Девојки имам едно прашање го поставив во друга тема ама се надевам тука ќе добијам побрз одговор . Дали некој правел биопсија на грлото на матката, дали ја правел биопсијата без анестезија, колку време трае и дали е болно ? Фала однапред
Zdravo Devojjki! Sakam da ve prasham site shto ke mozhete da mi pomognete da mi pomognete ve molam! Seushte sum nemala odnosi no imam dechko veke 4 meseci i toj saka da imame odnosi. Sakam i jas no mnogu se plasham! Neznam dali i normalno no od toa shto mi kazhuvaat kakvi se odnosite jas se GADAM Neznam zoshto e taka , site prijatelki vikaat deka e prekrasno i se , no jas ne veruvam vo toa. A se plasham isto taka da ne ne mu bide ubavo , zatoashto jas neznam shto treba da pravam! VE MOLAM ZA POMOOOOSH!
Не можам да ти помогнам зошто тоа е твој проблем навлезен длабоко во психата. Ти си имаш ставено во глава дека е гадно и страшно, и само ти можеш да си помогнеш. Многу девојки го имаат тој проблем, и според мене единствено што можеш да направиш е да пробаш да се ослободиш од стравот, размислувај позитивно. Стави си во главата дека тоа го правиш за себе, и дека треба да ти биде убаво. Ако го сакаш дечко ти, ќе ти биде уште полесно да се отсрамиш и олабавиш. Нема тука голема филозофија.
Многу е очигледно дека ти не си ни спремна. На 18 години зарем не знаеш од што се состои сексуалниот чин ? Што има тука гадно?
Vi Blagodaram Lugjee! <3 *Inaku nemam 18 , 16 ipol imam! Datata ne e tochna! Mi trebashe sovet ama neznaef dali mozhe da se zachlenish ovde pod 18 godini. Inaku redovno chitam i poleka sfakjam deka toa ne e gadno! Koga ke go napravam toa ke vi pisham! Pozdraf
Имам еден проблем. Со дечкото сум подолг период и веќе и двајцата чуствуваме потреба за нешто повеќе. Проблемот е што он неможе да пенетира во мене Не знам зашто, но секогаш кога пробуваме мене ме боли премногу и неможам да издржам. Последниот пат дури и осетив огромна болка и после тоа пак ме болеше...Имал некој вакво искуство ??? До опуштеност мислам дека не е бидејќи сега сум поопуштена од претходните неколку пати.
Прв сексуален партнер ти е? Сте имале неколку пати односи и сега прв пат почнува да те боли или како? Ако ти е прв нормално е. Треба да внимава да е нежен, сепак секоја девојка има различен химен, различно трпи болка, така да нормално е првите неколку односи да ви се пократки. Се со тек на време. Ти не мисли на болката цело време и не го започнувај сексот со мисла ЛЕЛЕ СЕГА ЌЕ МЕ БОЛИ. Треба време додека нема да боли. Оно знае да боли и после 10 години искуство некогаш.
Прв ми е да. Сме немале, се се завршувало на петинг. Нежен е ама можеби нешто не е во ред со мене или пак хименот не се дава
Абе девојче што ако вагината ни е од прв секс широка? Не е тоа така лесно, треба време. Никој не ужива во прв секс верувај, интересен е, ама за вистинско уживање треба време. Некои жени дури во 30тите/40сетите доживуваат оргазам. Сексот се учи, пракса е. На почеток се е ново, непознато, боли, не знаеш како да се однесуваш, посебно ако двајцата сте си први партнери. Ама се ќе научите. Пуштете порнич и глумете ги Не се срамете, уживајте, заборави дека боли, со тек на време ќе биде подобро. А ти си сосема во ред ништо не ти фали. Опушти се и не мисли на болката цело време
Па, нормално дека боли. Мене успеа да ме скине на третиот обид. Ме болеше многу и првите два пати не можев да издржам. Ама најпосле си реков сега му е мајката Ајде опуштено само
Едно прашање, кога имате кандида, а сте имале незаштитен однос со дечко ви, вас ви препишуваат вагиналети и маст, а за него што најчесто препорачуваат?
Бројче јас пред некој ден купив Канестен 3, малку е језиво затоа што се нанесува со апликатор. Туку сакав да кажам дека во упатството пишува Спојлер партнерот да го нанесе кремот на главичката на половиот орган и терапијата трае од една до две недели . Од понеделник планирам да го нанесам кремот со апликатор, а сега само надворешно се мачкам.
Вагиналетите се ставаат три дена, ако користиш две дози ондак шест. Има и едни вагиналети гинекс, има во нив по десет, така да тие се ставаат десет дена. А маста се става подолго, само не сум баш сигурна колку.
Канестен 3 е тродневна терапија, има три апликатори, секој е за една употреба , имаат форма на долга цевка, се полнат со маста и се вбризгуваат длабоко во вагината, исто кремот се користи и за надворешна употреба т.е. се мачкаат усните па се до анусот. Кај машките се мачка половиот орган, доколку се користи кремот за мачкање терапијата трае една до две недели, а ако се користи апликаторот , терапијата е тродневна.