Зависи за каква циста стануба збор. Јас сум правена лапароскопска операција за одстранување пред едно 5 месеци
A tie brzo rastat ili? Bidejki ginekologot tie kapsuli sto mi gi preporaca bile za da isceznat cistite a i posle 3 meseci da otidam na pregled za ako imalo nesto da me prati u sk za proverka na krv nz sto
Дали навистина колку подолго си невина, да речеме над 20 год, хименот се зацврстува и првиот секс многу боли ?
Не, напротив шансите да го оштетиш од нормални физички активности се поголеми. Исто така многу девојки не ни имаат химен или веќе тоа што би било химен е оштетено. Болките при првиот сексуален однос се повеќе поради неопуштеност и недоволна лубрикација.
Ми се појавија мозолчиња на усните и на препоните кои многу силно ме чешаат, а на усните веќе почнаа и да ме болат. Прочитав дека може е иритација од бричење, ама сепак ме загрижува тоа што на усните многу ме болат..Дали дека местото е понежно или пак е нешто друго во прашање..Што мислите според симптомите и дали истите може сами да се повлечат ?
Да ама имам само 17 години и страв ми е од дома.. Сакав да прашам според симптомите дали е можно да е нешто сериозно како инфекција бидејќи долу со вагината немам никакви проблеми ниту мее пече,чеша .. Досега не сум имала проблеми а колку што прочитав при инфекција обично имаат проблеми и долу..
Од што ти е страв? Само ќе те види гинекологот и веднаш ќе ти каже од што ти се направиле. Ако е иритација од депилација или бричење треба да се намалува постепено, ако не ти се смирува или се шири оди на гинеколог. Измивај се и со камилица.
Штом си сексуално активна, мораш на гинеколог да те види има опасни преносливи болести. Нема срам или страв.
Мислам дека мора. Пожелно е секако. Јас на пример барам согласност од родител ако дете под 18 години дојде кај мене и бара да му вадам заб кој може да се поправи.