Интимни прашања, проблеми и совети

Discussion in 'Секс' started by skorpija1992, Jan 30, 2010.

1. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Со прсти може.

2. Serraa janeva

Serraa janeva Активен член

Ne so prst ne me dopre so nis ne me dopree vnatree vo vaginata samo od pozadi so bese bese

3. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

А колку си сигурна дека било анално? Нели немаш искуство? Од позади може и во вагина да пенетрирал, а тебе да те боли пошто прв пат ти е...

4. Serraa janeva

Ne bese vo vaginata psto go cuvstvuvav vo anusot zato znam deka ne bese tamu a i partnerot vnimavase na toaa a mislev deka ne sum iskusna zato neznam dali mozi da se skini od pozadi himenot na toa mislev bez da vlezi vo vaginata

5. СуперДевојка

Може ете на начини како што ти кажал и докторот. Тоа не значи дека баш на тој однос се скинал, можда претходно. Не некои им се кине и при спортување.

6. Serraa janeva

Ne sportuvam neznam dali voopsto doktorkata mi ja kaza vistinata ili se raboti nes samo za pari posto mi rece dojdi ke te zasijame ne e problem za toa kako nova ke bidis

7. deskarada

deskarada Форумски идол

Прво зошто да те шие ?
    И како те прегледа вагинално, ако ти на почеток кажиш дека си невина ?
    Кога ќе му кажиш на гинеколог дека си немала односи, тогаш те прегледува со ехо на стомакот.

8. Serraa janeva

P
    Pa vaka otidov zaradi bakterija nes vo mokracata i togas jas ja prasav dali od analen seks mozi da ima problem vo vaginata i togas me pregleda vaginalno samo me vide so pogled i mi rece skinata si ali ako sakas ova e mal problem ke te zasijame ako nejkis skinata da bidis to bese se

9. busybee

busybee Истакнат член

Невиноста не значи нескинат химен. Невиноста ја губиш чим стапнеш у тие води. Зашо би те шиела? Која би била потребата од тоа? Не предизвикува тоа болест да го немаш, ниту медицински бенефит да го имаш? Не ми е сфатливо. Има девојчиња од спортување, шпаги на кои им се скинал хименот, има девојчиња што се раѓаат и без. Тоа не е некоја цврста преграда, која тешко се кине. Секоја жена е со различна еластичност, има дури и различни форми на химени.
    Ако стравуваш бидејќи демек си сега „нечиста“, мене многу понечист ми е анален него вагинален секс. Изложен си на разоразни бактериски инфекции, зашто реално гледано е најгнасното место на телото. (+хемороиди)
    Едуцирајте се, на интернет има милион страни и научни докази, ако треба едуцирајте се и со порничи.

10. Lola122

Lola122 Истакнат член

Значи можно е и такво нешто ?

11. busybee

busybee Истакнат член

Не е можно. Да, хименот не го покрива целосно вагиналниот отвор, бидејќи мора да има од кај да тече таа менструална крв. Али нема шанси да си имала пенетрација, а хименот да е се уште таму. Хименот се наоѓа на околу два сантиметри од отворот, или партерот не е многу надарен или првиот пат немало пенетрација(што значи it didnt happen)

12. СуперДевојка

Докторкава “боли глава” е. Од 15ти век извадена...

13. Serraa janeva

Kako ne ve razbrav

14. Lola122

Lola122 Истакнат член

Не не стравувам подолго време бев сексуално активна,потоа прекинав и немав одоноси околу 7 месеци,пред недела ипол имавме односи и ништо не се случи ама вториов пат кога имавме односи прокрварев

busybee likes this.
  15. MiAmor

MiAmor Популарен член

Да,некои девојки имаат еластични химени,и при првиот секс не прокрваруваат,значи не се кине хименот,но може следниот пат или после неколку пати да се скине и тогаш да прокрвари.

IRBBB likes this.
  16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

@Lola122 можно е 'кинење' на хименот дури за време на пораѓај кај жени што имаат многу еластичен химен.

@Serraa janeva не знам дали си сериозна или од почеток тролаш. :^)
    За бактерија во мокрача појде на гинеколог, кој за бактерија во мокрача ти направи вагинален преглед и притоа утврди дека не си невина, ама може да те направи да бидеш? |(
    Прво, хименот е тенка мембрана, немам идеја на кој начин утврди гинекологот дека ја нема.
    Второ, како воопшто ти правеше вагинален преглед, зарем не и кажа дека си девица?
    Трето, од кај и дојде нејзе идејата за шиење и правење ко нова? Колку години имаш? 11?
    И четврто, како тоа имаш анален секс за да останеш девица, а не знаеш дали сигурно ќе останеш ако имаш анал?
    Навистина или имаш 11 години или тролаш, друго објаснување немам. :x

Sokipoki 83, Martka, S.W.A.G and 9 others like this.
  17. iClueless

iClueless Активен член

Дали е нормално 3-4 дена крварење (не обилно) после првиот сексуален однос?

18. prominent

prominent Форумски идол

Јас имав крварење два дена, исто така не беше обилно, но го имаше.
    Ако не престане до утре-задутре или ако стане пообилно, побарај совет од лекар.

19. iClueless

iClueless Активен член

Имав односи пред 2 недели и после тоа беше крварењето околу 4 дена потоа заврши. Ама сега ми дојде менструација 10 дена порано и мислам дека нешто не е во ред, се сомневам дека имам полицистични јајници но не сум сигурна (Симптомите се совпаѓаат). Искрено сега ми е страв повторно да имам секс да не прокрварам пак.

20. prominent

prominent Форумски идол

Не е ништо страшно ако си добила десет дена порано, не е тоа нешто загрижувачко... многу фактори можат да влијаат. Сепак, не е лошо да посетиш гинеколог затоа што кажуваш дека имаш и други симптоми.
    Од друга страна, дури ако крвариш и вториот пат, не е ништо невообичаено. Тоа може да се случи ако хименот е подебел и нефлексибилен.

iClueless likes this.