1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Не е навикнато телото, нормално е првите пати.
    Ако продолжи болката и следните пати, посети гинеколог.

На Fallen220 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. FVP

FVP Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2018
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    1.201
    Точно крварење за време на секс не е нешто што би требало да се занемари, но кај неа е при крај на нејзиниот циклус. Не е ретко да не истекло се и при возбуда да се доисчисти (обично капка или две). Доколку е во некој друг дел од циклусот тогаш е алармантно.

И пак ќе напоменам примивки секој недела на вагината се штетни без разлика дали е бетадин или не. Без разлика дали можеш да си го купиш од СЕФОРА (продавница за КОЗМЕТИКА) или онлајн.

На candy.cane, WildMk и Someday им се допаѓа ова.
  3. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.624
    Здраво.
    Дали треба рецепта за апче после секс?
    Бидејќи утре нема да работи матичната, како и гинекологот. Може и аптеките нема да работат, државен празник е.
    За време на секс ( т.е ејакулација) пукна кондомот. Во најплодни денови сум и истрипав.

4. U666

U666 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    12
    Ако има сперма на хартија и се искористи за бришење долу меѓу усничките може да настане бременост?

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.088
    Да. И тоа не со едно дете туку со пет.

На najjacha, Brinetka, lovestoneddd и 7 други им се допаѓа ова.
  6. U666

U666 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    12
    Може сериозен одг?

На Frederik му/ѝ се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.088
    Ти одговорив.
    Треба само да дешифрираш.:?:

На najjacha му/ѝ се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.252
    не

На U666 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Гуглате секакви глупости, а како се забременува не гуглате.
    Досадни сте со едно те исто: на хартија, на влажно марамче, на стомак, на грб, на глава, во уста, во газ... Уште за во уво немате прашано!

На staycalm, LadyLollypop, cresa-jagoda и 13 други им се допаѓа ова.
  10. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Од неодамна сум сексуално активна (ако може воопшто да се нарече така).
    Имам болка при пенетрација, а со оглед на тоа дека крварев многу првиот пат сеуште знае да има малце крвче.
    Ама ме загрижува што почнав да чувствувам болка кај самиот отвор и тоа на допир само.
    Не знам дали е од инфекција затоа што не ме пече и не ме жежи туку како воспалено да ми е, ко нозеве после вежбање:(.

Некоја да ме советува?

11. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Дали Кегелови вежби би ми помогнале за вагинизмус? (мислам вака се викаше состојбата, потсвесно стегање на мускулите) Или пак друго решение за проблемов.
    Гинеколошки преглед ми е пекол ради ова, боли ептен. Кога сум ставала вагиналети, осеќам исто така болка.
    Сум пробала тампон да ставам, не можам.
    Однос ми е пак незамисливо.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  12. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587
    Кегел сигурно ама вежби никако.

13. FVP

FVP Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2018
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    1.201
    Да Кеглови вежби можат да ти помогнат да научиш да се стегаш и опушташ таму, но нема да ти ги реши сите проблеми. Ти препорачувам да разговараш со гинеколог или терапевт за да можеш да ги елиминираш и емоционалните стресори кои може ти предизвикуваат проблемите.

14. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Ако разбрав што кажа сега, да ме утепаш:|
    Под терапевт мислеше психолог веројатно.
    И да, мислам има психолошка позадина проблемов, ама колку и да мислам дека сум го елиминирала, стегањето пак се случува.

15. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587
    Але аман Танче, те мислев по оштроумно чупе:P
    Кегел е амерички доктор, гинеколог и акушер и он сигурно ќе ти даде добри секси совети, но обратно за тебе, како да се опуштиш:*

16. mrvlx

mrvlx Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2019
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Zdravo na site! Nova sum na forumot. Imam 30 godini i nikogas ne sum imala odnos (bukvalno nikakov) so nikoj decko ednostavno zatoa sto seuste ne go sretnav vistinskiot do sega. Toa se promeni koga zapoznav nekoj sto mi bese isklucitelno drag. Edna vecer dojde moment koga spontano razmenuvavme neznosti i mu kazav deka ne sum imala nisto so nikogo do togas. Plasejki se da ne pomisli deka so mene nesto ne e vo red zatoa sto toa uste mi se nemase sluceno malku pohrabro mu prijdov sednuvajki mu vo skutot (oblecena). Navistina mi znacese pa imav cel samo da mu pokazam deka nemam nikakov problem I imam sosema normalna potreba kako i site drugi devojki bez razlika sto sum devstvena I deka sakam da bidam so nego navistina. Prosto bese sokiran od toa sto go slusna. Razmenuvajki neznosti toj (i za prv pat na nekoj vo zivotot) sum my dozvolila da me dopre dolu na toa mesto ne bivajki svesna (kako neiskusna) deka himen moze da se povredi duri od dopir so prst (preku obleka). Se trgnav vo moment koga pocuvstvuvav blaga bolka no najverojatno bese docna veke:( nemase nikakov vnatresen dopir ili polov odnos no mislam deka go povredi himenot (preku dolna obleka). Poveke ne znam dali sum vo devstvenite ili vo drugite.. zatoa sto ne sme imale nikakov polov odnos nitu pak mu dozvoliv vnatresen dopir vo vaginata. Prostete sto tolku dolgo bese moeto prasanje. Vi blagodaram na onie koi ke go spodelat svoeto mislenje/sovet.

Последна измена: 2 мај 2019
  17. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Mindfuck
    Што е проблемот уствари? Си напишала дека ти е скроз океј и дека имаш потреба, си му седнала врз таквото, и сеа е проблем тоа што ти го повредил хименот?
    Ние неможеме да знаеме колку длабоко и дали уопште навлегле прстите. И незнам колку битен фактор е тоа дали си девствена, кога и онака си сакала да го направиш тоа.

Последна измена: 2 мај 2019
    На staycalm, cresa-jagoda, Konfetka и 8 други им се допаѓа ова.
  18. mrvlx

mrvlx Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2019
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Ne, ne sakav no ne sfakas sakav samo da mu dadam do znaenje deka imam takva potreba najnormalno kako site drugi, zatoa sto denes nikoj ne se cuva, odnosno retki se tie. No jas se trgnav rekov deka ne sakam da odam ponatamu.Samo da dodadam deka I dvajcata imavme obleka nemase nikakva erekcija

19. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.144
    Не те разбирам, си се впуштила у однос само за да му покажеш дека имаш потреба како и сите други или зошто самата сакаше?

На staycalm, cresa-jagoda, Harper и 4 други им се допаѓа ова.
  20. mrvlx

mrvlx Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2019
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Nemavme odnos. Toa bese samo nadvoresen dopir. Mislam deka mozam dovolno da procenam dali nekoj prodira vo mene :) inaku da celta mi bese da znae deka nemam nikakov traumaticen ili bilo kakov problem. Ne e ednostavno da si devica na 30 god I da my go kazes toa na nekoj