Мислам дека треба да си посетиш психолог. Не е за смеа или слично. Барем кај него немаш потреба да се плашиш.
Епа сега незнам дали од тоа имам трауми па затоа имам фобија да се ширам при секс, оти сепак овој не ме ширел туку се триел само и тоа од назад свртена јас...
Навистина прв пат сум слушнала ваков случај. Незнам дури како да го дефенирам прашањето кое сакам да го поставам.
^Мене повеќе ми изгледа дека има општо страв од сексот како чин, не може да се опушти, не само од ширење нозе зошто ова не би било проблем ако е опуштена.
Се плашам да имам од напред секс, во мисионерска поза...се плашам убаво да ги раширам нозете при секс и да се опуштам целосно, незнам зошто така страв ми е да не ме боли така и плус ми е гадно така
Поназад една членка те праша. Дечко ти како реагира на сето ова? Разговараш ли со него за ова? Се труди ли некако да ти помогне? Или само он да си се задоволи?
Нема разлика во која поза ќе си. Ако боли секако ќе боли, ако не болело досега нема ни така да боли. Прво сама истражувај го телото, сама допирај се. Страста и нагонот потоа сами ќе те натераат ама мислам дека тоа кај вас го нема. :/
Затоа што сакам и јас да уживам во животот максимално, да се опуштам, а неможам, сакам да го доживеам сексот како убаво нешто оти сите викаат дека е и плус и самата си имам нагони за секс што е нормално ама сепак како што кажав немам често сексуални односи поретко ги имам повеќе сама си свршувам..
Па незнам реагирше порано повеќе сега веќе не толку доволно му е и така одназад во кучешка поза и така е задоволен иако си сака и од напред и ми вели ама не ме напнува..
Од негова страна има страст, се напалува на мене многу ама јас незнам за него во последно посебно не сакам ни да го бакнувам не па да имам секс, ама тоа е што е ...а и плус долго време сме заедно ..
Можеби е тоа не велам дека не е , а и самата се прашувам себеси дали го сакам ни самата незнам а како што мислам ако некого сакаш во тоа си сигурен а штом не си сигурен дали го сакаш или не тогаш можеби и не е љубов тоа..
Гледаш дека многу други причини има подлабоко позади овој проблем. Размисли дали вреди да си ги трошиш годините на такво нешто. Нема страс за тебе, сексот не ти причинува задоволство, не сакаш веќе ни да го бакнуваш. Направи си услуга на тебе а и на него и барајте си ја среќата и задоволството на друга страна.
Т Ти немаш проблем со сексот, ти имаш проблем со особата со која имаш секс. Реши го ова и секој на своја страна, и милион години да сте заедно, џабе е
Има разлика од гадење и од страв,фобија или ако е траума од детството. Доколку е само гадење,и ако немаш желба за секс,ако тоа тие неубаво гадно тогаш јас на твое место воопшто не би го правела, не би ни била со некој ако не знам што сакам. А ако е второто дефинитивно мора да се оди кај психијатар и да се отвориш за се.