ryan

J.F.Ryan Истакнат член

Можеби прашањево не е во соодветната тема, ама ќе ми простите нов сум.
    Со девојка ми сме подолго време заедно, и се е супер...Но сакам малку да го зачинам сексуалниот живот, да ја изненадам со некоја новина. Е сега, во принцип она е либерална по ова прашање (не иде во екстремност, но спремна е да експериментира за одредени работи). Имате ли некој предлог што сте сигурни дека им се допаѓа на девојките ?
    Фала на разбирање :)

WildMk likes this.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Рол плеј, со облека, со сите мастрафи.
    Секс играчки. Вибратор, лубрикант за масажа, маска за очи... така нешто ситно.
    Предиграта да почне паблик. Безобразни шепкања, суптилни пофаќања...

Доста ви е, ко за почеток...

Dust, joy1 and J.F.Ryan like this.
  18. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се надевам прашањето е за тука. Денес забележав дека десно од вагиналниот отвор на ногата одма тука ми се формирало внатрешно цврсто топче, а и не е баш мало. Вчера почна малку да ме печи ама немаше ништо колку што се сеќавам, вечерва го забележав топчето. И ме наболува на допир. Дали е можно да е последица од сексуален однос или има нешто друго? Што можам да превземам? Не знам дали да се грижам многу или не..

19. waterland

waterland Активен член

Имавме анален секс со дечко ми јас лежев со нозете околу неговата половина а он ид горе и сврши во мене. Ја од паника одма ја фатив вагината, а он речеимало околу отворот(аналниот) сперма. Одма се избришав и истискав за да истече надвор но не истече многу а он рече многу свршил и сега ми е страв да не ми истекло кон вагината иако многу пазев а он ми вели не може а и плус не може да си се качи спермата до матка од анусот едноставно гравитацијата не го дозволува тоа. Дали напразно паничам? Иначе плодни денови ми се мали.

20. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Точно. Поради гравитациските сили не можеш да останеш трудна на тој начин.. :)

Petar80, majstore and WildMk like this.