Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073

Значи со вакво размислување девојко уште дооооолго само ќе мастурбираш.
    Дали ќе те направи тебе курва тоа ако си најдеш некој тип што ти се допаѓа физички и би сакала да имаш секс со него и ништо повеќе?
    НЕ!
    Мој совет ти е да си најдеш ете некој таков кој ќе ти биде само за секс, фак бади што би се рекло. Нема ништо лошо ни погрешно во тоа, тоа нема да те направи курва! А и ќе си ги смириш страстите можда или повеќе ќе ти се разгорат... така да батали тие старински размислувања дека ќе си била курва ако се сексаш без емоции, мн луѓе што се во врска имаат секс без емоции а не па вака. Ајт со здравје ;)

На Lacrimosa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. IvI55

IvI55 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    aj da prasa nesto ja kolku se sansite da se zabremenit od kapkine pred spermana????

[mod-kirilica:1y5839i3][/mod-kirilica:1y5839i3]

3. pufi-cufi

pufi-cufi Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    1.764
    хахахаххахахаххахах Росонерче ама ме изнасмеа вака не сум се смеела долго време , го разбудив мажот ми ке ме отепа :D

4. antonela90

antonela90 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Девојкии хелпп :( Во врска сум веќе 5 месеци, тој има 28 јас 20 иако малку идеме сепак имам чуство како да идеме многу повеќе. Односи сум немала до сега тој го знае тоа, и е спремен да ме чека кога јас ќе сум подготвена за тоа, но од скоро време имаме орален секс т.е тој е оној кој мене ме задоволува орално , не бев ни свесна што всушност ќе се дешава кога тој почна да се спушта надолу :lol: :) но тука е проблемот , јас не чуствувам никакво задоволство :( не се задржува онаму каде што сметам дека треба на клиторисот како да му го кажам тоа? па зар тој со своите 28 години не знае што треба :devil: и она што е најлошо чуствувам болка :sweat: и тоа голема болка од која наеднаш ќе се оттргнам од него ;( прсти не употребува само го чуствувам неговиот јазик во вагиналниот отвор :?: зашто ме боли толку, ако вака е при орален секс не сакам ни да замислам како ќе биде кога ќе дојде времето за оној прв пат се плашамм и тоа многу :worried: :worried:

5. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Епа кажи му да те лижи на клиторис, а не на отворот.

6. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    antonela90 за некои работи немаат врска никаква годините . Ти ако не му кажеш што ти е а што не ти е убаво , тој нема да може да знае :) Објасни му што и каде сакаш . :) :)

7. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    А што чекаш уште, 5 месеци и немате сеуште секс? :^)
    Почекај уште некој месец, и ќе го видиш со друга.
    Сексот е потреба, а тој е возрасен.
    Сурова реалност. Мој совет. Опушти се, и имај секс.

8. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Не се сложувам со тебе Lacrimosa. Јас мислам дека периодот колку си заедно со некого не е мерило кога треба да се впуштиш во сексуални односи. На некој можеби ќе му е доволен месец на некои година. А ако некој те сака вистински и не е со тебе само заради секс, тогаш ќе се воздржи одреден период и ќе те почека.

Инаку антонела, јас би ти предложила да се опуштиш целосно и нормално да разговараш со партнерот за тоа како ти е убаво, бидејќи без тоа ништо. Тој може си мисли вака ти е убаво и така си тера :) . Значи разговарај и ако мислиш на тоа колку ќе боли нема да уживаш во моментот. Затоа опушти се и остави работите да си течат.
    п.с. и не значи дека ќе те боли многу при првиот сексуален однос, кај сите е различно

9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Да ако има 15 а не 28 ^

10. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.777
    Допаѓања:
    18.334
    Се сложувам дека треба да те почитува и да те почека,ама ако веќе се во озбилна врска,или ете он 28 она 20 не знам која е поентата на чекањето,а не разбирам исто така,блиски се многу,имаат орален секс,зошто не би имале вагинален?

11. antonela90

antonela90 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Не се чуствувам сеуште подготвена за тоа, токму поради таа причина немаме секс. Ова ми е прва подолга врска сите ми биле кратки по месец дена па мислам и дека тоа има удел во мојата неподготвеност. Он ме сфаќа, никогаш не ни ја започнува таа тема, ја сум таа која ја иницира колку само да го видам неговиот став во врска со тоа, а неговиот одговор е секогаш ист: кога ќе сакаш ти тогаш, спремен сум да чекам.. И сама сум свесна дека нема уште долго да ме чека, но се тешам со тоа дека ме сака и дека ке почека бар уште малку.. :worried: :(

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Нема да те терам сега да го направиш тоа, но не сфаќам зашто се чувствуваш неподготвена од што ти е страв?
    Да боли малку ама тоа е слатка болка ;)

13. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    199
    Ако не си подготвена ок, ама веќе кога он ти пружа орален мислам дека треба барем малце да се потрудиш да компензираш. Барем мануелно задоволувај го ако ништо друго:$
    Тоа што не ти е убаво мислам дека е поради тоа што си почетник во сексуалниот живот. И мене така ми беше на почетокот, па сега би го правела тоа 24/7 :tmi:

14. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.777
    Допаѓања:
    18.334
    Се согласувам,а и време ти е да почнеш со сексуалниот живот,па и да не остане тој дечко еден и единствен,сега си со него го сакаш и тоа е тоа.Немој да ме сфатиш дека те терам,ама кога веќе го сакаш не дозволувај да ти сврти грб.Чим он се труди и плус чека му значиш,а и 5 месеци се ок време.Ти си знаеш сепак не дозволувај на друго место да побара задоволство.(не векам дека на некој треба да му дадеш за да остане со тебе,скраја :tmi: ама ете типот се труди околу тебе,му значиш)

15. antonela90

antonela90 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Па да, највеќе од болката се плашам и имам некое чуство дека ќе ме боли многуу :( Знам дека треба да направам и јас нешто ама не знам како или не знам што..а тоа незнаење води кон тоа дека ќе испаднам смешна па затоа не ни пробувам да направам нешто.. :(

16. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932

Ти одговори мимс.
    Да се разбереме, врска помеѓу двајца возрасни без секс е ништо. Тоа значи дека нешто не е во ред тука.
    Љубовта не е само држење за рачиња и пеење песни под виножитото, туку тука спаѓа и добар секс, инаку поздрави се од врската.
    (Зборувам за врска помеѓу двајца возрасни, а не за оние врски од 15 години каде и да се нема секс е ок)
    А јас кажав, сурова реалност ама така е. Кога-тогаш ако почека, тој ќе си најде друга. И нормално е бе. 5 месеци ќе се чекаме, а не сме 15 годишни. Абе ајде.
    Што повеќе се чека со годините, толку повеќе стравот ќе расте.
    А дека некој на овие години би ме чекал една година да не му дадам, малу морген, ќе си има и друга со која ќе си ги задоволува потребите. Зошто сама да си го дозволам тоа, кога може да биде многу полесно?
    5 месеци не е малку. Ваљда има доверба досега во него, може да се опушти и да ужива.
    После тоа ќе си рече "ееее, што не го направив ова порано" :lol:
    И не плаши се од болката. Малку боли, али после тоа ти е отворена портата кон рајот, верувај. ;)
    Ама и тој треба да се потруди. Вака ако остава на тебе, никогаш нема да се решиш.
    Еве пример, бидете на некое место во стан, напијте се винце, гледајте филмче...И само ќе си дојде до тоа. :)

17. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.777
    Допаѓања:
    18.334
    Па ако ти е највеќе за болката воопшто немој да се сеќираш,како што читаш тука скоро сите сме сексуално активни,го сакаме тоа,значи ништо страшно,напротив!И немој да се замараш со тоа дека не знаеш,едноставно кога се бакнувате,лежите...исто како што тој те посакува сигурно и ти него,нека ве поведат емоциите,или додека те бакнува шепни му дека си спремна и препушти се на љубовта,не мисли на тоа дали нешто не знаеш да правиш.И нормално не очекувај дека од првиот секс ќе бидеш wowww задоволна,ама после неколку пати ќе уживаш,а и за тоа дека не знаеш дека се плашиш да не згрешиш,тој знае дека ти е прв и ќе оди полека,нема да очекува од тебе некои работи што си доаѓаат со текот на времето,со запознавањето на телата еден на друг.Опушти се и уживај

18. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Да, тие се возрасни и јас не велам дека не треба да имаат секс и пишав и на антонела да се опушти и да остави работите да течат, бидејќи ако размислува само дека ќе ја боли нема да ужива.
    Зборот ми беше дека таа вели дека се уште не се чувствува спремна, значи не значи дека ако со некој е 5 месеци таа до сега требало да има секс иако не сакала и не мислела дека е време за тоа.
    Можеби па и навистина не се чувствува спремна, иако јас мислам дека антонела тоа ти е само заради мислељето дека ќе те боли. Уште еднаш ќе ти кажам, опушти се и уживај! ;)

19. antonela90

antonela90 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Фала Ви на сите за советите, ќе се обидам да се опуштам, да заборавам на болката и веќе конечно да се случи и тоа :)

20. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    antonela90 моето прво сексуално искуство беше на 19 години. И јас бев исплашена, но дојде моментот и одлучив. Во врска бевме само 2 месеци но толку се зближивме што ни на момент не се поколебав да не случајно не е време, да не треба да почекам уште малку? Што да чекам? Кога е вистинското време? Ти самата кажуваш тој ти дава простор, не те форсира, не те тера со сила дури не ни разговара на таа тема. Ти самата ја започнуваш таа тема за да видиш како тој размислува. Ете заклучивме, убаво му е со тебе, му значиш можеби и те сака. Доволно причини да си речеш: Да ќе го направам тоа. Ти си веќе зрела личност како физички така и психички, но се плашиш од болка. Сите се плашиме, знаеш колку трае болката? Само неколку секунди. Првиот пат нема да чувствуваш никакво задоволство, не очекувај премногу. Се е во нашиот ум, после првиот пат редовен секс па ќе си речеш како не се решив на ова порано :lol: Па и кога веќе сте почнале да станувате по интимни мислам дека треба да поработиш на твојата психа. :D Јас сум сексуално активна 5 години па и денеска може да ми се случи да почувствувам болка за време на секс нормално е сето тоа. :)