Не треба да ти е непријатно да разговарате за ова. Ако вистински те сака ќе те разбере и нема да ти се налути.
Iskreno, toj sovet ne mi se dopadna, izvini. Napomenav deka ne e problem higienata. Mene taka da mi napravi deckoto kje go ostavam odma.
Епа мора директ да разговараш. Или со штипка на нос, додека имате односи за да не ти мириса. (штипка за алишта пружување од тие дрвените и ништо нема да осеќаш)
Ne znam zasto boze svasta vikas Ne znam na kogo nema da mu e neprijatno da zbori za ova. Samo pobarav sovet kako da postapam za da ne go navredam.
Па тоа е советот, да му кажеш директно. Како поинаку? Ако му тече крв од некое место нема да му речеш “еј види ти тече крв”? Епа исто.
Krv ako mu tece verojatno e od povreda. Ova stanuva zbor za neprijaten miris sto najverojatno e infekcija ne znam. Samo glupo mi bese vo momentot koga se zamisliv da se ispravam i da mu kazam, vaka i vaka ama ima neprijatna mirizba. Ako vi e smesno izvinete, ama stvarno ne sakam da go navredam i ne znaev koj treba da mi e pristapot.
Вака ќе кажеш. "Златце, претходниов пат кога имавме односи приметив лоша миризба. Можеби јас или ти имаме инфекција некоја фатено. Сакаш ли да одиме двајцата да се провериме?". По просто незнам како.
Па ти одговоривме сите дека треба со директен пристап ,друг пристап нема освен да ќутиш. На крај краева нема ти грубо да му кажеш.
Значи види, ако имаш со некој слобода да имаш секс, имаш слобода за сѐ да му кажеш. Нема навреда тука. Ако е инфекција е лошо и за тебе зашто може да се пренесе. Ако не бил бањат тој ден, може да појде во вц и да се измие повторно. Нема потреба да се срамиш, ти не го вреѓаш, се дешава. И ти не треба да се лутиш ако тој ти го каже истото. Има телесни мириси кои ние сами не ги осеќаме ама некој до нас ги осеќа. На пример, на некои им смрди потта, а тој сам не си го осеќа тоа. И треба да му се каже. Немаш друг начин за проблемов, најсериозно.
Da vo pravo si. Ti blagodaram za razbiranjeto, kje razgovaram koga kje se vidime. Imajte prijatna nokj
Ne mislev na mirinda sok hahahah ima posebni paketki i se vikaat mirinda za povekje izdrzlivost i navlaznuvanje
Pak jas bidna rabotava okey bese se taa go imase prvio seks so mene da se nadevam deka e taka ama zosto nemase ni kapka krv me cudi pak imase bolki ama poblagi nego vcera kako mozi da blefira devojka ?
Devojce ako ima deckoto ne prijatna mirizba i iscedok da znajs deka e od nedovolna higiena infekcija treba da pojdi na urolog i ke mu prepisat mast a mozi da mu zema i bris da vida za koja bakterija se raboti razgovaraj nisto ne e strasno kazi mu neka pojdi na urolog
Едуцирај се . https://www.kafepauza.mk/zivot/gubenje-na-nevinosta-shto-treba-da-znaete-pred-prviot-seks/
Девојки пред 7 дена имавме односи со дечко ми и од тогаш наваму ми тече некоја како течност , не е бело прање знам како е стално сум со бело прање, нешто како течност жолта/кремова. Што може да е ?