Не е битно кога ти истекла. Не си требала да дозволиш без заштита, колку и да му било нему убаво. (Здравјето пред се! ) Сега опушти се (зашо може да доцни и од стрес) и чекај да добиеш, доколку ти доцни, направи тест и посети гинеколог.
Да,имаш еластичен химен,кој можно е после некое време да се скине ,не мора првиот пат,очекувај да прокрвариш следен пат а може и после подолго време, и да знаеш дека е хименот,но ако е многу еластичен може и при раѓање да се скине. А за сексот без кондом незнам како воопшто си се согласила на такво нешто плус и да сврши внатре? Со кој памет...И да не ти се плодни денови можеш да останеш бремена.
Prvite simptomi kje gi osetis nekolku dena pred datumot koga bi trebalo da dobies.... a najubavo e da se konsultiras vo Avicena koga moze da napravis test za bremenost preku krv, okolu 700den mislam cini. Vnimavaj si mnogu, pocituvaj si go svoeto telo...
Што може да значи зголемена сензитивност на брадавиците? Или не мора да значи ништо? Знам во овулација дека е нормално но јас овулирав на трети овој месец така што помината ми е. Дали ви се има случено? Дали можеби е знак на бременост? Или само подолг/подранет пмс?
Може да биде стрес, изгребени да ти се од облека, стимулација, што и да е, промена на хормонален статус, бременост, осетливи брадавици сами по себе не се страшни и најверојатно е нешто тотално безопасно.
Zenski da ve prasam zosto koga imame odnosi osekjam deka mi se mocha celo vreme ne mozam da se opustam, dali na nekoja i se ima sluceno ova?
Најверојатно е промена на хормонален статус, бидејќи месецов имав однос после подолга пауза. Всушност, можно е имањето однос да ги поремети хормоните?
Здраво пак јас. Уште не ми е помината болката во брадавиците иако не е толку интензивна како пред некој ден, ама сепак тука е. Што можам да направам да ја намалам бар малку?
Може да е иритација од облека, а може и промена на циклус, хормони, бременост, во најлош случај - рак. Пробај да избегнуваш градник и носи само памучна облека. Доколку имаш промена на бојата на брадавиците не е лошо да посетиш гинеколог.
Можно да е хормонален дисбаланс или некаква иритација освен ако немаш никаков исцедок од брадавиците или промена на бојата види следи такво нешто. Оди најубаво консултирај се со матичниот доктор па тој/таа ќе те упати понатаму дали на гинеколог или едно ехо на дојки да направиш.
@LadyLollypop @Elf Ми рекоа дека ова што го чувствувам е само прогестерон, кој е нормално да биде покачен неделата после овулација. Не носам градник, и само широка памучна маица носам и е ок освен кога ќе ги допрам. Немам промена на боја или исцедок. И плус интензитетот варира, ќе ме болат малку па прекинуваат, или на пример еве моментално само десната малку на допир.
Ми се случило и мене. Не е страшно, ќе се смири после овулација. Носи нешто пошироко, спиј на грб, не ги допирај, ќе помине и болката, се е хормонски. Ако не помине, тогаш побарај стручна помош ама верувам се ќе биде во ред.
Obicno koga si vo ovulacija toa se slucuva i e normalno, premnogu da bolat i da bidat stvrdnati.... jas posledniot pat stavav ladni oblogi i podobro mi bese