Хименот се наоѓа на површината на вагината веднаш под малите усни. Значи не е длабоко внатре. Еве ти слика па можеби ќе ти стане појасно Еве и слика за тоа какви се химени постојат
па јас не можам да видам ништоо само многуу малло дупче кај вагиналниот отвор а хименот не мозам да го препознавам
можебии ти досадувам но ако нема химен се гледаа или пак не...јас баш прескаа видов со огледалоо неможам да видам ништоо наоколуу можеш некако подеталноо да ми објасниш плс ми треба важно ми еее зосто имам некде читао дека хименоот се наоѓа внатре во вагиналниот отворр
аа јас таа многууу мала дупка што дури не е отворенаа знам дека е вагиналниот отвор а хименот внатре се наоќа ????
Како може да нема химен??? ете на сликата ти е многу убаво објаснато....тоа што е околу дупчето е химен
Е па се гледа. Значи хименот ти го затвора вагиналниот отвор, има само еден мал отвор (дупче) што ти го гледаш, од таму истекува местурацијата.
леле женски јас вас убаво ве сваќам што сакате да кажете ама јас не знам дали убаво не можам да се искажам што гледам или пак не знам како да објаснам јас прашав зошто не видов ништо ни околу дупката или пак не можам да го препознавам тој таканаречен хименн...фала и позз
Имам едно прашање до сите вас ... Имам 19 години пред еден месец го имав првиот сексуален однос (беше многу болно) , имав нешто прблеми со менстурацијата ми каснеше 3 недели , но ете ја дојде и ми заврши се е ОК ... после еден месец пак имав сексуален однос значи втор т е синоќа и пак малку нешто ме болеше... сакам да прашам зошто јас не го имам почувствувано тоа задоволство кој што сите други го имате почувствувано ... всушност ништо не чувствувам што треба да направам ?? дали до мене е проблемот дали тој нешто треба да превземи ... молам за совет
Јас на првите 5 пати па и повеќе не чувствував ништо, не можам да речам дека беше прекрасно. Пробав од љубопитство. Првпат свршив дури со сегашниот дечко, а тоа беше 3 години по првиот однос. Не се секирај, се само по себе ќе си дојде.Јас искрено и не им верувам многу на тие што викаат имав првпат и одлично беше.
Сексот (меѓу другото) е и вештина, па како и кај сите вештини, треба пракса и време за да се совлада убаво . Тоа прво. Второ, пробај да се опуштиш и да уживаш без да размислуваш премногу и трето, да, многу зависи и од партнерот. Треба да знае како да ти го овозможи сето што е претходно наброено.
кај мене првите 3-4 пати беше исто, дури и крварев.. нема врска, треба време, ќе биде подобро, верувај
Многу пати сум го слушнала ова и е крајно погрешно. Хименот е точно на вагиналниот отвор. За да пенисот влезе во вагината треба да помине низ хименот. Никакви 4-5-6 см. внатре.
фала на сите што ми одговоривте зоштоо имам голема дилема околу тоа и сакав да бидам сигурана зошто јас не гледам никаов химен или сепак не знам да го препознавам а вчера баш разговарав со другарка ми и сестра ми и ги терав да се погледнати и тиее но и тие ко мене ништо не гледпат освен тоа што и јас еднаа многуууу малаа (дупка)отворот едвај се гледа што е толкуу мала он сепак фала на ситте васс
Нормално е дека на почетокот не можеш да уживаш. Се со тек на време. Јас крварев првите 5 пати и воопшто не уживав, но бев упорна, напалена и максимално опуштена и со тек на време почнав да уживам и да свршувам барем два пати во текот на еден сексуален однос.
А може ли да ми кажеш зошто толку те интересира да си го видиш хименот? Мислам, нормално е да си љубопитна и сето тоа, ама пак, до толку да дошло да се гледаш со огледало да го бараш хименот... или јас може нешто слабо сфаќам....
Здраво на сите ... можеби прашањево не ми е за овде али неможев да најдам слична тема каде би можела да прашам. Значи ме интересира дали е можно менструацијата да трае само ден или ден ипол. мене ми се случува тоа последните 3 месеци да ми трае само ден или некогаш 2. Имам редовна менструација на секои 25 дена. Можеби се случува тоа затоа што не сум дома, раб во авганистан и овдека е многу поразлична и климата од дома и се. ако некоја од вас е била во иста ситуација ве молам за совет.