Посети си гинеколог, може да ти се направат поголеми компликации. Исто така мој совет, нека посети и дечко ти уролог за ако има нешто и кај двајцата да се исчистите, а не да си играте пинг понг со инфекциите. И да, како што ти напоменаа, во иднина користи си кондоми и посетувајте си почесто гинеколог и уролог со дечко ти. За твое здравје се работи, да не си ја удираш главата од ѕид понатаму.
Уште не си пошла брисеви да испиташ? Продолжи да мачкаш канестен и да читаш статии по форуми, можеби ќе го најдеш лекот сама ако имаш хламидија, микоплазма, гонореа...
За 800 ден на државно ќе си испита сѐ, вагинален, цервикален, брис за микоплазма и брис за хламидија. Ама јас не 800 и 8000 би дала, наместо да си играм со канестен и одолговлекување. Голем дел од овие инфекции се причина за создавање на сраслини во јајцецоводи што ги прави непроодни. Тоа е пречка за забременување. Пак нека се многу 800 ден за брисеви, а за нокти океј.
Нормално, пошто никој не гледа дали постои ризик за полово преносливи болести. Ја у Ремедика дадов 6.500 ден. за сите комплетни тестови, и плус правев тест за ХИВ во Биотек лаб. Наместо да се прашува со денови по форумов, треба да се оди да се провери, испита. Пак ќе напоменам, ништо не праи ако таа отиде сама, а дечко и не превзема ништо. За џабе ќе биде се.
Дур си дома, ако имаш сода бикарбона измешај една лажичка во шише 1.5 литар вода и премиј се. Помага да ја нормализира ph вредноста. Бидејќи содата е алкална по природа, а ph вредноста за време на инфекции е кисела, помага да се неутрализира.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2567125/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3168042/ After a correct diagnosis, the treatment is directed towards reducing the number of Lactobacilli by elevating the vaginal pH. Treatment involves douching with sodium bicarbonate solution or using a sodium bicarbonate suppository vaginally. Douches are carried out twice weekly for every two weeks. Solution for douches can be prepared by mixing 1–2 table spoons of baking soda with four cups of warm water. Alternatively, empty gelatin capsules are filled using baking soda and one capsule is inserted intravaginally, twice weekly for every two weeks. These measures help in resolving the symptoms by restoring the normal vaginal environment. If the symptom persists or worsen beyond 2–3 weeks after initiating treatment, re-evaluation is required.
Ај отвори ги линковите и прочитај ги, не и препорачав антибиотик ниту тианде влошки па за да ме нападнете. Лажица сода бикарбона у литар ипол вода е.
Сигурно имаш некоја инфекција, кај мене беше жолтеникаво и имав стрептокока. Кажете женички како да се спасам од стрептокока при пад на имунитет ми се јавува повторно ја имав пред два месеци ја имам сега пак.
Dali vo period na ovulacija mozi da boli stomakot vo dolniot del, eve vekje dva meseci toj period imam blaga bolka vo dolniot del na stomakot kako grcevi. ps. sega vekje imam dobieno ama vcera se zacleniv i bi sakala da znam za predhodnite pati
Pies nesto protiv bolka ili samo ti se smiruva? Jas prviot pat mislev deka sum nastinata i se napiv paracetamol ama drugite pati mi pominuvase bez lekarstva.