Миринда? Миринда газиран сок од портокал? Во повеќето случаи сметам дека постои повеќе психичка блокада отколку физичка. Дај време тоа е се. Но, ако по многу пробувања не бива, гинеколог.
Сконцентрирана си на болката повеќе отколку на моментот,кога ќе ги пренасочиш мислите болката ќе ја заборавиш. Инаку,опушта алкохолот,да.
Кај ти текна газиран сок. @Chiikk најверојатно не е доволно опуштена. Имајте долга предигра, пробајте со прсти прво па пенетрација. Бидете трпеливи, може само треба време. Ако сепак нема напредок, преглед на гинеколог. Ќе добие мислење и од стручно лице, најдобро ќе и објасни и ќе се осигура дали има друга причина за болката.
Здраво Со дечко ми кога имаме обичен секс, јас брзо свршувам, а него му треба малце повеќе време. Е проблемот е што кога јас ќе свршам, некако многу неутрално (осеќам само обично триење) ми е непосредно после оргазмот и му велам да прекинеме и така правиме, ама криво ми е што тој така не свршува и после или тој сам или јас со рака продолжувам кај него. Има ли начин да не свршувам толку брзо?
Се е до мислите и фокусираноста на самиот чин. Ако ги промениш во нешто рандом, би се одложил и самиот оргазам. Исто така доколку сексот е почест, ќе дојде до вид на презаситување кое ќе го пролингира оргазмот. Ова може да се постигнеш и со почесто самозадоволување. Доколку ништо од тоа не ти вроди со плод, секогаш ти се тука рацете, јазикот, а и самото неутрално чувство после 5-10 минути пауза ќе помине и ќе си подготвена за 2ра партија, па ќе може да продолжи тогаш и заврши. И онака ретко се случува во секс двата партнера да завршат во исто време. Така да, не го сметај ова за нешто лошо.
Здраво. Имам мал проблем со партнерот се гледаме повеќе од година веќе но ретко имаме простор за интимност. Последниот пат кога му пружив орален секс приметив чудна миризба и не можев да се опуштам и да го задоволам едноставно не уживав во тоа. Дали да разговарам за ова? бидејки ако постојано така мириса јас стварно не би можела да практикувам орален секс. Со претходните партнери немав ваков проблем. Би ве замолила за совет..
Сигурно не бил туширан Штом си приметила чудна миризба како можеше да го задоволиш орално, мене од самата помисла да ти кажам ми се повраќа А не па и покрај миризбата да го задоволам... Така најлесно се фаќаат секакви инфекции...
Tusiran bese ne e covek sto ne vodi smetka za licna higiena. Nekogas mirisa nekogas ne ama vo posledno vreme mirisa. Ne znam kako da mu go kazam toa ic ne sakam da go navredam..
Абе ќе му кажеш извини ама ми мириса оди заплакни го боже мој луѓе сте ... Ако не па трпи си и нека ти се прислошува..
Ако со сигурност знаеш дека тазе бил туширан, во тој случај можеби некоја инфекција има човекот. Не е лошо да посети лекар.
Ne sakam niti da mi se slosi niti da go navredam. I jas pomisliv deka e infekcija deka stvarno e covek sto pazi na higiena ama pak nezgodno mi bese da mu kazam da poseti lekar ili nesto taka.
Купи му сапунче на Дов или Нивеа или Гел за туширање и напиши му на ливче "Срце мое, нареден пат сакам да ми мирисаш вака". Ливчето залепи на сапунчето. Остај му го скришно у соба пред да си идеш од кај него како изненадување .
Или ќе му кажеш или ќе си молчиш. Друг избор нема, не знам што очекуваш да те советуваме кога работава е или црно или бело, нема измеѓу.
Znam vo pravo si skroz no ne znam kakov da mi bide pristapot a da ne se navredi. Ne sum imala vakov slucaj do sega pa da treba da razgovaram na temava.