никогаш не сум проверувала бидејќи му верував на дечко ми но случајно овој пат погледнав и на него пишуваше 12.2012 значи многу оддамна...
имам чешање али и претходно поради тоа што се бричев пред 2 дена но сега забележав и како брунчиња можно е да е од бричењето при растење а не знам ни дали може ова надворешно да предизвика некоја реакција затоа побарав помош во секој случај ви благодарам
Здраво девојки, неодмна открив цин на грло на матка кој го лекувам, после гинеколошкиот преглед (значи пред да ги добијам резултатите) осетив чешање и непријстно чувство, кое подоцна од брис дознав дека е стрептокока, плус еширихија во мокрача, го излечив и едното и другото. Сето тоа мислев дека ми е од намален имунитет затоа што мн ослабев тој период, со што скроз сменив исхрана и пиев апчиња за имунитет и се... И некое време немав односи, и сега после месец и пол, 5 дена по ред имав односи и истите симптоми на стрептококата ми се појавија. Не сум во МК и нема да се вратам во брзо време, некој совет што да правам од што може повторно да се појави?? Пренослива не е, не разбирам стварно, ми се смачи со гинеколошкиве проблеми, да ти се изгуби секаква желба за секс ☹️
Здраво девојки ми треба ваш совет. Со дечко ми веќе два месеци пробуваме да имаме однос но никако не успева бидејќи јас сум возбудена и се ама болката е пресилна и неподнослива што да правам веќе искрено не можам вака да поднесам како и двајцата се мачиме а навистина сакаме да се случи се чувствувам ужасно зошто кривицата е моја.
Како жена не смееш да си дозволиш да се чувствуваш виновна бидејќи неможеш да имаш секс во одреден момент. Кога ќе сакаш ти, кога ќе уживаш, кога ќе си спремна тогаш и ќе имаш. Ако партнерот ти врши притисок бидејќи не можеш и тоа е причината за кривицата од твоја страна, веројатно тој сака само да се испразни... совет за како да си опуштена ти пишав во другата тема.
Не не ме исфорсирал за ништо криво се чувствувам зошто знам дека е до мене иако никогаш не ме набедил, до сега не знам колку пакетчиња кондоми изнакупи и не ни успева и стварно не знам што да правам.
Тогаш не си врши притисок самата на себе. Бидете спонтани, лубрикант, кондом, чаша вино и чоколадо, долга предигра.
Знам девојки со ваков проблем и реално ако не ти првпат за односи обрати се кај гинеколог ако не престануваат болките. Мислам дека не е нормално толкави болки или пак користете повеќе лубрикант или нешо слично
имам некој сличен проблем,кај мене се работи за прв секс,два пати до сега имаме пробано но не можеме да го најдеме центарот.Се е во ред,сакаме двајцата но не влегува.Совет некој за полесно следен пат?
Тоа е тотално нормално и јас имав слично искуство и уствари е поврзано со неопуштеност. Тоа што најчесто помага е уствари добра лубрикација и бавно започнување на играта. Имајте долга предигра, орален секс и слично, нека се потруди вашиот партнер да ве возбуди и слично. Исто така имајте на ум дека вагината е мускул и се додека е затегнета нема да може ништо да се случи, т.е почнете бавно и нежно со обиди да пенетрира партнерот без да се обидува да навлезе целиот.
Пробавме со дечко ми пред некој месец она прв пат и обидот беше неуспешен. Од тогаш нема зборено за ова, ниту пак инсистирал да пробаме пак. Не сум му прва, и незнам у шо би бил проблемот.
Па пробај ти зборувај, може тој не сака да те напнува или чувствува страв да не те повреди, ако го сакаш и ако ти е убаво и сакаш да пробате пак ти прва почни со разговор
Му имам спомнато ама не директно, спомна само ај нареден викенд, па ај сами кога ќе сме, и викенд кога е он ќе предложи филм да гледаме или со брат му ќе седиме. Стварно ми е глупо да прашувам уште, не сакам да испадне како да молам за секс. Го прашав дали сум му привлечна како на почетокот на врската (пошто година и некој месец сме заедно) ме кажа дека сум му била и му било чудно зошто прашувам такво нешто.
Абе какво молење година ипол сте заедно, со него си и сакаш односи да имате како најнормален пар, во врската е најбитна комуникацијата разбирањето и довербата, морате да бидете отворени на сите теми особено за сексот дека има големо влијание во врската, морате да разговарате нема да оставите сам да се реше проблемот
Девојки јас повторно. Ви пишував дека имавме неуспешен обид за да имаме односи, се повтори истата несреќа и следните 2 пати, премногу голема болка осеќав, не можев да издржам. Си рековме дека ќе паузираме одреден период. Се појави нов проблем, не сака да ми пружа орален, као сосила да го терам.Претходните пати ќе имавме ама ни минута не се задржуваше, малку јазик и после тоа со рака. Коа ми прекипи, му реков ако не планира да ме задоволи као шо треба, и јас само рачно ќе го задоволам и толку. Тој се вади со тоа дека кај мене било поинаку, коа ќе сум се навлажнела, не му било убаво од течностите, а верувајте нонстоп сум средена, депилирана хигиена одржувам постојано, значи нема шанси да мириса или сл. Као демек кај него подруго било, ќе сум осетела како е ако сум го оставела да ми сврши во уста. Последен пат така се искаравме, му реков ако не пружаш ти, нема ни јас и толку беше, се налутивме двата. Совет, како да постапам?
Не ја губи невиноста со него, чим не сака да ти пружи орал и да те задоволи. Не ти треба себичен човек до себе.