Devojki, pred da mi idi menstruacija redovno imam simptomi, moodines, me bolat gradite, dolniot del na stomakot uste od pred 6/7 dena. Sega treba da mi dojdi za 4 dena, a nemam nikakov simptom za menstruacija. Imam nezastiteni odnosi. Mozno e da sum bremena ili od stres da e vaka?
Можно е и едното и другото, можно е да ти дојде покасно, да прескокне месецов или едноставно да добиеш без симптоми. Како и да е, направи со тест ако ти закасни.
Здраво женски имам 19 години, со дечко ми имаме само анален секс досега вагинален не сме имале ни пак сум имала досега вагинален секс. Сакам да ве прашам ако некоја од вас знае и можеби ке може да ми помогне.Додека имаме анален имам на моменти остри болки во долниот предел на стомакот(карлицата) дали има место за паника,што би можело да е ако некоја знае ке ве замолам за совет,одговор. Ви благодарам однапред.
Тоа ми се случи 1,потоа вчера пак пробавме но прекинавме поради тоа веднаш страв ми е за болката која ја чуствувам во стомакот инаку он ми е прв за ова ново искуство во 7 месеци дали и 10 пати сме имале ваков однос.
Па искрено многу поише имам страв за вагинален отколку анален досега не сум имала вагинален и мн ми е некако језиво да се одлучам за него
На почетокот реално нема да ти биде најубаво искуство, кинење на химен и прилагодување.. но потоа верувам 100 поубаво би ти било.Немаш причина за страв,ако имаш океј партнер и годините ти се токму.потоа може стравот да ти се зголеми а нема причина за тоа.
Во право си ке размислам деновиве на тоа малце посериозно, но ме заплаши ова со болката во стомакот мислев дане е нешто опасно.
Незнам зашто ми одговараш на ваков начин нормално не би трпела таква болка пробавме да видиме дали пак ке има таква реакција,имаше се повтори по втор пат и повеке анален ке заборави,сепак мислам нема никаква причина вака да ср однесуваш но сепак фала ти за одговорите што ги добив од твоја страна
Штом веќе на некој начин си сексуално активна немаш потреба да мислиш. На многу аналниот им е полошо искуство и имаат болки. Нема ништо страшно во самиот чин.Немаш потреба за страв.
Сеуште некако сум исплашена за вагиналниот од сите можни ситуации што може да се случат несакано некако не сум спремна за тој чин но ти благодарам многу на советот потполно си во право за се што кажа.
Јас поише би се плашела за анален секс зашо може мн компликации да настанат ..хемороиди па и дебелото црево е во прашање крварења и сл не сакам да те плашам.. така да девојче подобро ти е вагинален секс да си имаш.
Да знамм читав и јасно ми е повеќе нема да го практикувам и за брзо ке се одлучам за вагиналниот бидејки гледам на секоја девојка и е одличен вагиналниот,па малцее и почна да ме копка околу него хахаха.. Ти благодарам на советот премногуу.
Болката може да ти е поради овулација, провери дали само околу 14-15 дена после менс ти се појавува (ако имаш редовен циклус). Јас тие денови кога овулирам имам многу болка ми однос, и вагинален и анален. Не плаши се, ама подобро е да имаш вагинал однос со заштита, преку аналниот имаш поголем ризик
Здраво девојки, дали е можно менструацијата да касни после првиот однос? До сега секогаш сум имала редовна менструација, но веќе ми касни 4 дена и сум малку загрижена.
Знамм повеке нема да го практикувам аналниот, ке преминам преку стравот и продолжувам со вагиналниот . Ти благодарамм