Канестен многу ќе ти помогне, а сигурно и кога ќе мокриш те пецка. Канестен е за надворешна употреба и доста помага
Немам проблем со пецкање кога одам во тоалет, така осеќам некоја тапа болка, ваљда ради изгребаното. И крв немам повеќе. Ќе следам денес како ќе ми биде, па може да земам канестен.
Ги испив антибоиотиците ама уште имам болки во долниот дел од стомакот, утре треба да добијам па кога ќе ми помине ќе почнам да ги ставам мелиора вагиналетите. Имаш искуство со нив, си ги користела?
Крв не би требало да имаш сигурно ти е како пукнатина или изгребано Немам искуство со нив ги немам користено.
Nikogas sum nemala redovni seksualni odnosi. Prviot pat koga imav odnosi prekinav so deckoto prebrzo. Ottamu se mi bilo avanturi nekoi sto sum imala odnosi 1 u dve nedeli, no sum nemala mnogu partneri. Samo 1nezastiten odnos. Vo zivotot imam svrseno samo 2pati. 22 godini sum, imam decko sega. Imav odnosi posle dolgo vreme, bev ko zdrvena. Ne ni svrsiv sto toa bese ocekuvacki za mene. Me prasa kako najlesno bi svrsila. No nemam odgovor, zasto nz dali voopsto bi mozela da svrsam. Celo vreme sum napena epten, no ete nz zosto nemozam. Dali deka sme na pocetok? Dali vi se slucuvalo na nekogo?
Ако сакаш да свршиш мораш да знаеш како. Треба да се осознаеш самата, да видиш што ти одговара, што ти помага и како доаѓаш до оргазам. Пробај да си го запознаеш телото, маструбирај, научи како сама да се доведеш до оргазам.
Итноо После долго време однос дали ве болат колковите? Мене ми се случува тоа во моментов незнам дали е нормално или има некаков проблем ?
Осеќам страв при сексуални односи. Се плашам и не сум сигурна во себе. Иако партнерот не ме притиска и ме бодри, јас многу се плашам. Не осеќам некоја голема болка, но стравот ја прави ужасна. Воедно понекогаш и се тресам од страв. Инаку немам редовен секс. Еднаш до два пати во месецот. Совет како да го победам стравот?
Добра ви вечер девојки ❤️ Епа вака, синоќа имав сексуален однос со кондом, се се одвиваше најдобро, сврши надвор од мене и топ беше.. и денеска еве имам крв.. менструација треба да добијам на 24.. Дали може да крварам од односот бидејќи и малку ме болеше, или имам добиено 8 дена порано ? Ви благодарам
Здраво девојки.Сакам ваше мислење да слушнам додека да одам на гиниколог.Од завчера имам болки како пред добивање и тоа многу јаки (4 ден пред добивање).Исто така и на јајниците. Уште два дена ќе ми дојде,ама умирам од болки.И при односи имам малку болки и пецкање (не верувам да е инфекција секој ден се одмивам). Совет? Фала многу однапред
Апстинирај од односи штом имаш болки. Валда не е до толку нож до коска... А тоа што се одмиваш секој ден не значи дека не може да добиеш некаква инфекција. Штом те пецка, можно е да имаш некоја уринарна инфекција и/или прелада на јајници и бешика. Би те советувала да си направиш брисеви на гинеколог и да провериш мокрача.
Девојки, дали променети клетки детектирани при колоскопија секогаш се знак за канцерозна состјба? Ќе полудам додека дојдат резултатите од ПАП-от.
Не. Јас имав, па демек цин 1,па испадна ни тоа дека не е. Ставав вагиналети и пиев витамини и се беше во ред. Поработи на имунитетот што е можно побрзо.