Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    199
    Има еден Форум каде што Д-р Лидија Јуруковска дава стручни совети од областа на гинекологијата и она вели:

Прашањето гласи:
    Дали е можно ако девојката е невина, во случај врз нејзината вагина се излие мало количество машки секрет, дали ќе забремени девојката a после тој чин девојката изврши нормални хигиенски активности?

Одговорот е:
    Под машки секрет веројатно мислите на сперма? Истата може да навлезе во вагината бидејќи хименот не е затворен, истата сперма може да го продолжи својот пат и да дојде до бременост. Хигиенските активности немаат значење во случајов, тие се надворешни.

Значи никогаш не треба да спиете на тоа уво, можно е!

Еве уште еден доказ па може и ќе поверуваш! Во ниеден мој пост не спомнав дека познавам ваков случај. Погоре ти е одговорот дали е остварливо или не.
    Лакримоса се имаше изјаснето дека било смешно дека можело да се забремени од предсемена течност, според неа спермата морала да прска, луѓе со години се труделе да добијат дете. Тоа е точно ама може да се забремени и после еден полов однос и тоа од предсемена течност. Не можеш да знаеш дека нема баш на тебе да ти се случи ;)

На Li0ness и IvanaIvanchica им се допаѓа ова.
  2. elin

elin Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    1
    deckki ke ve prasam nesto od stoo zavisi mojto zivot..jas sum verena so mojot decko se vidovme pred nekoja vecer i imavme peting no toj sakase da svrsii i me sfrtii pozadii no samo taka kako da me e.. a jas toj den mi zavrsii menstrucijata ..i sega se plasam dane me skinal a ne pocustvuvav nikakva bolka no drugiot den i 4 dena potoa pak imav krv mislite dekaa me skinal ili moze nekako da vidam dali sum skinattaa ve molamm od ovaa mi zavisi zivotot....aa neemavv nikakvaa bolka i ne pocustvuva deka vleze ni nistoo no se plasam zs utre imav menstruacijaaa 4 den po red

[mod-kirilica:ovxaelo3][/mod-kirilica:ovxaelo3]

3. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Штом не влегол во тебе, нема шанси да си скината. Колку дена ти трае менструација?

4. artemis

artemis Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    324
    Како може од ова да ти зависи животот? Прво, си имала мензис, па истиот продолжил и толку. А ако си верена со него, па и да биднало нешто, биднало со него. И ако од тоа зависел животот, не прај ништо пред брак. Не знам што да кажам.

5. elin

elin Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    1
    pa sekogas 7 dena ovoj pat imav 15 den no ne mnoguu...znam deka bidnaloo so negoo no toj ne znaee i ako mu kazam nema da mi veruvaaa deka se slucilo taa nok a jas ne pocustvuva nikakva bolka i taa vecer nemas ni kapka krv durii sabajlke imav

[mod-kirilica:2cxs4buj][/mod-kirilica:2cxs4buj]

6. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Тој влезе во тебе или не?

7. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    А бе како може да не знаеш дали си скината ?

Петинг сте имале,после те свртил како да те е.. . Не знам не разбрав. Ама не може да не осетиш дали влегол во тебе или не. 20 години имаш.

Плус ајде и да влегол и да биднало нешто што дека ? Од што се плашиш ? Од бременост ли ? Па верени сте побогу.

Или да не не ти верува дека си му прва.

Па како сте се вериле ако не сте блиски ? и не си верувате ?

За вакви банални работи не се нервирај.

8. elin

elin Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    1
    ne ne vleze i ni bolka ne pocustvuvav voopstoo n i vo toj moment ni poslee no jas se plasam dali moze nekoj da mi kaze imam slusnato deka mozelo da se viidii dali sum skinataa....i posle taa vecerr 4 dena posle imav menstruacijaa toa mene me plasi i se velam da ne sum skinata pa krvta proteklo utroto a ne odmaa...fala :(

9. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Не може да си скината ако не влегол .... разбери го тоа. И не може 4 дена крв да ти тече без престан и кога би била скината. Сигурно од менструацијата ти течело крв. завршило и готово. Што олку се притресуваш ако воопшто не влегол во тебе.

10. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Нема шанси да си скината, а и како што вика тедибеар, не гледам причина за да креваш олку паника па дури и да си скината (а не си)-нели беше со свршеникот, што има лошо во тоа...?

11. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Имавте односи? Влезе во тебе? :?:
    Абе како може да не знаеш |(
    Па тоа чувство :x

12. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Не бе бројке немале односи.
    Имале петинг.
    Сакал да сврши и ја свртил не знам како да ја е*е.
    не знам како не знае дали влегол во неа и дали е скината.
    Плус се свршени. Не знам од што се плаши толку.
    А животот од ова и зависи.Така напиша.
    Не ја разбирам. Битно и е само дали е скината а не влегол вика. Не можеме да и помогнеме повеќе. :?:

Елин а да земеш еден така подолг пост да напишеш и убаво да ни објасниш. :) Смирено и полека. Во нервоза не мислиме. Објасни смири се. И се ке биде добро. ;)

13. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Ахх ако беше скината сигурно ќе знаеше боли тоа првиот пат |(
    мене дури и солзи ми идеа да заплачам :$
    а што се плашиш ако те скинал нели верени сте?! не разбирам
    а за првиот пат немора да значи дека мора да има крв
    кај некој капка ,кај некој река, кај некој ич кај секој различно е...
    зависи до еластичноста на хименот кај некои читав дека дури при пораѓај се кинел(ова последново незнам колку е точно )
    ама како и да е ако те скинел ќе знаеше си велам
    па болка е тоа човече :|

14. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    E па за тоа зборувам и јас.
    А може и не била со свршеникот :?: :?:

15. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Е де па ти Кате ке ја уплашиш не е толкава болката :D . повеќе боли ако не си опуштен ако се смириш не боли многу. А јас барем до сега немам слушнато да тече толку крв после првиот пат како цела менструација . :tmi:

Хахахха ах Бројке да се надеваме дека набрзо ке дознаеме.
    мене сега ми текна дека можеби е од Муслиманската вера, и дека можеби мораш да си чиста до брак. :?: Ако е така не си скината, можеш и на гинеколог да отидеш.Ако не се лажам можат да видат.
    А ако не е така тогаш уживај и смири се. :* Ако си сигурна дека не влегол не си скината сто посто. И ако си била со друг место со свршеникот. Што се надевам не е така. Не би можел да дознае свршеникот ;)

И просветли не што е работата. :)

16. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Нема шанси да е скината бе. И да не ја заболело тогаш, ќе почувствувала колку толку :wasntme:
    А тоа и е продолжена само менструацијата, ништо страшно.

17. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Добро сега не е болка до смрт :D
    и тоа што викаш кај секој различно зависи дали ќе се опушти или како замрзната ќе биде и ќе се стега
    ама сепак колку толку болка е
    не е исто да ти влези и да не ти влези нели?!

18. elin

elin Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    1
    дечки ви благодарам на сите за вашите мислења и за вашата подршка....да јас сум муслиманка но ова што ми се случи беше мојот свршеник..тој ден ми заври менструацијата бидејќи секогаш ми е 7 дена и се видовме таа вечер се беше доброо рече дека сака да имаме анален секс и на нозе бевме ме сврти и тој се ги правеше чекорит како да се ебеме ии ни анален немавме ни ништо само тој така сври бидејќки нозете ми беаа затворени и на немуу му се чинеше како да ме ебе но јас не почуствував ни болка ни ништо таа вечер немав нисто ни болка ни крв ништо но утредентаа пак имав мензис и траесе 4 денаа...јас од тоаа најмногу се плашам бидејќи јас не му кажав дека имам пак мензис и сега ако му речам ке помисли дека го лажам затоаа се обратив кон вас искусните ....а јас никаква болка не почуствував............Ч(((((((

19. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Па вака по објаснувањево не си скината мислам, сепак ќе почувствуваше болка, а мензисот се случува да трае, не е страшно. Е добро бе деца, едно не ми е јасно, имате анален, свршеник ти е, нели е поарно да си бидете нормални, вака што, му докажуваш нешто? Ами ти веќе имаш однос...немој да ме сфатите погрешно, ама што, се слекуваш пред него, ти го става в ***, и невина до брак? Како не...не знам, мене ми е неприродна ситуација :?:

20. bonbonchee

bonbonchee Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    дечки здравоо нова сум тукаа гледам тука има многуу искуснии но сакав да прашам дали хименот се наоѓа внатре во вагиналниот отвор ....или пак надвор еее некдее ајтт ако некој знаее казете ми итно ми ее