И сите кога пишуваат на темата баш тогаш не можат да отидат на гинеколог, баш тогаш термин имало само за 3 недели и др изговори па лечат се со канестен, камилица или во краен случај јогурт.
Најстрашно е што некогаш може да се влоши ситуацијата од ваква терапија. Ама и тогаш ништо не се презема, туку се бараат совети по форуми.
Realno sum maloletna ushte i nemam ni matichna, znam deka mozhi se to ama nemam i to e cel problem sho prv pat ova ona i pologichno mie da prasham sho da pram
Исто ко за настинка, ќе си одиш на гинеколог со мајка ти. За се' има првпат. И јас бев малолетна кога првпат отидов на гинеколог, а реално, немав проблеми. Ама се оди веднаш штом се добие циклус. А не се чека да се појави проблем. Затоа најдобро е да и кажеш на мајка ти дека имаш проблем и да ти закаже термин. Ако има нешто, со соодветна терапија ќе се среди. Ти може на своја рака да пробаш, ама што ако не помогне ништо?
Имав секс пред неколку дена,па треба да ми дојде за 1 недела можеби и сакам да прашам дали после првиот секс менструацијата нормално си иде како и до сега или има промени?
А зашто би пишале на темава ако може да отидат на гинеколог? Одма брзате со заклучоци, изговори биле. Да можев да отидам на гинеколог у тој момент сигуно на форум ќе барав начин како привремено да го смирам смирам проблемот дур не отидам за брис и испитувања. Демек не знаеме дека гинеколог е најдобра опција. За тоа постои темава, не?
По првиот секс бидејќи тоа е нешто ново за организмот менструацијата може да доцни 7,10,11 дена или,пак,да дојде 7,10,11 дена порано,тоа си е индивидуално,секој организам реагира различно.Ако сте користеле заштита со партнерот,тогаш не си бремена,не се потресувај,бидејќи менструацијата може да доцни и поради стрес ако се нервираш дали ќе ти дојде или не менструацијата,исто и поради промена на клима,други стресови ако си имала периодов или поради употреба на некои лекови.Значи,ако сте користеле заштита опушти се,не си бремена.
Некогаш, не често, ми се случува како да ми е испукана кожата кај влезот на вагината. Понекогаш ја чувствувам како затегната кожата и ми се појавува како линиичка, како испукано се гледа. Претежно на едната страна само. Слично му се случи и на дечкото сега, на кожата на пенисот. Брисеви и се што правев е океј, а последниве пати кога одам на гинеколог се некако заборавам за ова да прашам. Дали е можеби од сувост и триење, имал ли некој слично искуство?
Не знам каков проблем си имала и што совети ти дале, ама темава ја читам со години и голем број тука бараат совети и користат несоодветни терапии само да не отидат на гинеколог и за тоа кажуваат милион изговори. Канестен стана универзален лек за третирање на било какви гинеколошки проблеми.
користам вагиналетки polygynax вчера вечерта ја ставив и последната како и обично со дневна улошка и како и секогаш си имаше истечено од вагиналетката но додека мочав излезе како бело прање ама можда една рака полна дали е од вагиналетката или има некој друг проблем?
Пошо не знам кај да го поставам прашањево тука ќе си пишам.. кај да најдам секс коцки (оние со пози) и по можност со достава да бидат Фала
Здраво девојки ми треба совет од вас. Вчера прв пат имавме односи со дечко ми (но скината сум не ми е прв пат) но бидејќи не сум имала подолго време кога пробувавме со кондом многу ме болеше и немаше шанси да влезе. Го извадивме кондомот и пробавме без и тогаш не ме болеше толку и влезе без мака. Е сега проблемот е што дечко ми пред да сврши излезе надвор и после 2-3 секудни сврши надвор од мене (на стомак). Но кога се пипнав долу бев премногу премногу мокра и делуваше не само како моја навлажнетост туку и како сперма да имало. Јас почнав да паничам но тој ме убедубаше дека не е будала и дека 100% има свршено надвор. Но јас каква паничарка сум се си мислам дека е можно малку сперма да останало внатре или нешто такво. Инаку за 4 дена треба да ми дојде, а овулација ми има пројдено пред некаде 9 дена. Денес кога станав имав болка во јајниците како кога треба да ми дојде (што донекаде може и да е на психичка база затоа што цело време мислам на тоа). Од сабајле мислев да испијам и апче за ден потоа, но се изначитав секакви работи за него на форумот и некако ме премислува тоа. Дали е можно да останам бремена? Дали да се напијам апче? Дали имате некаков совет? Би ви била благодарна ако го споделите вашето мислење.
чим свршил надвор немат гајле имат шанса за бременост но е многу мала бидејќи има по некоја сперма и во предсемена течност...
Dali moze malce da potece krv dokolku nemas odnosi podolg period i da se cuvstvuva bolka.. Imav sabajlevo i posle nekade popladne no posle toa vidov krv malce a na 3 treba da dobiam imav bolki epten me bolese inaku si svrsi nadvor