Здраво девојки, ми треба совет. Имавме однос со дечко ми, неколку дена после завршување на циклусот, на календарот ми пишува дека сеуште не сум во плодни денови.. Кондомот ни пукна, а он ејакулираше од мене, и згора на се кога го вадеше кондомот се лизна бидејќи за жал бевме под дејство на алкохол.. По околу 20тина часа се напив Ella One за прв пат. Многу сум испаничена бидејќи читам искуства дека и покрај апчињата за ден потоа се останува бремена. Вакво нешто ни се случува прв пат после 4 години и многу сум испаничена бидејќи двајцата не сме спремни за дете. Дали има некој слично искуство, дали има простор за паника?
Со стресот можеш само да ја одложиш менструацијата и да мислиш дека си бремена, иако не си. Фокусирај се на други работи и пробај да не мислиш на тоа, па направи тест после неколку дена.
Пред 3-4 дена имав болка во десниот јајник, помина болката, но сега при уринирање имам чувство на пецкање. Да напоменам имав заштитени сексуални односи. Се сомневам на уринарна инфекција но немав односи од денот кога ми се појави болката во јајникот. И по која основа би се појавила таа инфекција кога имаме заштитен секс?
Не значи дека е инфекција од односот. За болката да не си била во овулација може од тоа е. Пецкањето може да е од настинка, бактерија. Увин чај доста помага, па ако не ти мине за некој ден може да одиш на преглед. Исто, топол држи го тој дел, носи потопла облека.
Многу се мали шансите (да не речам никакви), бидејќи, прво, си го испила апчето на време, и второ - не си била во плодни денови. Најверојатно нема ништо, а тестот ќе го направиш само за да си бидеш мирна кога ќе дојде време. Сега само опуштено.
@Mazegin за уринарни инфекции, и за превенција и за подобрување земи си чај од брусница и чај од диво оригано. Чајот од диво оригано стварно помага, јас за џабе пиев антибиотици кога не ми помагаа за ешерихија коли (најчест причинител на ур. инфекции). Може да настане едноставно од триење при односи, пошто уретрата кај жените е многу пократка отколку кај мажите па полесно влегуваат бактериите. Направи си уринокултура ако си во можност. Заштита тука не ти игра некоја улога како што веќе ти кажаа.
Zdravo zenski, drugarka mi ima 17 godini i bila intimni so decko i na nekoj nacin. Izvinete na izraz, ama malce i go stavil i osetila nekoja blaga bolka. I sea se trakja da ne bila skinata. I zemala cepkalka za usi, bez problem i vlegla. I sea me napinja dali bila skinata ili ne? Ne e za mene prasanjevo i znam deka e glupo, ama me moli cel den da pisam na forumov , ne sakal da napravi profil.
Каква важност и има тоа? Малце или многу. Дај бе да го искорениме тоа ме скина или ми ја зеде невиноста. Ништо не ти зел. Нека не брца само такви предмети, којзнае колку може да се гнасни. Ако навистина толку ја интересира нека измие раце и нека проба со прст. Сепак чепкала за уши е нешто доста тенко, а веќе постои отвор за течење на таа менструална крв и пред да ве „скине“. Кажи и на другарка ти дека нема зашто да се плаши. После ебење нема каење.
Пробала и со кружни движења со чепкалката немало никаков проблем. А и јас и реков и било страв да проба со прст.