Треба да добијам за 4 дена но немам никакви симптоми на пмс а секогаш ужасно ме болат градите, сега воопшто и многу ми е чудно не знам почнав и да паничам не знам дали да правам тест или да чекам за 4 дена.
Ако си немала ризични односи, тогаш зошто да паничиш што немаш симптоми? Не секој циклус е ист, така и симптомите, некогаш ќе ги имаш, некогаш ќе ги немаш.
Дајте бе .... За да останеш бремена ти треба длабока пенетрацијата и тотално празнење на семето внатре .... Educate yourself слабо Биологија слабо.....
Секоја чест на ретки исклучоци но прашање од типот "сврши надвор после 10-15 секунди, дали сум бремена?" "ми сврши на стомак" No way..
Никогаш ми се нема случено тоа но во друштво отворивме таква тема и ме интересира.. Ако на било каков начин се случи да истече т.е да влезе сперма внатре, откако тој свршил надвор ама близу до вагината.. дали сигурно има шанси да се забремени.. постојат ли такви случаеви? Сте слушнале? Дали некому му се има случено? Дали е повеќе ризична таквата бременост од онаа со намера, т.е кога свршува целосно внатре?
Здраво, на маж ми мѕ се појави ко брадавка на пенисот, немаме сексуални односи, му велам да оди на лекар ама не сака. Совет што може да биде? И на каков лекар специјалист треба да оди маж за преглед на гениталии?
Може. Сепак се случувало. Не било каде надвор, туку точно до вагиналниот отвор. Прво и основно постои "creampie".
Едно е до вагината, друго е внатре. И creampie е внатре, само не длабоко, туку на влезот, ама не е надвор, за разлика од тоа што прашуваш ти, до вагиналниот отвор. Не, не може така да се забремени. Како ќе стигне спермата од надвор до грлото на матката?
Ми касни еден ден, осекам болка само во градите и сум премногу под стрес да не не ми дојде. Не знам дали да правам тест
Zdravo imam 24god ljubitel na sex dosega sum imal samo 3 pati sex, neiskusen sum, toa mnogo me koci vo zivotov sakam da se opustam no neznam kako, sakam mislenje i pomos malce ohrabruvanje.
Според мене не е можно. Ако е така ја требаше градинка да отворам дома до сеа. Најголем број од паровите кои сакаат бебе со месеци а некои и со години работат на тоа, ретки се тие кои после прво свршување внатре остануваат бремени. А некои тука креваат паника бидејќи дечкото им свршил на стомак.
zdravo jas sum nova so decko mi imavme odnos se pazevme ne nisto to sto go milsite se ok ama sea ot kako imav odnos posleden pat imav dobieno 25 noevri sea dekevri trebase da dobiam uste nemi dojdoa veke 7 dena menstroacijata mi kasni imam bolki vo kicmata isto koga treba da dobiam dali e toa nekakov problem cekam odgovor ot vas bidejki do sea imav redovna menstroacija cekam odgovor ve molam
Јасно дека 70% од тука креват паника и се глупираат оти дечкото им свршил на стомак или на цицки па "дали сум бремена"? Според мене, да, ретки се тие шо "несакајки" им прснало и од капка сперма родиле бебе. Ама сепак има и такви, секој организам е различен. Јас сакав да испробувам некои "работи" со дечкото, затоа и си прашувам, не дека не сум читала и слушнала ама ме интересираа и ваши мислења. Значи мислења, не прости зборови @buba4e89
Колку години имаш? И дали последниот однос се пазевте? Ако не свршил во тебе нема што да се стресуваш. Нормално е понекогаш да ти касни, и мене ми е така, тоа значи не ти уште стабилизирана. А, ако си осетила нешто и не си сигурна дали тој свршил внатре, направи си тест, сега е време, не стој во место мислејки се зошто и како.