Интимни прашања, проблеми и совети

Discussion in 'Секс' started by skorpija1992, Jan 30, 2010.

1. Beauty.Mar

Beauty.Mar Истакнат член

Колку беше поминат?
    Мислам дека не е ништо страшно, може само да се скине

2. _love_

_love_ Нов член

никогаш не сум проверувала бидејќи му верував на дечко ми но случајно овој пат погледнав и на него пишуваше 12.2012 значи многу оддамна...

3. Beauty.Mar

Beauty.Mar Истакнат член

као бе 2012???

4. _love_

_love_ Нов член

5. Beauty.Mar

Beauty.Mar Истакнат член

ако немаш чешање или иритација мислам дека не е страшно

6. _love_

_love_ Нов член

имам чешање али и претходно поради тоа што се бричев пред 2 дена но сега забележав и како брунчиња можно е да е од бричењето при растење а не знам ни дали може ова надворешно да предизвика некоја реакција затоа побарав помош во секој случај ви благодарам

7. DzoliA

DzoliA Истакнат член

Здраво девојки, неодмна открив цин на грло на матка кој го лекувам, после гинеколошкиот преглед (значи пред да ги добијам резултатите) осетив чешање и непријстно чувство, кое подоцна од брис дознав дека е стрептокока, плус еширихија во мокрача, го излечив и едното и другото. Сето тоа мислев дека ми е од намален имунитет затоа што мн ослабев тој период, со што скроз сменив исхрана и пиев апчиња за имунитет и се... И некое време немав односи, и сега после месец и пол, 5 дена по ред имав односи и истите симптоми на стрептококата ми се појавија. Не сум во МК и нема да се вратам во брзо време, некој совет што да правам од што може повторно да се појави?? Пренослива не е, не разбирам стварно, ми се смачи со гинеколошкиве проблеми, да ти се изгуби секаква желба за секс ☹️

8. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Здраво девојки ми треба ваш совет. Со дечко ми веќе два месеци пробуваме да имаме однос но никако не успева бидејќи јас сум возбудена и се ама болката е пресилна и неподнослива што да правам веќе искрено не можам вака да поднесам како и двајцата се мачиме а навистина сакаме да се случи се чувствувам ужасно зошто кривицата е моја.

9. Liu

Liu Популарен член

Како жена не смееш да си дозволиш да се чувствуваш виновна бидејќи неможеш да имаш секс во одреден момент. Кога ќе сакаш ти, кога ќе уживаш, кога ќе си спремна тогаш и ќе имаш. Ако партнерот ти врши притисок бидејќи не можеш и тоа е причината за кривицата од твоја страна, веројатно тој сака само да се испразни... совет за како да си опуштена ти пишав во другата тема. :mm:

Mxrx likes this.
  10. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Не не ме исфорсирал за ништо криво се чувствувам зошто знам дека е до мене иако никогаш не ме набедил, до сега не знам колку пакетчиња кондоми изнакупи и не ни успева и стварно не знам што да правам.

11. Liu

Liu Популарен член

Тогаш не си врши притисок самата на себе. Бидете спонтани, лубрикант, кондом, чаша вино и чоколадо, долга предигра.

diskreten32 likes this.
  12. Brinetka

Brinetka Популарен член

Знам девојки со ваков проблем и реално ако не ти првпат за односи обрати се кај гинеколог ако не престануваат болките. Мислам дека не е нормално толкави болки или пак користете повеќе лубрикант или нешо слично

emigrant likes this.
  13. blonde17

blonde17 Истакнат член

имам некој сличен проблем,кај мене се работи за прв секс,два пати до сега имаме пробано но не можеме да го најдеме центарот.Се е во ред,сакаме двајцата но не влегува.Совет некој за полесно следен пат?

14. FVP

FVP Популарен член

Тоа е тотално нормално и јас имав слично искуство и уствари е поврзано со неопуштеност. Тоа што најчесто помага е уствари добра лубрикација и бавно започнување на играта. Имајте долга предигра, орален секс и слично, нека се потруди вашиот партнер да ве возбуди и слично. Исто така имајте на ум дека вагината е мускул и се додека е затегнета нема да може ништо да се случи, т.е почнете бавно и нежно со обиди да пенетрира партнерот без да се обидува да навлезе целиот.

Jessnow and blonde17 like this.
  15. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Пробавме со дечко ми пред некој месец она прв пат и обидот беше неуспешен. Од тогаш нема зборено за ова, ниту пак инсистирал да пробаме пак. Не сум му прва, и незнам у шо би бил проблемот.

16. Brinetka

Brinetka Популарен член

Па пробај ти зборувај, може тој не сака да те напнува или чувствува страв да не те повреди, ако го сакаш и ако ти е убаво и сакаш да пробате пак ти прва почни со разговор

T.e.d.d.y likes this.
  17. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Му имам спомнато ама не директно, спомна само ај нареден викенд, па ај сами кога ќе сме, и викенд кога е он ќе предложи филм да гледаме или со брат му ќе седиме. Стварно ми е глупо да прашувам уште, не сакам да испадне како да молам за секс. Го прашав дали сум му привлечна како на почетокот на врската (пошто година и некој месец сме заедно) ме кажа дека сум му била и му било чудно зошто прашувам такво нешто.

18. Brinetka

Brinetka Популарен член

Абе какво молење година ипол сте заедно, со него си и сакаш односи да имате како најнормален пар, во врската е најбитна комуникацијата разбирањето и довербата, морате да бидете отворени на сите теми особено за сексот дека има големо влијание во врската, морате да разговарате нема да оставите сам да се реше проблемот

T.e.d.d.y and diskreten32 like this.
  19. Sarichkaaa

Sarichkaaa Истакнат член

Девојки јас повторно. Ви пишував дека имавме неуспешен обид за да имаме односи, се повтори истата несреќа и следните 2 пати, премногу голема болка осеќав, не можев да издржам. Си рековме дека ќе паузираме одреден период.
    Се појави нов проблем, не сака да ми пружа орален, као сосила да го терам.Претходните пати ќе имавме ама ни минута не се задржуваше, малку јазик и после тоа со рака. Коа ми прекипи, му реков ако не планира да ме задоволи као шо треба, и јас само рачно ќе го задоволам и толку. Тој се вади со тоа дека кај мене било поинаку, коа ќе сум се навлажнела, не му било убаво од течностите, а верувајте нонстоп сум средена, депилирана хигиена одржувам постојано, значи нема шанси да мириса или сл. Као демек кај него подруго било, ќе сум осетела како е ако сум го оставела да ми сврши во уста. Последен пат така се искаравме, му реков ако не пружаш ти, нема ни јас и толку беше, се налутивме двата.
    Совет, како да постапам?

diskreten32 likes this.
  20. honey.11

honey.11 Истакнат член

Не ја губи невиноста со него, чим не сака да ти пружи орал и да те задоволи.

Не ти треба себичен човек до себе.

Miss666, Brinetka and hunter26 like this.