Две мои другарки имаа ваков однос.Едната забремени,а другата не.Вероватно е до организмот.Следниот пат со заштита,ако не планираш бременост.
Памет за друг пат, доколку не си планирала да забремениш. И како тој така одма ајде внатре, те праша тебе или сам си сакал. Ајде се надевам дека не си, или си земала превентива што свршил во тебе????
И кога имаш добиено не треба да свршува во тебе. Аман мислете малку што правите, не после ќе си ја чукате главата. И не те плашат сексуално преносливите болести?? Аман дај малку едуцирајте се и користете кондом.
Da, svesno go napravivme toa so dogovor....ali sepak ne bev 100% sigurna, zosto prv pat go pravam ova pred menzis. Se nadevam se kje bide dobro,do sega samo na menzis toa sme go primenuvale i ne celo vreme znaci kako sto pisa clenkata da se educirame i vaka da ne kara mislam...
Па карање треба, зашто штом не планираш бременост во никој случај не треба да сврши во тебе, без разлика дали е редовно или повремено. Кога имаш добиено можеби нема да забремениш, ама тогаш најлесно се пренесуваат инфекции. И обавезно секогаш треба да користите кондом, не само за заштита од бременост, туку и од сексуално преносливи болести. Ама на кого кажувам па и јас, тебе не само што не те плашат спб, туку и свесно му дозволуваш да свршува во тебе.
Се договарате да ти свршува внатре, а не сакате бебе и имате по 17-18 години Имаш шанси за бременост секогаш кога ти свршува внатре. Дури и за време за менструација, како што напомена дека тогаш си практикувате ејакулација внатре.
Ама проблемот е што свеста за сексуално преносливите болести е сведена на нула. Они не размислуваат од таа гледна точка, немаат никакво познавање на истото. Прво, затоа што нема кој да ги подучи. Второ, затоа што не се заинтересирани да научат. Ама... нели, поубаво е без кондом, што има врска..
Ем можеш да забремениш ем како што кажа Црешка полесно е за преносливите болести. И тоа што таа те " кара" е за твое добро. На неа ногу и е гајле ама сепак се потрудила да ти помогне затоа што стварно треба да се едуцираш! Никој од нас не знае премногу ама учиме... @GirlVolley
okay e edukacija ve tesi po se izgleda, a ne znaete deka nikogas vo medicinata 2+2 ne e 4. Samo barav da spodelite iskustvo/mislenje, a ne da sudite. Pri toa, toj mi e decko a ne partner za edna vecer i nema sto da se plasam od prenosliva bolest, eve vaka del od edukacija. Fala kako i da e
@GirlVolley мислам дека ќе бидеш океј и не си бремена ако си сигурна дека веќе си овулирала, односно ако знаеш да препознаеш кои ти се плодни денови преку вагиналниот секрет, температурата итн. И секако ако имаш редовна менструација.
I jas se nadevam deka ne sum, a i da sum, okay e zosto svesno go napravivme toa so dogovor. Sepak,fala ti Imam redovna menstruacija, do 9ti mi bea plodni denovi. Epten gi pazam tie raboti i fala bogu nemam komplikacii...samo sakav da spodelam iskustvo,nisto povekje
Настрана проблемот на девојкава, зошто е проблем неносење кондом во однос на спб ако и е дечко? Валда го знае дали му е нешто или не ако и е дечко. Не ве сфаќам со муабетот за спб, значи никогаш не треба да имаш однос без кондом, деца како ќе правиш? Ако и е дечко што ја напињате за спб?
Знаеш дека може и за време на мензис да забремениш? Шансите се премногу мали, но сепак, можно е. А и за време на циклусот, вагината е повеќе ранлива и може многу полесно да се инфицира со бактерии и габи. Така да, размисли добро дали да продолжиш да имаш незаштитен однос за време на мензис. Твое тело, твое право.
Како прво не можеш да бидеш сигурна дали партнерот ти прави нешто зад грб, па после да ти пренесе некоја болест. Како второ и да си се верни еден на друг може да си пренесат некоја спб. Како трето како ќе знаеш дали му е нешто или не? Кога на почетокот спб се без симптоми. За деца правење па прво двајцата ќе се испитаат дали се здрави, па потоа без кондом ќе прават деца. Ама изгледа срамота е да се користи кондом и да се оди на контрола за спб.
Vo red e, znam.... site opcii mi se vo glava, SAMO pobarav ISKUSTVO od devojka sto i se slucilo isto kako na mene. NISTO POVEKJE ne prasav Zaednicka zelba bese toa, ne se napiv apce. Vo rok od 72h treba da se napijam, ako ne dobijam utre/zadutre-kje se napijam
Доволно е со навреди, од сите страни. Ќе следуваат банови понатаму. Ова е форум и секој може да ти реплицира на постот и да постави прашање и да каже мислење се додека е тоа во склоп на правилата на овој форум. Прочитај ги препораките за однесување на форумот и те замолувам да ги следиш.
Колку и да внимаваш на овие работи, верувај секогаш има шанса да се случи нешто. Еве да зборувам за мене лично. Бев и сеуште сум со ставот: нема кондом, нема секс, мислејќи прво на бременост, после на спб иако сум во долга врска. Али еве неколку пати досеа се случило да излези кондомот неприметно, се изместил а поминало време дури да приметиме. И колку и да де внимава, се случува нешто вакво. Од бременост не се плашам пошто никогаш не се терало без кондом до крај, одма се менува нов ако првиот се извадил, ама ете опасност од спб има. Јес да не знаеш никогаш со кого си имаш работа, али довербата е клучна. Коа веќе си се одлучил да имаш односи, најдобро е колку толку да си запознаен со партнерот, бидејќи не секогаш си заштитен скроз.
Опасност од сексуално преносливи болести секогаш има. Редовни контроли и тоа е. Јас па не сакам секс со кондом, после тоа имам некоја иритација секогаш.