А колку си сигурна дека било анално? Нели немаш искуство? Од позади може и во вагина да пенетрирал, а тебе да те боли пошто прв пат ти е...
Ne bese vo vaginata psto go cuvstvuvav vo anusot zato znam deka ne bese tamu a i partnerot vnimavase na toaa a mislev deka ne sum iskusna zato neznam dali mozi da se skini od pozadi himenot na toa mislev bez da vlezi vo vaginata
Може ете на начини како што ти кажал и докторот. Тоа не значи дека баш на тој однос се скинал, можда претходно. Не некои им се кине и при спортување.
Ne sportuvam neznam dali voopsto doktorkata mi ja kaza vistinata ili se raboti nes samo za pari posto mi rece dojdi ke te zasijame ne e problem za toa kako nova ke bidis
Прво зошто да те шие ? И како те прегледа вагинално, ако ти на почеток кажиш дека си невина ? Кога ќе му кажиш на гинеколог дека си немала односи, тогаш те прегледува со ехо на стомакот.
P Pa vaka otidov zaradi bakterija nes vo mokracata i togas jas ja prasav dali od analen seks mozi da ima problem vo vaginata i togas me pregleda vaginalno samo me vide so pogled i mi rece skinata si ali ako sakas ova e mal problem ke te zasijame ako nejkis skinata da bidis to bese se
Невиноста не значи нескинат химен. Невиноста ја губиш чим стапнеш у тие води. Зашо би те шиела? Која би била потребата од тоа? Не предизвикува тоа болест да го немаш, ниту медицински бенефит да го имаш? Не ми е сфатливо. Има девојчиња од спортување, шпаги на кои им се скинал хименот, има девојчиња што се раѓаат и без. Тоа не е некоја цврста преграда, која тешко се кине. Секоја жена е со различна еластичност, има дури и различни форми на химени. Ако стравуваш бидејќи демек си сега „нечиста“, мене многу понечист ми е анален него вагинален секс. Изложен си на разоразни бактериски инфекции, зашто реално гледано е најгнасното место на телото. (+хемороиди) Едуцирајте се, на интернет има милион страни и научни докази, ако треба едуцирајте се и со порничи.
Не е можно. Да, хименот не го покрива целосно вагиналниот отвор, бидејќи мора да има од кај да тече таа менструална крв. Али нема шанси да си имала пенетрација, а хименот да е се уште таму. Хименот се наоѓа на околу два сантиметри од отворот, или партерот не е многу надарен или првиот пат немало пенетрација(што значи it didnt happen)
Не не стравувам подолго време бев сексуално активна,потоа прекинав и немав одоноси околу 7 месеци,пред недела ипол имавме односи и ништо не се случи ама вториов пат кога имавме односи прокрварев
Да,некои девојки имаат еластични химени,и при првиот секс не прокрваруваат,значи не се кине хименот,но може следниот пат или после неколку пати да се скине и тогаш да прокрвари.
@Lola122 можно е 'кинење' на хименот дури за време на пораѓај кај жени што имаат многу еластичен химен. @Serraa janeva не знам дали си сериозна или од почеток тролаш. За бактерија во мокрача појде на гинеколог, кој за бактерија во мокрача ти направи вагинален преглед и притоа утврди дека не си невина, ама може да те направи да бидеш? Прво, хименот е тенка мембрана, немам идеја на кој начин утврди гинекологот дека ја нема. Второ, како воопшто ти правеше вагинален преглед, зарем не и кажа дека си девица? Трето, од кај и дојде нејзе идејата за шиење и правење ко нова? Колку години имаш? 11? И четврто, како тоа имаш анален секс за да останеш девица, а не знаеш дали сигурно ќе останеш ако имаш анал? Навистина или имаш 11 години или тролаш, друго објаснување немам.
Јас имав крварење два дена, исто така не беше обилно, но го имаше. Ако не престане до утре-задутре или ако стане пообилно, побарај совет од лекар.
Имав односи пред 2 недели и после тоа беше крварењето околу 4 дена потоа заврши. Ама сега ми дојде менструација 10 дена порано и мислам дека нешто не е во ред, се сомневам дека имам полицистични јајници но не сум сигурна (Симптомите се совпаѓаат). Искрено сега ми е страв повторно да имам секс да не прокрварам пак.
Не е ништо страшно ако си добила десет дена порано, не е тоа нешто загрижувачко... многу фактори можат да влијаат. Сепак, не е лошо да посетиш гинеколог затоа што кажуваш дека имаш и други симптоми. Од друга страна, дури ако крвариш и вториот пат, не е ништо невообичаено. Тоа може да се случи ако хименот е подебел и нефлексибилен.