Доколку не е обилно крварење, почекај уште ден два. Доколку е или продолжи да трае повеќе дена консултирај се со гинеколог за секој случај.
Дел од течноста истекува надвор од вагиналната празнина, а дел си продира во матката, сперматозоидите се добри пливачи... Убаво си кажа @kalinaka
Најсериозна. Имам голем стаж во обиди за правење бебе и сите гинеколози препорачуваат после секс да се држат нозете во вис и да не се станува одма како не би истекла спермата веднаш и шансите за оплодување да се поголеми. Некои можат да преживеат и неколку дена но поголемиот дел оди надвор.
Јас не знам зошто воопшто употребуваат кондоми луѓево, едноставно нека станат после секс се' да истече и сигурни се
Ај не превртувај муабети, значи и во првиот пост кажав доволно е еден сперматозоид за да ја оплоди јајце клетката. Значи не се расправам туку ти кажувам дека не е така како што мислиш и тоа од искуство. Стварно ме мрзи да ти барам линкови да ти докажувам како функционираат работите, ама ете ако имаш време прогуглај малку.
Истекува спермата бе Туб, зарем цела влегува внатре шо ти е А ова со кревањето нозе го имам чуено и јас, не знам колку е ефективно..
Може кај некои тече, сигурно не кај сите, веројатно зависи од количина на ејакулат Сите знаеме дека само еден сперматозоид е потребен, ама апсолутно не дека сииите останати паѓаат надвор Не знам кој гинеколог ти рекол да лежиш со нозете нагоре Сајтов е проверен, можеш да си го провериш и сама. Уствари само што ќе напишеш за кревање нозе ќе ти излезат милион статии дека е мит, ама ти како сакаш Спермата и вагиналниот слуз се такви какви што се така што и да станеш, ако свршил во тебе можеш да останеш трудна, и ако свршил во тебе можеш која сакаш позиција да ја фаќаш и да не влијае ич на тоа дали ќе останеш трудна, и ако не останеш трудна сигурно нема да е заради тоа што си станала и излегла спермата
Ама каде реков дека ако станеш одма нема да останеш трудна, пак ги извртува муабетите. Значи нешто останува нешто истекува и тоа е тоа. Може тоа со нозете во вис е стварно мит, ете јас го практикував па пак долго време неможев да забременам. Ама по малку ми има логика, ако не можат сами, може гравитација ќе помогне
Не знаат сите, да знаеја темава ќе имаше одвај 5 мислења. И многу други слични теми. И да, дел од вишокот сперма истекува од вагината и да, препорачливо е за тие жени кои имаат потешкотии да останат бремени по односот да не стануваат веднаш туку да полежат со нозете склопчени и кренати. Тој шо не се соочувал со проблем да не може да има дете, не е свесен колку е уствари тешко тоа.
Тоа е мит. Ако на некого му носи утеха, ок, ама дека е мит, е мит. Некои доктори препорачуваат, некои ќе ти кажат дека нема веза. Можеш да ги кренеш затоа што нема штета. А што е со муабетот тој што немал проблем не сфаќа, каква врска има тоа со ова што го збориме за кревање нозе?
Епа сите различно.. некои ги чувствуваат после неколку дена, некои после една недела, недела ипол после ризичен однос. Индивидуално е за раните симптоми на бременост сама треба да приметиш дали имаш некои промени во организмот дали ти доцни менструалниот циклус и сл..
Sekako deka ima sanci da bides trudna no .. naj napred da znaes site zeni se elasticni a ako si bila nevina a nemalo krv hm.. cudno zvuci treba da znaes ako si Bila zadovolna vo sexsot ,ako go oseti premnogu, dobro ti bilo znaci deka nesi bila nevina noo bar bolki da imase posto 1rv pat zvuci cudo imaa slucaevi I koga ja daavaat nevinosta krv nemaat dodeka ne poroduvaat I po vremeno imaa odnosi probaj pak
Не може цел ејакулат да остане внатре, кога тогаш ќе истече. Сперматозоидите (клетки) се оние кои пливаат, а не целиот ејакулат. За правење бебе пожелно и препорачливо е да се лежи по односот 15 тина минути, што секако не значи дека ако одма станеш шансите за бременост се 0. Станувањето веднаш после однос и истекувањето на спермата не е начин на контрацепција.