Значи ќе се повраќам. Како можете да пикате предмети во вагината? Не ви е грдо? Не ви текнува дека може да се заглави да остане некој дел и да направите поголема штета? Ај да речеш прсти пикав, ама предмети? Фуј.
Neznam ete od ljubopitnost. Se javiv kaj ginekologot sestrata mi zakaza duri za na 15 ti na pregled. Ama epten se isplashiv , malku krv imase ne bese neso mnogu , a bolka nikakva nemav. I sega imam nekoe cudno custvo u stomakov. Moze da e seriozna rabota ?
Devojki ve molam bez osudi. Ako mozete da mi pomognete u slucajov pomognete ve molam , stvarno epten sum u panika neso seriozno dane imam napraveno. Ili pa himenot da ne ne mi e skinat , chitav za elasticni himeni.
Шала на страна. Ќе си одиш на гинеколог ќе те прегледа. Немој да ставаш предмети внатре во вагината. Можеби си се повредила малку, ништо страшно. Истуширај се и намачкај се со бекутанче малку. Или само истуширај се и не се пипкај.
@Maja015 не мора да значи дека е нешто страшно, но оди на гинеколог за да си бидеш на чисто. Штом си имала секс, па макар и еднаш, не си невина. И без такви експерименти повеќе
Абе како така, нема ли ај да се смениме, дојди ти горе, не ми е згодно така, ногата ќе ми се здрви и сл.
Пишав и претходно, дека имав стресен период и дека ми доцни. Последен однос ми беше на 9.01. Пред два дена правев тест, излезе негативен, а јас уште немам добиено. Доколку тестот бил неточен, јас до сега ќе ги имав првите симптоми за бременост? Немам ни чудно бело прање, со непријатен мирис или слично. Ова го пишувам бидејќи не сум во можност да одам на гинеколог.
Може да ти доцни од стрес, нешто нервозна ако си била, штом тестот е негативен не си бремена. Сепак кога ќе си во можност не оставај веднаш да си идеш на гинеколог.
Исто и кај мене како оваа @Saraahh. Освен не бев под стрес, ми доцни 3-4 дена менстурација, прв пат после долго време така ми касни, имам ептен малку бело брање, пред да имаме секс, имав како боцки на левиот јајник. После се ова не знам што мислам, не знам што треба да правам, дали да превземам нешто, бидејќи сум многу уплашена..
Ако не си направила тест до сега, направи штом доцни ќе покажи точно. @Saraahh опуштисе штом тестот е негативен, ќе добиеш сигурно.
Мене скоро секогаш ми доцни по неколку дена вака ко ќе се менува времето. Јуни месец ми доцнеше цела една недела, а обично ми иди на 30 дена. Така да ако не сте имале ризичен однос нема потреба да се плашите. Направете си тест само да сте мирни и да се ослободите од тој стрес.
Дека не си бремена е сигурно, имаш и негативен тест. Само опушти се малку затоа што со ваков стрес само го одложуваш добивањето.