Освен ако не си баш сега во овулација па за скоро и да добиеш (ама мислам дека е рано), тогаш не би требало. Ама нека кажат и другите.
Здраво девојки имам нередовен циклус тоа го приметив последниве неколку месеци.. од 30 до 40 дена... дали е тоа ок или да одам на гинеколог?
Оди за секој случај на консултации. Ако претходно траел циклусот пократко, гинекологот ќе знае што треба да провери.
Напали се прво пред да имаш секс не оде тоа така секако дека боле ако не си влажна а може до дојде и до пукање на кондомот.
Минатиот месец ми дојде на 33ти ден, а вој еве 37 ми ден и уште нема абер... Да најдобео ќе биде да отидам но поради ситуацијава со вирусот некако ризично ми е одење на доктор..
Здраво девојки! Едно прашање-Ме чеша и многу пече при односи, а немам никаков исцедок. Мислите ли дека е кандида или нешто друго?
Мислам дека не е нешто нормално тоа да се крвари кога немаш менструација па дури ни за време на секс.
Може. Не само поради погруб секс, туку и поради тоа што некогаш во овулација може да се појави крварење дури и без да имаш односи.
Беше груб, стварно дур и ме здоболи. Болка во јајници почувствував. Но, најсигурно правец на гинеколог. Може да е инфекција, или нешто уште пострашно. Ви благодарам.
Од сексот е. Штом партнерот бил груб и те болело, најверојатно и не си била доволно влажна. Секако оди на гинеколог, ама избегнувај секс додека да заздрави вагиналната слузница.
Не бев ни доволно влажна, и ете сега почна и отворот да ме боли. Чај од камилица ќе мијам до преглед и нема односи дур не заздравам. Тои благодарам.
Ми се има случено да прокрварам во плодни денови. Свеста ми се зеде кога видов крвав исцедок а менструацијата ми завршила пред 10тина дена. Скоро пола ден ми беше така, не беше обилно, само исцедок. Прати ситуација колку време ќе трае крварењето и дали е обилно, ако е слабо крварење и притоа немаш никакви други нелагодности и ти прекини за брзо значи не е ништо страшно.
Zdravo feminki ve molaam za pomos ili da spodelite iskustvo... Imam od ekogas ne redovni menstr i mi se sluci ovoj pat da ne dobivam 2 meseci voopto pa mi prepisaa ognametril 10 dena gi ispiv i posle 7 dena dobiv znaci na 20.06 do 25 imav menstr, posle bev cita 5 dena i na 30 dobiv pak isto menstruacija 5 dena posle pak bev cista nekolku dena i deneska gledam paak menstruacija i lele ke poludam nemam krv vo mene vise mislam... se slusav deneska so dr mi rece da pocnam da pijam cikloproginova i eve pocnav da go pijam.. dali so ova ke mi prekinit krvarenjeto ili? Aj ve molam mnogu za pomos (