И да истекла сперма накај вагината, па и да си се допрела со рака, пак нема никакви шанси. Како ќе стигнат сперматозоидите од надвор до јајце клетката, со авион?
Zdravo da prasam menstrualniot ciklus obicno mi traese po 6 dena no ovie dva meseci mi trae pomalku dali e normalno
Прв партнер ми е и втор пат имавме секс. Прво почнавме со кондом па го извади и за кратко продолжи без но не сврши никаде. Може траеше околу 20 минути, наеднаш се тргна стана и кажа дека се уморил. Првиот пат кога имавме исто со кондом сврши за брзо време. Мене не ми е убаво не осеќам ништо. Дали е тоа нормално ?
Sabajleto koga stanav pocustvuvav pecenje pri mokrenje, blaga bolka vo polovina i koga se izvrisav epten ama epten minimalna bledo rozova krv. Se izbezumiv od rabotite sto gi procitav na net. Ispiv 2l voda, staviv rakija na stomak, cel den piev caevi od kamilica, se premiv so kamilica, i jadev brusnici. Otidov vo vc i nemav niti bledorozova krv nitu peckanje a stonakot mi pomina. Inaku imav odnos pred 10dena koj svrsi nadvor od mene. Se prasuvam dali da otidam za proverka na urinarna infekcija, pa na ginekolog? Na gin sekako ke odam za 1mesec no nz dali da otidam za proverka na mokraca?
Кај матичната одиш и и бараш упат дека сакаш да направиш уринокултура, и си бираш каде сакаш дали во државна или приватна лабараторија. Гинекологот не испитува урина. И не е страшно ништо, само се мочаш во стерилна чашка купена од аптека и тој примерок го даваш на испитување.
Не мораш да идеш кај матичен,зашто секако уринокултура приватно се плаќа околу 300 ден. Така да оди си директно во лабораторија,и најубаво на сабајле.
Ако се потврди дека имаш бактерија ке треба да пиеш антибиотик. Јас така имав порано кога имав ешерихија коли,печење при мокрење дури и свежа крв.
Многу ме чеша "долу". Не ме пецка при мокрење, не ме боли при односи, немам исцедок, само ме чеша. И тоа поинтензивно од синоќа. На лекар закажав дури во среда. Досега сум немала проблеми со инфекции, се измив со камилица ама не помага многу. Чаре некое?