Јас ќе пробам да не те напаѓам, ќе те сфатам сериозно и ќе ти кажам свое мислење, па ти просуди. Прво тоа редовни односи не ми се допаѓа, трудна си плус и 6ти месец, што ни еден доктор не би ти препорачал редовен секс него повремен и во одредени пози. Во бременост имунитетот не ти е на завидно ниво, па постои ризик од инфекции, вируси.... Стрпете се уште 3 месеци, не се умира без секс, ти гарантирам.
Слободно прај си што сакаш. Освен тоа што ќе внесеш малку протеини ништо посебно нема да ти се случи. Што има тебе да ти се допаѓа или не. Имањето на сексуални односи е сосема ОК и не е штетно доколку имаш нормална бременост. Друго од каде ти е тоа дека никој доктор нема да ти забрани и слично се додека мајката има нормална бременост и и е угодно. И за тоа дека иммуниот систем е значително (???) ослабен, вируси и слични инфекции се пренесуваат и на друг начин, не само преку секс. Се разбира тука се подразбира дека партнерот не фатил некој СПБ во меѓувреме.
Изразувањето на лични ставови оди во прво лице еднина. Мислењето немам причина да ти го образложувам бидејќи настапот "Што има тебе да ти се допаѓа...." ми е вулгарен и кавгаџиски. Поздрав и убав ден.
Додека е се во ред со бременоста може да се има односи. Јас во двете бремености до крајот си имав секс со маж ми. Се разбира немавме див секс или во некоја поза во која може да му наштетиме на бебето.
Вака, на десната нога блиску до вагиналниот отвор ми се формирала голема мозолка која ме боли малку. Прееска ја стегнав и излезе од белото, потоа само крв излегуваше ако ја стегнев, но сеуште е голема а подлабоко е и како потврда. Што можам да превземам, некоја маст или слично да ми препорачате?
Секој пмс ми отекуваат и ме болат градите. Сега треба да добијам на 1ви и вејќе почнаа да ме болат но вака никогаш не ми било премногу ме болат особено после вадење на градникот или ако се стиснам.. и ме фаќа паника дека никогаш не ме болеле на овој начин, и паничам да не е ваква болката кога отекуваат заради бременост.
Па нормално е и мене ме болат, ама ако сумљаш нешо прај тест за сигурност да не мислиш и да не те боли глава
И мене ме болат пред секое добивање. Некогаш 3-4 дена, некогаш и цела недела пред да добијам, ама секогаш различно. Некогаш само на допир, а некогаш премногу и во движење и облекување, дури неподносливо.
Барав тема ама не најдов, па решив да пишам тука. Во последно време периодично, значи не секогаш чувствувам болка во градите, поточно не целите гради туку брадавиците. Многу ме болат, дури и кога не ги допирам. Не можам да носам градник, а не можам ни без него. Некоја со ваков проблем ко мојот?
Имав таков период до пред некое време. Помина само од себе. Провери дали носиш градник со вистинска големина, премал иритира и барем кај мене раздразни уште повеќе.
Ќе се перчи,ќе мисли дека е јак е*ач. Утре ќе збори на другарите,брат од шо сум јак у кревет сврши за 5 минути
Ок е. Сите можни истражувања покажуваат дека е сосема нормално женското да успева да сврши побрзо од машкото затоа што: 1. Имаш цел орган чија што единствена цел е ти да свршиш. Тоа и само тоа. И клиторијалниот и вагиналниот оргазам доаѓаат со стимулирање на различни делови на клиторисот. Причини зошто женско не може да сврши побрзо од машкото не се сведуваат на никакви благослови и недостаток на истите, туку: 1. Не го бидува 2. Те ограничува психолошка стигма (не си доволно опуштена, се плашиш од сексот, се срамиш од чинот, или имаш стигма дека не е твое да уживаш во сексот, туку го гледаш како обврска во која треба да ужива машкото Тоа што успеваш побрзо да свршиш од партнерот само значи дека имаш соодветен партнер и си една силна жена која е сигурна во својата сексуалност
1. Да 2. Ако те сака треба да му е сосема во ред (бидејќи е). Во мојот случај, тој е многу посреќен кога јас сум побрза од него. (Понекогаш ми дава и предност, што мислам дека исто така е сосема во ред и дека му е важно да завршам )
Здраво дами Од што е можно да се случи после секс појава на кафеав исцедок? Мензис треба да добијам на 08.03. Така да е рано. П.с. имам незаштитен однос.
Долго време немав односи и сега овие неколку дена со дечко ми имаме редовно, по два пати на ден на пример и чувствувам некоја тапа болка ниско кај стомакот, јајниците. Сексот не беше груб воопшто. Можно ли е да е до тоа дека немав долго време или сепак е некој друг проблем? Ваше мислење?