Интимни прашања, проблеми и совети

Discussion in 'Секс' started by skorpija1992, Jan 30, 2010.

1. candy.cane

candy.cane Популарен член

Не. Стварно ли не сфаќата колкав процес е забременувањето. Да беше доволно толку малку, сите што ќе сакаа да забременат ќе се поминуваа долу со сперма.

Feminka22, Alisa22, buba4e89 and 3 others like this.
  2. M0308

M0308 Активен член

Самата знам како доаѓа до бременост но вчера премногу се испаничив бидејќи по странскиве форуми човек може да прочита се и сешто

3. candy.cane

candy.cane Популарен член

Не знам што да ти кажам повеќе.. апчето не е само да го испиеш и толку. Хормони се во прашање.

Feminka22 likes this.
  4. M0308

M0308 Активен член

Нема да го испијам затоа шо во последно време сум под огромен стрес и тоа ке ми приреди дополнителен шок на организмот
    Сепак и како што погледнав на хартијата немаше сперма пред да се избришам а и мислам дека пред да ја скинам самата хартија си ги миев рацете
    Мислам дека праволно ќе постапам

Ќе може да добијам уште некое мислење?

Last edited by a moderator: Apr 21, 2019
    candy.cane likes this.
  5. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

@M0308 НЕ!
    Единствено може да се забремени ако машкото ејакулира во тебе. Да беше така лесно сите бремени ќе беа. Едуцирај се повеќе чим си стапила во сексуален чин. Не може да забремениш со сперма на прсти, стомак, раце, гаќи, хартија и не знам ти што.

Animali, fana, Feminka22 and 3 others like this.
  6. M0308

M0308 Активен член

Благодарам за одговорот
    Ветувам ке се едуцирам повеќе
    Иако и сама знаев дека не е можно психата ме јадеше па сакав да побарам мислење од некој друг
    Гушки <3

Dream-Girl likes this.
  7. Hello me

Hello me Активен член

Нема шанси да се забремени на тој начин.

8. Avery

Avery Популарен член

Дали го има некој пробано ова? Ми излезе на инстаграм, интересно звучи сам дома да си правиш длабински промивки... 34F28060-07F0-4B4C-83E6-F9656F81AA6D.jpeg

9. FVP

FVP Популарен член

Ова е многу штетно. Вагините се чистат самите себе и нема потреба ние ниту да шприцаме води ниту пак да користиме хемикалии околку нив. Нечесто тие тушеви може да да променат пХ вредноста, да убијат од добрите бактерии, или пак да предизвикаат изгореници од претопла вода или пареа.
    Да сум ан твое место би ги пријавила на Фејсбук бидејќи продаваат штетни производи и на АЕК или минитерстовот за здраство. Тие тврдат дека е медицински препорачно, што ниту еден доктор или научник не би препорачал, ниту пак има докажан бенефит, напротив. Шарлатани.

10. Hello me

Hello me Активен член

Јас го имам, донесено ми е од Србија. Сум го пробала 2, 3 пати со камилица и толку. Е сега колко е штетно или здраво за матката не знам.

Avery likes this.
  11. DAngel

DAngel Форумски идол

Штетно е. Вагината се чисти сама, нема потреба од душеви. Само ја уништуваат вагиналната флора.

12. Abeja

Abeja Популарен член

Како паста за заби да рекламираат бе. Па уште и украсено со цветичи за бољи ефект.
    Да си ја промивале :tmi: :rofl: Мислам...ако ставаат којзнае што све внатре, ако пикаат дрвени лажици претходно што правеле запршка, ги разбирам :D
    А за примивка на желудник имаат некоја понуда? Со цветна нота, на зумбул. Може и миризлива клизма имаат :D
    Ми текна сега на она мочалоно за жени :D

А има и опција за хоум мејд :D

13. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Во некои гинеколошки ординации прават промивки. А не знам зошто не кажуваат самите доктори кои го прават тоа, дека е штетно. Ваљда уште еден начин за заработка.

Animali likes this.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Прават промивки кога има потреба, со бетадине. Сигурно не секој ден кај ист пациент. Оваа направијата погоре е за секојдневна употреба. Што не е баш препорачливо. Може да доведе до промена на киселоста на вагината, со тоа и промена во бактериската флора, односно зголемени се шансите за активација на кандида албиканс и нејзино потешко чистење. Потоа може да доведе до намалена влажност и зголемен ризик од повреди при однос и создавање на погодно тло за посериозни бактериски инфекции.

15. LazyLady

LazyLady Нов член

Здраво девојки! Пред два дена ми заврши циклусот, а синоќа имав однос со дечко ми. За време на сексот искрварив. Прво помислив дека уште не ми завршил, ама ми нема логика пошто два дена немав. Сабајлево кога станав пак немаше ништо. Не ми се случило ова до сега, и никогаш сум немала проблем со менструацијата. Слично искуство некоја и дали треба да се плашам? ❤️

Last edited: Apr 22, 2019
  16. FVP

FVP Популарен член

Ништо страшно. Најверојатно си имала мали остатоци кои при зголемена возбуда се ислеале.

Feminka22 and LazyLady like this.
  17. Fallen220

Fallen220 Активен член

Здраво, сакам да споделам еден мал проблем. Веќе два пати како сум била интимна со дечкото и после секоја пенетрација (било со прст или пенис) јас после тоа чувствувам болка во долниот дел од стомакот па дури ми трае и до наредниот ден. Дали е загрижувачко ова?

18. WildMk

WildMk Форумски идол

Не мора да значи дека е нешто опасно, ама посети си гинеколог.

Feminka22 likes this.
  19. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Како даваш совет „Ништо страшно“??. Крварање за време на секс не е за занемарување!

Девојче посети си гинеколог обавезно!

WildMk likes this.
  20. piglet1

piglet1 Популарен член

5CC6539E-2CAF-4AF8-8D1B-C2FBEC879377.jpeg
    Јас имам Бетадине и пишува дека во случај на инфекција да се користи секој ден, една седмица, или максимум две, сè додека се излечи инфекцијата. Во врска со измивање препорачливо е да се корсти двапати во неделата, но не и секој ден.