Е добро де во ред ти пишаа погоре да го пријави за силување Ако сжета дека има кривица и она тогаш нека батали нека го избрише од секаде итн Ти ги гледав минатите твои коментари од летото гледав дека и ти си била во честа недоумица за ова "кинење" дали да имаш или немаш односи. Сигурно можеш и ти да ја советуваш
Првиот пат е далеку од ружи, романтика и уживање, за повеќето. Жалам што ете у не толку идеални услови, го имала првиот однос, нема да кажам изгубила невиност пошто е небулоза фразата. Под идеални услови мислам на комплетна согласност. Млади сте, наивни сте, потпаѓате под филмовите на мочковциве, пратете што и како се дешава, не за да живеете у страв, туку да сте едноставно претпазливи и да не дозволите да ве манипулираат. Другарка ти нека се тргне од мочкото, а ти појди со неа на гинеколог на преглед. Иако второво ми е малку веројатно, со оглед на вашите години. Ќе помине тоа безвезно чувство и памет за другпат.
Ок и откачи се од мене. Знаеме денешната младина каква е. Ама не знам што подразбира членката под тоа 'сѐ правиле', ама немале секс. Си играле со играчки?
Во ред е се' и со хормоните, инфекција нема, а не примам никакви лекарства. Минлива ситуација беше, но малку ме замисли. Во ред е сега. Ти благодарам.
@Pavlinka T прво викаш имале неколку пати интимен однос после тоа у кола голи биле и она не знаела дека ќе дојде до тоа. Па она што мислела кога била гола дека ќе се гледаат? Ако веќе биле интимни мислам дека не би и претставувало проблем и да не е невина веќе.
Трети ден менструација ми е, и толку обилно никогаш во живот не ми било дури преку улошка ми протече осеќам ко чешма буквално. Дали е можно од стрес?
Можно е. Ја па при стресни ситуации ако сум имала месецот ептен слабо крварам... На секој различно му влијае стресот..
Ништо страшно. Може да е од стрес, може да си била повеќе физички активна, може да е од седење на топло, на пример до греалка, радијатор...
Hello feminki mi treba sovet najprvo nemam mak. poddrska. Imav vrska od 1 godina so decko mi imavme odnosi ama raskinavme.Sega zapoznav edno momce koe mnogu mi se dopagja ali problemot e vo toa sto toj dosega nemal odnosi jas imam 20 a toj 21.. Neznam kako da go opustam i se. Poradi toa sto i ja sum osoba koja se srami nemozeme ni dvajcata da pocneme nesto. Davajte soveti. Sepak ne sum iskusna vo taa rabota kako da prijdam ili kako da pocnam bidejki mu e prv pat. Fala vi odnapred
Лош совет, оти кај неискусни, многу лесно се прави белја под дејство на алкохол. @Tainstvenata20 ако и двајцата сакате, само опуштеност, трпение и добра предигра. Да го опуштиш и него и себе. Наоружај се со кондоми, добра музика и добра волја за уживање. Опуштено разговарајте, не за секс, онака неврзано, спонтано нека ви дојде. Не брзајте да завршите работа, гледајте да уживате. Секој нареден пат ќе биде подобро. Трпението е клучно, оти ако е неискусен како што велиш, ќе ви треба време на двајцата. Алкохолот не е секогаш добра идеја, оти како што реков, белја се прави многу лесно.
Долга предигра, опуштена атмосфера на место на кое знаете дека никој нема да ве вознемирува. Алкохол може но најмногу чашка-две. Повеќе може да има обратен ефект. И ако не бидне од првиот пат, не се обесхрабрувајте.
Полека, во 3 теми имаш пишано, не е до толку хитно ваљда... Прво дали имаш проблем со килажата ? Дали имаш предходно сексуално искуство ? Дали пиеш апчиња или па си во некој лош период ?
Фала ви за советите во овој случај проблемот е што јас сум имала сексуален однос но тој не.. Затоа ми беше највеке незнам дали ке испадне се добро на крај..
Без разлика дали си имала или не си имала сексуален однос, работава е што дечкото немал. Затоа ти треба трпение. Ако сакаш нешто со него, мора да го имаш и да не форсираш. Спонтаноста е исто важна, ништо да не се прави оти мора да се направи. На сите некогаш ни било првпат и сме сакале другата страна да биде потрпелива. И обавезно кондоми, зa да не се направи белја, оти неискусните потешко се контролираат. Секако дека може добро да испадне, секој еднаш мора да почне.