Девојки вака до сега не ми се случило да партнер не му се дигне на мене , со партнерот имавме првиот орален секс , но со втората тура беше тажно што дури не заплакав Не му се дигаше што воопшто не го ни осетив ...ги употребив сите мои моки и постојано му пагаше До сега не ми се случило да на мој партнер да едвај му се дига и да му пага .... Партнерот ми рече дека и порано ова му се дешавало и дека проблемот не е до мене Како е можно и кажете лек за дисфункцијава? Ептен сум разочарана
Преглед од доктор. Што друго? И друг пат, првата нека не биде орален.. не ја 'троши' ерекцијата в уста.
Фала ти ВилдМк за одговорот но не ми врши работа ... Ги замолувам тие со сличен проблем нека пишат...
Здраво. Туширајќи се ја потргнав кожичката на клиторисот и внатре како бело имаше. Што би можело да биде тоа дали некоја инфекција.. Инаку се породив пред 3 месеци ако има нешто врска тоа. Фала однапред
Здраво можеби и не е прашањево за оваа тема но ќе пробам. Со дечко ми имавме по прв пат секс (мислам мене прв, него не) и првиот пат ми течеше крв не премногу али имаше доста. Но, вториов пат пак имаше крв и тоа мислам дека повеќе од претходно. Инаку првиот пат многу ме болеше а сега не дури и воопшто освен при длабока пенетрација наеднаш многу ме заболува. Од што би можело тоа да е? Дали не сум скината убаво или?
Да,не си била скината сеуште убаво.Можеш дури и до четвртиот пат да крвариш помалку или повеќе,кај некои и тоа се случува,индивидуално си е.И можеш да користиш лубриканти на база на вода ако не си доволно навлажнета и да му кажеш на партнерот да внимава малку при односите за да не те боли.
Ахам, а за болката? Дека тоа е ептен не издржлива (може е глупа споредбава али се осеќам како во ќор сокак да иде....) А за внимавање стварно внимава и полека се беше.
Мислам дека да го смениш партнерот само ради тоа што еднаш му се нема дигнато по мене нема некоја логика. Ако немаш некоја друга поголема причина ова баш и не е некој вистински проблем. Јас на почеток со партнерот имавме 2-3 пати покушувано да имаме секс ама едноставно не биваше баш од таа причина. Најверојатно од што беше премногу возбуден. Инаку ми се има случено уште 1-2 пати ама од кога ќе сврши барем 2 пати. Размисли си убаво дали тоа е вистинската причина за промена на партнер.
Најверојатно така се случува затоа што сеуште немаш доволно искуство.Пробај со лубрикантите на база на вода што се продаваат во Тинекс и во аптеки,не се стегај при односите затоа што и тоа има големо лошо влијание и предизвикува болки при односите и избери матичен гинеколог штом веќе си станала сексуално активна за да одиш да провериш да немаш некаква инфекција бидејќи и инфекциите можат да предизвикаат болки при односите.
Не знам,јас не сум од Скопје.Прашај во темата Гинеколошки преглед во овој ист подфорум се наоѓа и разгледај ја темата,па можеби таму нешто ќе најдеш.Исто и во подфорумот Прашај гинеколог провери дали има таму некоја тема за гинеколози.Инаку,јас мислам дека не треба да се срамиш дури и кај машки гинеколог да одиш бидејќи таквото мислење е старовремско и затоа што ти за него ќе бидеш пациентка како и сите други,но,сепак,твое е ти треба самата за тоа да одлучиш затоа што за тебе лично се работи,а не за некоја друга девојка или жена.
Денес ми истече темно кафејав секрет имаше и црвен за неколку дена треба да добијам, со дечкоми имавме однос без заштита но не сврши во мене, многу се плашам дане е несакана бременост ве молам за совет
Мислам дека само ради тоа што еднаш му се нема дигнато не е причината за разделба ама пак ти си знаеш за тоа. Инаку размисли и од друга страна може и ти некогаш да си без желба и да не може да си влажна. Дали ќе ти е убаво да те остави и да си отиде зошто еднаш од 100 пати не си успеала да си влажна? Ова е сепак мое мислење сепак ти најубаво си знаеш што и како ти е со него и од која причина сте заедно.