Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Ама прашањето е дали имаш инфекција. Пробај, не знам што друго да ти кажам.

2. La Di Du

La Di Du Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2018
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    6
    Godpode boze, uste sto nema da procitam na forumov

На Tetrapak и elimkd им се допаѓа ова.
  3. загрижена33

загрижена33 Нов член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, пред 2 недели со дечко ми имавме однос, користешше кондом, и сврши надвор од мене, во кондомот, но ми доцни веќе 1 недела, и имам нагони на повраќање и зголемена телесна температура. Периодов поминував низ испитна сесија и бев болна пиев лекови. Дали е можно да сум останала некако бремена, или стресот и лековите одложуваат менструацијата. Досрга не ми доцнело....

4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Направи тест

5. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651

- по две нед од однос неможат сиптоми за бременост се јават
    -не си бремена 90%
    стресот и лековите придонесуват за вакви раб , се јавува доцнење да , за се има првпат и да доцни ..

ако ти е шубе и досадно напрај си тест за мирна глава , ама негативно ќе е ..

На Агнес :D му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Samer

Samer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2014
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    169
    Дали имал некој искуство со жолт секрет ,бев на гинеколог ми даде докторката вагиналети меѓутоа не ми помина ? Резултатите уште не ми се стигнати незнам дали да ги чекам или да одам на друг преглед...

7. Агнес :D

Агнес :D Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    146
    @Samer ако не ти поминува од вагиналети оди пак на лекар или пак направи испитување да не се работи за некоја инфекција.

8. Samer

Samer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2014
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    169
    Какво испитување и каде се прави ? Пап брисот не е испитување за инфекции ?

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Веројатно станува збор за појака инфекција па ќе треба дупла доза на вагиналети или тие вагиналети кои ти ги препишала докторката се со слаб интензитет. Ако жолтиот исцедок сеуште трае, појди си пак и кажи да ти даде соодветни појаки вагиналети. Исто така пап тестот покажува дали имаш инфекција, но додека го чекаш нема да се смири инфекцијата сама од себе. Муабетот ми е појди пак и кажи дека нема исход од употребените вагиналети.
    Сега не знам што инфекција имаш ама Полигинакс вагиналетите се покажале најефикасно решение за инфекции, Канестен се за кандида но се со слаб интензитет, кај секого е индивидуално и различно.

10. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Резултатите од брис се готови за неколку дена, за пап тестот ако не си платила приватно се чека подолг период. Не си ги зема уште резултатите од брисевите? Пред колку време ти земаа брис?
    Може да немаш ефект од вагиналетите поради тоа што не се соодветна терапија за инфекцијата што ја имаш или затоа што имаш незаштитени односи со партнерот, па ти ја пренесува постојано. Жолт секрет со непријатен мирис обично е знак за бактериска вироза ( Гарднерела)... Ама секако резулатите ќе ти кажат точно.

11. Samer

Samer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2014
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    169
    Брис правев приватно пред 10 дена ми рекоа 3-4 недели за резултати и ми падна чудно еве уште чекам .. Немам никаков однос со партнерот додека не ја излечам инфекцијава така да не е до пренесување изгледа не ми е соодветна терапијата е сега незнам што да правам дали да ги чекам резултатите или да закажам нов преглед и да ми препише нови лекови докторката...

12. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Нешто не сте се разбрале... резултатите од брис се добиваат за неколку дена, максисмум една недела. За пап тестот се чека по 3-4 недели (па и повеќе). Закажи си најдобро пак преглед и поразговарај со докторката, инсистирај да ти посвети повеќе внимание. Кои вагиналети ти ги препиша?

13. Samer

Samer Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2014
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    169
    Макмирор ми имаше препишано ,сега се ми е измешано не разбирам нешто ,во наодот ми пишува земено брис за пап .. Брис и пап се различно ?

14. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    14.422
    Кога одам на преглед обично ми земаат бактеролошки брисеви (2-3 не знам колку беа) за на микробиологија (со онакви стапчиња налик стапче за уши) и пап тест каде што земениот материјал се става на стакленце. Тебе веројатно ти земале само примерок ( брис) за пап тест.
    Јас би те советувала да отидеш пак на гинеколог и да им бараш да ти направат бактеролошки брисеви за на микробиологија. Резултатите ќе ти бидат готови за неколку дена и ќе покажат каква бактерија/инфекција имаш, па ќе ти препишат соодветна терапија. Пап тестот ќе го чекаш многу време и покажува дали имаш некои промени во матката ( индикации за карцином) или ХПВ.
    Се надевам дека ме разбра :) и нека не ти е незгодно, на преглед распрашај го детално докторот :)

Последна измена: 1 октомври 2018
  15. Агнес :D

Агнес :D Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    146
    @Samer ќе си закажеш повторно преглед и ќе и кажеш на докторката дека терапијата што ти ја има препишано не ти ја подобрува ситуацијата. Кажи и да ти земе брис за на микробиологија да ти проверат подетално за каква инфекција се работи. Требало уште тогаш да ти прати брис на микробиологија не требала да чека пап резултати но, биднало веќе. Терапијата која ќе ти ја даде ќе ја прашаш дали и парнерот треба да ја прима бидејќи во вакви ситуации мора и двајцата да се лечите.

16. J.F.Ryan

J.F.Ryan Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    98
    Можеби прашањево не е во соодветната тема, ама ќе ми простите нов сум.
    Со девојка ми сме подолго време заедно, и се е супер...Но сакам малку да го зачинам сексуалниот живот, да ја изненадам со некоја новина. Е сега, во принцип она е либерална по ова прашање (не иде во екстремност, но спремна е да експериментира за одредени работи). Имате ли некој предлог што сте сигурни дека им се допаѓа на девојките ?
    Фала на разбирање :)

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Рол плеј, со облека, со сите мастрафи.
    Секс играчки. Вибратор, лубрикант за масажа, маска за очи... така нешто ситно.
    Предиграта да почне паблик. Безобразни шепкања, суптилни пофаќања...

Доста ви е, ко за почеток...

На Dust, joy1 и J.F.Ryan им се допаѓа ова.
  18. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.095
    Допаѓања:
    55.857
    Се надевам прашањето е за тука. Денес забележав дека десно од вагиналниот отвор на ногата одма тука ми се формирало внатрешно цврсто топче, а и не е баш мало. Вчера почна малку да ме печи ама немаше ништо колку што се сеќавам, вечерва го забележав топчето. И ме наболува на допир. Дали е можно да е последица од сексуален однос или има нешто друго? Што можам да превземам? Не знам дали да се грижам многу или не..

19. waterland

waterland Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2018
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    10
    Имавме анален секс со дечко ми јас лежев со нозете околу неговата половина а он ид горе и сврши во мене. Ја од паника одма ја фатив вагината, а он речеимало околу отворот(аналниот) сперма. Одма се избришав и истискав за да истече надвор но не истече многу а он рече многу свршил и сега ми е страв да не ми истекло кон вагината иако многу пазев а он ми вели не може а и плус не може да си се качи спермата до матка од анусот едноставно гравитацијата не го дозволува тоа. Дали напразно паничам? Иначе плодни денови ми се мали.

20. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.625
    Точно. Поради гравитациските сили не можеш да останеш трудна на тој начин.. :)

На Petar80, majstore и WildMk им се допаѓа ова.