за 3 месеци,18.Но незнам баш кога се обидовме да имаме однос и тој проба да влезе но бидејки сум премногу стегната неможеше а и премногу болеше додека пробуваше,но ништо.
Здраво девојки, ќе ве замолам за совет. Имав незаштитени односи синоќа. Циклусот ми е нередовен, треба да ми дојде на 13ти, ама минатиот месец ми доцнеше 8 дена. Незнам дали сум во плодни денови. Колкави се шансите да се случи нешто од предсемената? Дали да земам апче?
Сврши во тебе партнерот? Ако не , немој да зимаш хормонски таблети, не е тоа парацетамолче, знеш нели?
Не сврши во мене. Да, знам дека е хормонско и дека може да ми се поремете организамот, затоа и се мислам..
После толку години стаж на форумов и јас се чудам кога ќе го прочитам вакво нешто и никако не ми влегува во глава како некој може да се стави на толкав ризик и после цел месец да си ја тупаш главата дали ќе ти дојде или дали да пиеш апче. Несфатливо навистина.
@stranger2 Ако си долго време со дечкото, не е чудно да имаш незаштитен однос, јас не го гледаам тоа како нз шо да е.Колку пати и со кинење на кондом дошло до бременост. Но, тоа што имаш хормонско пореметување е друго, ако не свршил во тебе нема простор за паника. Ах бе, дете си уште, 17години секс. Нормално кога не си спремна, телото не ти е спремно. НЕ знам зошто брзате. ЈАс на 17год шо се вика не знаев секс што е, не пак да помислам да имам.
Дали некој што ги има користено вагиналните капсули Polygynax може да ми објасни како се користат. Не барам објаснување како се ставаат туку дали само еднаш дневно и дали мора сите 6 да се искористат или на пр. Ако после 3та се чувствуваш по добро се прекинуваат.
Што класифицирате како ризичен однос? Како на пример што се треба да има за да биде ризичен и за да се напиеш апче
Dali mozi da se ima odnosi za vreme na lekuvanje so vaginaleti se raboti za kandida? Dali ke deluvaat tabletkite ili nema nikakvo vlijanie mojot doktor nemi spomna nisto
Бев на гинеколог пред еден месец и на преглед ми кажа дека имам кандида (не ми зеде брис, од око) и ми рече да си земам вагинатории и по неколку дена тоа и направив ама инфекцијата продолжи. Сега пијам апчиња флажил(не ми ги препиша доктор) и читам дека не лекуваат кандида а и јазикот ми е многу чуден и имам лош вкус во устата откако почнав да ги пијам. Дајте ми некој совет, не можам на среде да го прекинам антибиотикот..Ви благодарам
Девојче те разбирам,јас имав такво искуство,на 17 год изгубив невиност а со дечко ми идевме од 15 год,значи доволно сме се знаеле,за да бидеме опуштени ,ама од првпат не ни успеа,се чудеше како неможе да влезе,ќе ти кажам прво нека пробува со прсти,нежно,земете и некој гел за полесно да влезе,и не се плаши не е ништо страшно,само опушти се,можно е и да не потече крв (како у мојот случај) има еластични химени и тие не се раскинуваат така лесно,може понатака да се искине(у случај да се деси такво нешто па да те обвини,да знаеш што да му кажеш)слободно пиши ми во лп ако сакаш да ме прашаш нешто,поздравче и не се секирај ке биде
Флажил нели се за контрацепција? Зошто зимаш на своја рака? Веројатно имаш инфекција што потешко се лечи.
Значи кандида може да се види со голо око ,на докторот не му треба брис за да знае дека имаш кандида ,кои вагиналети ги зема,за кандида најдобри се канестен 3,а подобро да одиш на промивки со хидроген и бетадин неколку пати кај докторот ама тоа требало тој да ти каже,и како на своја рака си зела флажил да пиеш,прекини ги одма,тие не се за кандида,тие се за бактериска инфекција,ако имаш докторот ке ти кажел зашто многу мириса,ако не ти помогнале вагиналетите јави се кај гинекологот да ти каже што да правиш,зашто зимате на своја рака антибиотици не ми е јасно
Епа коментирај ајде како да се опушти, а не контра да маваш на коментати.Сама треба да знае и дечкото со неа, а не јас да и кажам како да се опушти. Сигурно ако е стегната е спремна за секс, дааа. Чудо од луѓе, само нешта да се коментирало, свашта.