Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589

А правеше ли шпага кога беше мала или на час по физичко??

(е кога велеа дека спортот е пола здравје)

На cavalli му/ѝ се допаѓа ова.
  2. FVP

FVP Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2018
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    1.201
    Девојката во прашање е, како што можам да разберам од другите тема на кои пишувала околку 30 години. За тоа време е била сексуално активна, секогаш у некаква поза што не дозволува ширење нозе ваљда. Тоа повеќе од 3 години. Згора на тоа не била на лекар никогаш...

На IM.TMKQ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Е арно де, затоа ја прашав дали прави шпага или па да нема проблем со колкови;)

4. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Ама зошто да се плашиш? Тоа му е работа на гинекологот. Дури и да немаш односи, пожелно е да посетуваш гинеколог, за твое здравје.
    Една членка ти препорача еден, и јас ќе ти ја препорачам д-р Снежана во Коруновски, позади УЈП. Жената е многу фина и е стручна.
    Нема што да се срамиш да одиш кога веќе си и сексуално активна

На Animali и candy.cane им се допаѓа ова.
  5. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Ти девојче, имаш фобија од ширење. Тоа ќе да е :D:D

На Biny, LadyLollypop, Brinetka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Јас колку што ја сфатив девојката од претходни мислења има фобија да ја чепкаат по интимните делови.
    Затоа мислам дека има секс само со собрани нозе без допири и не сака да оди на преглед.

Едно само би кажала: што и да е, доколку не ни причинува задоволство не треба да го правиме, се дури не се реши проблемот, стравот, комплекс, фобија, што и да е.
    Најдобро да разговара отворено со гинеколог и секој проблем што ја мачи да го соопшти.
    Постепено да се отвори психички за да го реши тоа што ја мачи и од што се плаши.

На Animali и candy.cane им се допаѓа ова.
  7. Mariii :)

Mariii :) Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    87
    Имам 24 години ...почнав некаде на околу 21 година да сум сексуално активна, но последните два пати беше со крв е незнам дали дури сега ме скинал или имам некој проблем, и не не сум правела шпага ко помала не сум ни сакала, и тоа сум се плашела.,,

8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Некој друг проблем е во прашање, многу време е поминато за да биде хименот. Крварењето најчесто е од грлото на матката, можат да бидат мал милион причини. Ако се повторува често обавезно на гинеколог.

На Animali, candy.cane и Brinetka им се допаѓа ова.
  9. Mariii :)

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    87
    И да можеби имам фобија да ги раширам нозете или слично,најверојатно е тоа, сакам да имам секс од напред со раширени нозе, исто и јас сакам да сум над него да скокам ама и тоа го немам правено бидејќи сепак се одвива со раширени нозе и никако да го направам, се плашам и стегам кога ќе дојди до таа ситуација..сите викаат тоа е поубаво ама се плашам, имаме пробувано и од напред но се стегам и никако да влези, неможам да се раширам, се плашам, целата сум укочена, стегната исто така не сакам да ме допираат по интимата особено не сакам некој со прсти да ме гиба таму и никако не сум го дозволила тоа, некако ми е многу гадно, језиво, осетлива сум многу и на дечко ми не му давам никако со прсти да ме гиба таму а така потешко е да ја погодиш дупката и да влези оти не смее никако да допри и затоа мислев дека сум била во заблуда дека сум имала секс тие две и пол години па последните два пати ме скинал, можеби влегол повеќе па затоа имаше крв незнам што да мислам повеќе и незнам од кај ми е овој страв...

10. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    До сега у мој живот не сум сретнал ваков проблем,на некој да му биде страв да рашири нозе... Зошто ти е страв,што може да ти се случи ако се рашириш?

На cavalli, Dust, Шминкер и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Mariii :)

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    87
    Епа тоа е проблемот незнам ни јас самата, некако ми е језиво, гадно...секогаш си викам ај сега ќе пробам ама кога ќе дојди до тоа никако неможам слободно да ги раширам нозете самите ми се стегаат како некој рефлекс и затоа секогаш само од назад свртена јас а тој над мене само така сум имала, или пак во некои случаи кучешка поза, а никогаш мисионерска поза или недајбоже да ги раширам нозете и кренам на неговите рамења тоа неможам да го замислам не па да го направам....:(

12. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.423
    На мене ми личи дека си премногу неопуштена, а ниту партнерот не ти помогнал да се опуштиш.
    Како да сакаш, ама се срамиш да се опуштиш и да уживаш. А не треба така, смири се, пресрами и опушти се или и најди си соодветен партнер. И најважно, направи си преглед :)

На Шминкер, IM.TMKQ и Brinetka им се допаѓа ова.
  13. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Јас не знам како маживе можат да уживаат во секс со вакви жени?! Ова е измачување за двајцата.

На Oxymoron, Hello me, cavalli и 3 други им се допаѓа ова.
  14. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589

Тоа е прав предизвик, да успее да и ги рашири прв нозете:muscle:..

На Hello me, cavalli, Stark и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Шминкер

Шминкер Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    33
    Да имаш ваква девојка ќе те пукне од мака :)

На cavalli и cvekence123 им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Шо муабет е овај??
    Од жена на жена.
    Толку немаше други зборој??

Ти!
    Од гинеколог нема што да ти е срам или страв.
    Нема да те прегледа со спекулум, ако не му дозволиш.
    Хименот се гледа и со око, само да ги отвориш усните... На сам влез на вагината е.

Друго. Може да крвариш повеќе пати, посебно ако се стегаш.
    Прво да си одиш на психолог, а после и на гинеколог, зошто, не е во ред ваквиот однос кон сексот.

И немој да имаш секс, дури не расчистиш со себеси, што сакаш и како сакаш.

На angelina1, Oxymoron, candy.cane и 4 други им се допаѓа ова.
  17. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589

Да, ќе те пукне ама не од мака, туку од задоволство....позата која они ја применуваат е многу барана од машкиот пол, барем од мое искуство....што е потесно е поубаво нели...е сега треба да има малку подолг алат;):rofl:

18. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.827
    Допаѓања:
    39.535
    Просто да не знае човек од каде да почне. Да не беше за плачење , ке беше за смеење.
    Девојко, ова е сериозен проблем кој сам од себе нема да се реши. Не крварењето и дали си била или не дефлорирана. Туку твојот став кон сексот . Можда си имала трауми во минатото, можда си погрешно воспитувана, можда имаш други проблеми , ама заслужуваш да си дадеш шанса да уживаш.
    Од сево ова претпоставувам дека ти е гадно и сама да се допираш. Почни од некаде. Вртење со грб со стегнати нозе, со гадење од допир буквално делува како на сила да ти прават нешто, а ти учествуваш "оти така треба". Ништо не треба, секс ако имаш го имаш за уживање, и ти учествувајки, а не поднесувајки го само. Психолог ти треба за да разрешиш сериозен конфликт со себе. Очигледно со години трае, и само штета ти прави, оти не уживаш . Дај си себе шанса да го промениш тоа.

На Harper, Oxymoron, WildMk и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Шминкер

Шминкер Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    33
    За позата во право си една од поубавите е,ама неможам да сванам каква е таа фобија од ширење нозе,сакаш да се е.иш некеш да ти влезе. :))

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mariii :)

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    87
    Инаку за твоја информација тој ужива во сексот и ми кажува дека му е многу убаво него и секогаш свршува а јас не и плус сака почесто секс бидејќи ужива во тоа а јас тоа одбегнувам поради тоа што сексот не ми е нешто многу убав ...