Почеток на менструација се смета кога ке потече или уште кога при бришање би примериле некоја капка ? (Бидејќи ден/два пред да ми потече приметувам како розеникава течност при бришење)
Ве молам за совет При однос со мм осетив многу течност кога погледнав цели бевме во крв и тоа обилно крварење Ни се има случено и предходно но многу малку да имам обично ако имаме после недела време од менструацијата па ми се случува и така да прокрварам малку ми рекоа дека тоа е нормално бидејки пијам Диане-35 заради полицистични јајници и плус за заштита Потоа отидов во вц ама толку печење у живот не сум имала и пак имав крв ама малку Пред месец дена бев на гинеколог чекам резз од Пап Тест но оваа премногу ме загрижи, дали може да е поврзано и со апчињата
nema toa vrska dali pred ili poslem si napravila li pap test ili bris toa ke ti utvrdi do so e problemot ako e za vreme na odnos kako mene so mi se sluci postoi moznot da tie mesntruacija ili da imas rana na matkata
секогаш после однос ми се јавуваат симптоми на цистит имам проблеми со уринирање и болка во стомакот.што да направам
Здраво девојки, не знам дали е за овде прашањево ама не најдов по-соодветна тема. Дали е можно заради повреда во детството (на вагината) сега да ми е намалена чувствителноста на тоа место?
Од пред неколку дена постојано ми се моча, да не кажам на секои 5 мин. Чувствувам како некој притисок во бешиката.. Бев на гинеколог(онака на контрола, не поради ова) и се е во ред. Да е настинка не верувам, бидејќи кога сум настината чувствувам и на други места( грло ме боли, бубрези и слично). Мислев ќе помине, но не. Некоја со ваков проблем?
Се работи за уринарна инфекција.Пиј увин чај и чај од брусница,купи Цитерал апчиња на рецепта или приватно од аптека,а можеш исто така и Урифар Инко на раствирање од аптека да земеш и со нив да пробаш.Покривај се редовно долу со топло ќебе,одржувај редовно интимна хигиена и ако немаш подобрување за неколку дена закажи преглед кај уролог за да се види за што се работи и за да ти препише соодветна терапија за лекување на уринарната инфекција.
Здраво, на 24.05 имав менструација, ми заврши на 29.05 после тоа на 07.06, 08.06 забележав на секојдневната влошка кафеав исцедок, што дури на 08.06 имаше и како светло црвена боја и не знам зошто е така никогаш досега не ми е било така...потоа на 09.06 исто имав кафеав исцедок, но со мм имавме односи сврши во мене, има шанси да останам бремана? Бидејќи до сега секогаш имавме заштитен однос тоа ни беше прв пат што сврши во мене, па затоа дали може да останам бремена? .. Инаку и денес уште имам кафеав исцедок повеќе и црвен исцедок, знам дека не е нормално, но не можам сега да одам на гинеколог, дури во Петок се враќам во Македонија па тогаш ќе одам обавезно на преглед, па би сакала да слушнам некои ваши мислења?
Ne znam dali e prasanjevo za tuka, ali ne ja najdov soodvetnata tema pa tuka ke si raskazam. Vo vrska sum 5 godini so decko mi, super ni e vo sekoj pogled, ama vo posledno vreme se palam na lezbejski sceni, po filmovi, videa, sve i svasta, vaka ne mi se svigjaat zenski i mnogu mi e retardirano, bez veze se osekjam.....
Оти е 'ретардирано' и 'без везе се осеќаш'? Какви се' преференции постојат во човековата сексуалност, косата да ти се крени. Лезбејски сцени се мејнстрим откако постојат порничите. Се' е во ред
Не гледам порничи веќе подолго време, ама претходно кога ме пукаа хормони и кога ми беше интересно да гледам 18+ содржина, гледав само лезбејки. Многу ми беа груби со маж и жена порничите а за маж со маж муабет да не правиме. А никогаш не сум осетила привлечност кон девојка.