А зошто идењето на психолог се гледа како на нешто погрешно? као нешто лошо? Камо среќа мене некој на 20 да ме пратеше на психолог, денес животот пута 3 ќе ми беше полесен. *ПСИХОЛОГ Е ЗА СЕКОГО*
Секс , збор кој нема некој кој не го знае. Сите сме го чуле. Сите го изговараме исто а сепак сите сме празни кога доаѓа негово опишување. Секс меѓу маж и жена, жена и жена и маж и маж. Секој со свои желби а ретко која исполнета. Време е да се зборува за сексуалност. Сексот не е само задоволство. Сексот е емоционална и физичка исполнетост. Првото нешто кое секој треба да го знае е дека во сексот има двајца. Сексот не го прави само една личност па другата да се остава во сенка на таа прва. Мажите и сексот: - Овде не спаѓаат сите мажи но тие што спаѓаат време е за промена! Вашата партнерка без разлика дали е девојка или жена ја има истата потреба како вас. Време е да сфатите дека заедничкото задоволство повеќе исполнува од едностраното. Време е да дознаете кои се нејзини желби и да ја оставите себичноста зад себе. Дознајте и истражувајте за нејзиното тело. Повеќето жени нема да доживеат оргазам само со секс па најверојатно треба играта да продолжи и по чинот. Девојките и сексот - Број еден ти си исто важна како и тој! Секогаш ставаме акцент на него. Леле тој не сврши сега ќе го боли. А тебе? Тебе не те боли желбата да бидеш задоволена до крај? Тоа што тешко доживуваш оргазам при секс не значи дека не треба да го доживееш. Треба да поработите на техниките и на твоите желби. А најважно од се треба да бидеш со некој која нема да те остави така незадоволна. Ти си исто важна како тој. Ако видиш дека си незадоволна веднаш промена. Друго какво е тоа глумење оргазам? Која е целта? Тој освен физички да биде и психички исполнет а ти си среќна ако и тој е среќен? Чисти детски глупости. Не дозволувајте да бидете неважни затоа што сте важни. Уште сега кажете му на партнерот што е тоа што не ви се допаѓа а ако тој не прифаќа значи дека вашите желби се неважни за него. Па тогаш која е потребата да се биде со таква личност?
незнам дали е прашањево за тука не најдов тема.. Пред некој ден со мм имавме секс после скоро 2 месеци откако се породив и беше океј..после некој ден кога пак имавме секс имаше малку крв треба да ме загрижува тоа или? не пробавме пак додека не отидам на гинеколог P.S користевме кондом
И јас имав маалку крв на почетокот после пораѓај. Исто како тебе мислам, првиот пат не, после да. Па едно време ништо не правевме, после понежно додека видиш дека нема крв, па да се опуштиш. Читав по нет и јас не бев на лекар, не било страшно, а и стварно беше оскудно крварењето. Помина само од себе.. Едит: Ако не си била до сега после пораѓај на гинеколог, таман можеш да си прашаш. Јас бев веќе пред многу кратко време и не ми се одеше пак само за тоа
Здраво. При туширање приметив дека вагиналните усни ми се отечени. Читав на интрент, било вагинална инфекција. До сега немам одено на гинеколог. Дали е нешто сериозно ова?
Zdravo devojki.. So decko mi sme seksualno aktivni i sekogas imame zastiteni odnosi i sekogas svrsuva nadvor..poslesnive 5 6 pati otkako ke go izvadi zabelezuvam od vaginata nekakva tecnost,bela ,kremasta..ima i kaj nego,od nadvor na kondomot,najcesto najgore,na vrvot ne..kondomite gi proveruvame,se e vo red..dali e ova moja tecnost,nesto od kondomot? Blagodaram
Здраво ! Имам циклус 6 дена , за време на циклусот имав односи. По 6тиот ден сеуште имав малце како крвав исцедок после уринирање. Еве два дена како се поминати од тој 6ти ден, имам односи но после односот имам свежа крв и како парчиња од добиено . Не сум во Македонија и неможам да отидам на гинеколог, што мислите има место за паника или ... ?
Па најверојатно, како се вика стручно не ми текнува ...ама да згрутчена крв или слојот што се лупи од матката нз ... тоа ми е нормална појава за време на добиено, но сега ...
После 5ипол месеци. Јас сум 23 години а тој е година ипол помал од мене... Сеќавам дека го привлекувам и палам кога ќе се бакнуваме... но некако ми беше чудно прв пат со него изгледаше напален ама некако несигурен пенисот му беше дигнат но пак некако се виткаше како гумен. Прв обид ме стави врз него никако да успее да го стави во мене, после тоа пробав јас исто не успеав и се тргнав. (дечко ми рече само леле ме посрами другарот и се насмеавме) Се гушкавме така и проба пак исто пак ме стави врз него исто беше така како гумен јас го галев со мојата вагина и влезе во мене и сврши за брзо и додека ми рече дека е готов се тегам бидејќи беше темно на страната на стомакот ми свршил и на чаршавот истекло малку го замолив да ми подаде марамици се избришав на стомакот и земав друга за да си ја избришам вагината (но да напоменам не свршив јас) кога се бришев сетив дека на вагината имав исто мн сперма... Толку беше тоа се случи на 16 и сега се мислам (бидејќи тој е така мирни машко, немал врска до сега, не сум слушнала да има испаѓано со многу и го немам прашано дали имал односи) сега се запрашувам јас дали е можно да сум му била прва па така скроз неискусно ми делуваше... (а мислев може не е напален сега од стресс дека прв пат имаме затоа така му беше по гумен се виткаше и не можеше да ме погоди но како е можно да пробаме пак и да сврши брзо ако не бил) ќе ве замолам некој што имал слично искуство да ми каже што и како е Значи воа веќе ми е пишано во “После колку време го имавте првиот сексуален однос со вашиот дечко?” Ме посоветуваа дека треба да го прашам и да зборувам со него на таа тема... па синоќа останавме сами кај мене дома после 1месец од првиот пат и ме стави врз него тако имавме ко петинг со панталони кратко и толку... Кога си замина му пишав порака “Дека ми е грдо да прашам но осеќам како да нема привлечност кон мене (не знаев како да пишам па морав така, а се гледа дека го палам) и као демек уште минатиот пат кога сме биле на само сум го приметила тоа дека не го привлекувам, па и сега пак сум го почувствувала истото.. И дека сакам да знам ако има нешто, ако не сум му привлечна да каже нема потреба од криење. (Само да напоменам пред одност тој беше стварно внимателен многу, но после тоа стана упте повеќе.) -Одговорот му беше: Не е проблемот во тебе, ти ме привлекуваш и повеќе од нормално. Само некако ко да се стегам, дали од срам ли не знам шо беше работава.. И така јас мислам сега и не знам како е можно тоа... имал ли некој некоја слична дешафка? ве молам пишете ми
Не ми текнува дали сум ти одговорила на првово, не ми замерувај ако се повторувам И првото мислење што си го пишала, и ова сега како што опишуваш, ми звучат како да се работи за неискусен дечко. Сега дали си му прва не знам, тоа само тој си знае ама сигурно немал многу пред тебе и затоа вака му се случува. Второ, има машки што имаат самоконтрола (во контекст на свршувањето) ама сепак им се случува ова што го кажуваш, како да им е гумен на моменти. Значи не можат баш се да исконтролираат на свесно ниво, не е крив што се случува ова, не е дека така сака да биде. И уште би ти рекла, не ја барај вината во себе - тој да не го привлекуваш, сигурно нема да дојдете до секс воопшто, не е силување ова, согласни сте и двајцата. А и многу често кога сте на почеток на врска со било кој (без разлика дали е искусен или помалку искусен) се случуваат вакви работи, точно поради таа несигурност дали го привлекувам партнерот, што точно тој/таа сака во кревет, што им смета.. уште не се знаете доволно во таа смисла кога сте на почеток на врска. Затоа мој совет ти е да разговарате отворено што сакате и што ви е убаво да правите и потоа само пробувајте (секако, со заштита!) и со тек на време ќе биде подобро
Девојки имам проблем.. Секс имав пред две недели и тоа со заштита цело време. Денес повторно имав и да напоменам цело време со кондом. Но, додека имавме орален мене ме печеше надворешно и преминавме на вагинален и се беше океј без никака болка.Сега одам во тоалет и пак надворешно ме печи, како сечена да сум. Инфекција не верувам да е, нема простор за тоа. Што да ставам, со што да се одмијам да ми помини?
Има простор, инфекција може да се појави и од кондомот, од антибиотици ако си земала, од купки и гелови за туширање. Одмиј се со камилица и гинеколог да посетиш нема да биде лошо.