Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. gentle.girl

gentle.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    251
    Ako bilo malce skros vlezeno.. Mozno e a inace razbrav deka ne . okej blagodaram :)

2. Marija_Magdalena

Marija_Magdalena Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    2.628
    Феминки, сакам да имам секс ама без никакво зборување, мислам онака body language? сте пробале? јако е? викендов сум во план

На edna_malecka и ^Likigirl^ им се допаѓа ова.
  3. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Убаво е.

4. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.431
    Допаѓања:
    5.016
    Интересно е.

На Marija_Magdalena му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sweetbaby007

Sweetbaby007 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2019
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    60
    Фала ти на одговорот добив па не успеав да закажам на гинеколог кога ке ми заврши ке се измивам со камилица една недела па ако не се повлече ке посетам гинеколог и јас мислам дека не е нешто озбилно бидејки немам ни чешање ни пецкање а и мирисот еднаш се појави и после тоа немаше ни мирис
    Само ако може да ми објасниш како се миеше со сода? Не е ништо штетно тоа?
    Ти благодарам премногу на твојот одговор :l:

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sweetbaby007

Се зачлени на:
    19 декември 2019
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    60
    Да прв пат ке ми е да одам на гинеколог сега добив па затоа и ме закажав да ми заврши циклусот ке се одмивам 1 недела со камилица или пак сода,па потоа ако нема подобрување ке закажам на гинеколог,но за содата не сум слушнала до сега како се одмиваш со неа се раствара или? И дали може да наштети? Иначе мирисот 1 се појави и потоа си продолжи само зеленкаст исцедок без мирис без чешање без печкање ништо немам освен исцедокот што е малце досаден:(
    Ти благодарам премногу на твојот одговор:l:

7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    @Sweetbaby007 било каква промена во бојата, конзистенцијата, мирисот на вагиналниот исцедок може да упатуваат на инфекција. Инфекциите не се лекуваат со сода бикарбона. Истите можат да се асимптоматски (без ниеден симптом) и да предизвикаат запушување на јајцеводите и проблеми со зачнување. Не е срамно, ни страшно одењето на гинеколог. Секоја жена после првата менструација треба да посетува гинеколог. И не се грижи, постои начин за прегледи и кај жени што немале односи, без воопшто да се чепни хименот.

На curlyhair, pamelche, GirlVolley и 3 други им се допаѓа ова.
  8. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Во која смисла ,,никакво зборување''? Мислиш за време на односот?
    Мене тоа ми е појако отколку dirty talk, кој некогаш знае да стане смешен :lol:

9. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.789
    Допаѓања:
    4.836
    @Sweetbaby007 содата нема да те излекува ама може да ти ги повлече неудобните симптоми.
    На мене ми препорача одмивање со сода гинекологот кај кој бев прв пат. Ми рече ако користиш гел исплакни го тоа, па на крај раствори си една мала лажичка сода во сад со топла вода и исплакни се. Не може да ти наштети, ама нормално дека не треба секој ден вака.
    За секој случај, отиди на гинеколог штом ќе ти помине па кажи што ќе ти рече.
    Како што кажав, мене ми се појавува после пиење антибиотици. Последниот пат кога имав неубав мирис (и кај мене беше на еден ден само) беше после капење во ладно езеро и 2-3 саати после тоа си седев во мокри купачи, вечерта имав исцедок и неубав мирис, само таа вечер. (Не го прави тоа никогаш)
    Размисли и кажи и на докторката дали имаш промени во исхрана/стрес/лекови.

За во иднина, ако имаш пак вакви проблеми: дури пиеш антибиотици пиј б комплекс + пробиотик за да не добиеш габична инфекција.
    Ако сепак добиеш, ти ги препорачувам лактогин и макмирор вагиналети, тоа е откога ќе имаш односи.

Во меѓувреме, исфрли благо и леб, пробај да се храниш поздраво. И пиј повеќе јогурт, можеш да отвориш да прочиташ на интернет како исхрана влијае на габични инфекции.

Последна измена: 5 февруари 2021
    На Sweetbaby007 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    @WarriorAngel после пиење антибиотик или седење со мокри бикини, голема е веројатноста да си имала кандида која се повлекува со нистатин (макмирор) и пробиотици, па и содата помага за повлекување на симптомите.
    АМА :!: @Sweetbaby007 имала зеленкаст исцедок, а тоа не е знак за кандида. И затоа не 'препишувајте' лекови на своја рака, оти може некому да се влоши состојбата или да изгуби драгоцено време, додека експериментирал со сода и лук.

http://www.femina.mk/здравје/интимно/вагинален-исцедок-се-што-треба-да-знаете

На Milobebence, curlyhair, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. WarriorAngel

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.789
    Допаѓања:
    4.836
    @IRBBB ај те молам не ме цитирај, не сме на селска чешма. Посебно во тема кај што секој си прашува за совет и секој си има право да си каже што му помогнало.
    Да си ме прочитала како што треба, ќе знаеше дека и дадов совет да отиде на гинеколог, дека АКО има чешање ќе и помогне чај од камилица. Каде прочита лук?
    А за содата, ми било препорачано за мојата ситуација, заради непријатниот мирис што и таа исто така го имала.
    Гинекологот ќе утврди дека дали кај неа е габична или бактериска инфекција, како што сите и препорачавме.
    Но, после многу пробани лекарства, зошто да не споделам нешто што ми помогнало? Лактогин и макмирор се продаваат и без рецепт и не се ни најмалку штетни.

@Sweetbaby007 сега ми текна дека и на другарка и се има случено исто, една недела после менструација или така нешто. После тоа немаше никакви проблеми, ниту на брисеви имаше нешто ниту се повтори пак. Немој да се грижиш.

Одма прајте понашање божем и реков "пикни си го цревото од тушот, тоа се што има ќе исчисти".

Бај.

Последна измена: 5 февруари 2021
  12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Фала ти шо ме просветли, не знаев дека на селска чешма жените се цитираат. Ако не си спремна да влегуваш во дебати, не знам што бараш на форум, местото ти е баш за на селска чешма.

Инаку, те прочитав дека прво ѝ даде совет за да посети гинеколог, но откако ти го изигнорира советот, ти почна да и препишуваш терапија. И да, терапија препишува доктор, после преглед во ординација, а не членки на форум или жени на селска или градска чешма.
    :hai:

На curlyhair и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  13. WarriorAngel

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.789
    Допаѓања:
    4.836
    @IRBBB again, читај мислења убаво. Девојчето рече дека ќе си отиде на гинеколог. И реков дотогаш, за да ги смири симптомите ако ги има.
    И не, не сакам да влегувам во дебати оти ова не е политика за да дискутирам со некој. Секој споделува искуства, јасно ти е?

Си ја видела инвитро темата?
    Ај откачи се, не знам што се запна за моето мислење кога еден куп други истото го рекоа.

14. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Аgain, ако ги едитираш мислењата по 100 пати, можеш да пишуваш што сакаш.

Ова е споделување на искуство? Или препис на терапија?

И те молам препрочитај го моето мислење каде што те означив прв пат. Не те навредив, не знам зошто се скокоткаш толку и мешаш села, водоводи и политики.

На curlyhair и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  15. Sweetbaby007

Се зачлени на:
    19 декември 2019
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    60
    Фала ти на одговорот ке посетам гинеколог одкако ке ми заврши циклусот:)

16. Sweetbaby007

Се зачлени на:
    19 декември 2019
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    60
    Фала ти премногу благо јадам премногу но веке ке го исфрлам од исхраната ти благодарам за секој совет и искуство што го сподели со мене :l::l:

17. WarriorAngel

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.789
    Допаѓања:
    4.836
    @IRBBB не реков земи ги тие и тие, ни случајно немој да го слушаш гинекологот, јас знам најубаво. Кажав што ми помогнало на мене.
    Ах и бај д веј, да не беше форумов, најверојатно немаше да знам дека кога земаш антибиотик треба да пиеш б комплекс и пробиотик оти матичната заборави да ми каже.

Така да, секогаш на форумов ќе бидам ЗА споделување искуства, па на крај секој си одлучува за себе што и како ќе прави.

18. Marija_Magdalena

Marija_Magdalena Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    2.628
    Баш, никаков збор онака само eye contact ....и секс

На prominent му/ѝ се допаѓа ова.
  19. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Според мене е најубаво така :inlove: Да ,,зборуваат'' само очите и телата.

20. Maja015

Maja015 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2020
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    74
    Mi treba pomos. Pre ispanicena sum , od oktomvri sum nemala seks a samo ednas sum imala do sega. I neznam so mi tekna procitav tuka deka nekoja clenka proveruvala dali e skinata so stapcinja za usi. Zedov tri i ja probav , ne osetiv bolka i doziveav orgazam (vaginalen najverojatno) megjutoa imashe krv na stapcinjata. Od so moze da e , moze nekoja povreda da imam???