Здраво на сите,сакам да ве прашам дали е нормално после мојот прв однос два дена имам кафеав исцедок,инаку за време на односот имав обилна крв и ми е 16 ден од циклусот.
Дали е нормално ептен блага болка во јајници кога се менува времето (како сега што се смени) или е само мит?
Да да знам за овулација, само сега некако чудно ме здоболуваат а пројдена ми е, па не знам што е. Значи вистина е постариве кога викаат облечи чорапи и покриј се.
Дали некоја се справила со оваа бактерија. staphylococcus aureus Вејке 6 ден. Денес почнав до терапија .ама бубрезите мн ме болат..
Бактерија во урина? Јас ја имав кога бев во средно, до бубрези ми дојде. Инекции примав десет дена по две дневно, после уште десет дена пиев антибиотик. Ми помина, оттогаш не се повторила, ама паметам дека тој период ми беше ужасен, исто имав болки во бубрези.
Ајде совет дали имал некој вакво искуство...породена сум природно но при пораѓајот испукав и напред и назад...ме сошија..но по една недела ми пукна фистулата..измет излегуваше од вагината...сето тоа зарасна немам проблем...е сега проблем е што неможам да свршам...дали ќе се среди со тек на време ?
За време на однос ме болеше малце во долниот дел на стомакот, а отпосле имав многу силна болка на истото место... Никогаш ми се нема десено ова.. Од што може да е? Да напоменам и дека треба да добијам, ама првпат ми се дешава ова...
Да во урина бубрезите ненормално ме болеа. Ама се смириа со терапијава . Ср надевам не е толку страшна
Не е страшна само битно е да се исчисти до крај. Јас имав болка во бубрези, печење, ненормален секрет и рани на интимните делови, лом бев. Уринокултурата покажуваше огромна бројност на бактериските колонии. Не само инекции (Гентамицин беа, паметам, двапати дневно ме боцкаа), се мачкав и локално со антибактериски масти. Секоја недела правев уринокултура за да се следи бројот на бактеријата, кога дојде на нула, постепено прекинав со терапијата. Мислам дека месец дена се влечкав со неа. Уште немам поим каде ја закачив, средношколка бев тогаш, јавни тоалети не користев, а ептен пазам на хигиена. За среќа, не ми се врати. Имав тогаш одличен лекар што ме водеше, ѕвер беше жената.
Не. После прскањето на фоликулот, јајце-клетката живее 24-48ч. Ако не се оплоди тогаш, пропаѓа. Но, сперматозоидите живеат подолго. Поголема е веројатноста од незаштитен однос пред овулација да се забремени, отколку после.
Dali e normalno za vreme na seks da porece krv od vaginata? Prv pat mi se sluci no mislam deka bese suva. Dali e mozno od toa?
krvarenje za vreme na odnos ne e normalno ,moze da bide od mnogu pricini .....ako se slucuva i ponatamu poseta na ginekolog e najpametna odluka
Здраво, сакам да прашам како изгледа кандидата мислам кои се нејзини симптоми и на кој начин се добива. Се плашам да не случајно сум добила такво нешто па ако може да ми одговорите на погре поставените прашања?