Dali tie so ste vo dolgi vrski seksot vie uste prioritet ? Pr odite 10 godini i dali uste vi se isto cuvstvata
Imam 17 I napati pocnaa da mi izleguvaat vnatresni kako mozolcina ili neznam sto se.... dolu..se gubat po nekoe vreme...sto bi trebalo toa da znaci? *citav deka mozebi e nesh od necistotija ili nekoja kako iritacija na kožata ili nekoi produkti
Здраво на сите. Имам едно прашање до вас. Вака, мене менструацијата никогаш не ми е на време. Секогаш ми касни дали недела две три, некогаш месец, два. Уште од мала значи цел живот ми е така башка имам и хипотиреоизам. Некогаш ќе зареди 2 3 месеца на време да доаѓа ама почесто ми касни. Ова ми е проблем за следење на овулација, па сакам да ве прашам ако некој знае да ми помогне како да се ориентирам за овулација. Фала ви.
И јас имам таква иста менструација. Можеш по исцедокот, или на гинеколог да следат фолекули. Ние кога планиравме бебе со маж ми, гинекологот ми кажа односи преку еден ден, за да погодиме овулација, се фати за 2 месеци обиди. Сега планираме второ еве веќе 6 месеци нема ништо, ама па немаме толку често односи како претходно... Има и тестови за следење на овулација, ама немам користено...
Најдобро е да одиш кај гиникологот да пратете фоликули, така најсигурно ќе знаеш кога овулираш. Со се друго ќе ти биде само претпоставка зашто ти не знаеш уопште дали имаш овулација секој месец
Zdravo ako moze nekoj sovet so devojkata sme vo dolga vrska 4+ god no devojka mi ne saka odnosi baknuvanje isto taka mn retko ednas na 2 3 nedeli sum i kazal deka se osekam zapostaveno no pak nemase popravuvanje na situacijata
Не е работава само да и кажеш дека се осеќаш запоставено, туку да ја прашаш зошто не сака, дали нешто и пречи, дали нешто не и се допаѓа, и како би можеле да го смените тоа.Дали ти правиш нешто што создава одбивност кај неа, можеби затоа не сака интимност? Во една врска се битни двајцата, не само едниот. Ако едниот се чувствува запоставено, секако треба да укаже на тоа, ама да разговарате за причините, пошто не може да прекине со нежности, бакнување и секс одеднаш само затоа што така и текнало. Причина има, твое е само да ја откриеш. Комуникацијата е клучна во секоја врска.
Зошто глупост? Мора да се признае дека ова е една од можните опции чим дошла до таква огромна промена.
Не мора да значи дека има друг, може да значи дека мисли на друг, или се заљубила во друг. Многу е важно да разговарате за ситуацијата, без добра комуникација проблемот може само да се продлабочува.
Се може да значи. Никој освен таа не може да знае што е. Но, што и да е, воопшто не е добро, за вас двајца. Побрзо решавање на проблем, па каков и да е исходот е подобро за сопствен мир отколку бесцелно одложување.
Не знам, можда го гледам како глупост зашто јас не би го направила. Не би била со некој ако немам чувства за него или имам за некој друг. Сметам дека можеш да раскинеш и дека нема потреба некој да вараш. Али ете различни луѓе постојат. Мислам дека предходно спомна дека не и била добра ситуацијата дома, можда е тоа. Сепак ние на форумов можеме колку сакаш "одговори" да ти дадеме, но ништо не сметај за право дур не слушнеш од неа.
Епа проблемот знаеш што е? Што ние секогаш тргаме од нас и што би направиле ние во дадена ситуација, па ако ние нешто никогаш не би го направиле, одма си мислиме дека никој не би го направил. Мене дури ми е ова едно од најлогичните нешта за проблемов. Другото ми е тоа што пиша @prominent дека може нема друг, ама изгубила чувства за него и има чувства за некоја друга личност. Но, како и да е, ситуацијата дома не е проблем кој би им ја афектирал врската до тоа ниво да не сака некој никаква интимност да има, и бакнеж да одбива. Повеќе се другари или цимери, отколку пар. За такво нешто според мене проблемот е меѓу нив двајцата, а не би ме чудело да е замешана и трета личност.