Искрено никогаш не сум помислила да направам тест за бременост. Али, секако ќе направам утре сабајле, за да сум на раат. Ужасно сум уплашена .............
@Liu Секогаш сум имала незаштитен однос, но не свршил во мене, вака за прв пат од мојот цел живот ми касни 3-4 дена, и одам редовно на преглед. Затоа вака прв пат не знам како оди.
Прашање до сите мажени жени вака, со сопругот се обидуваме да имаме бебе. Проблемот е следен: секој пат кога ќе сврши во мене, мислам дека цела сперма,, течи,, на кревет, сега ете е лут ми вика дека телото не ми ја прима спермата ( макар што мислам дека немаме никакви здравствени проблеми, сега почнуваме со пробување) ве молам да ми кажете дека е нормално да течи спермата, не можам да го убедам ♀️
Затоа пишав овде да му кажам дека е нормално, спермата да ти течи од вагината, не е правосмукалка ова
е баш така. Инаку, најсериозно срамота е да вика дека телото не ти ја прима спермата а да сака татко да станува. Тоа не е никаков здравствен проблем.
Кај некои никогаш не тече. Кај некои секогаш тече. Зависи од количината на сперма. Зависи која поза. Маж ти може за своето тело да се информира, не само што може туку и обврска му е. А да ти се лути тебе што твоето тело не ја прифаќало, сачувај боже ми е ко оние мажите што се лутат зошто не се фатило машко Нека се информира дека милиони сперматозоиди се во една ејакулација, а потребен е само еден за бебе. Некои ќе истечат, некои ќе влезат. Нема што да го убедуваш, има интернет нека се едуцира малце. Јас ништо не би му зборувала, ако го интересира нека си прочита сам.
Селотејп и одма нека лепи, капка да не капне, ич не му текнува ццц. А ти едно винце и ич да не му се секираш
Вака прво мажот ти не е информиран доволно дека спермата истекува од вагината дали помалку или повеќе ама истекува. Тоа не е твој здравствен проблем и нема право да се лути па уште да коментира дека не ти ја прима телото неговата сперма. За да се остани бремена не е морално да се давиш во сперма доволно е е еден квалитетен сперматозоид кој е невидлив. И да истекува спермата е нормално, не се секирај во вагината останува добар дел кој му е доволен на твојата матка да биде оплодена. Единствено што можиш од твоја страна да направиш е да си полежиш на грб некое време 10-15 минути без да истекува надвор спермата и после си одиш во вц си се средуваш. Нека си прочита мажот ти негде или нека разговара со доктор за процесот зачнување.
Devojki a zaso samo ednas sum imala seks mozam li da otidam kaj ginekolog da me proveri detalno , dosta vreme e pominato od kako imav. I ako moze da mi predlozite dobri ginekolozi u skopje moze i na privatno. I dali e strasno i bolno zaso sum neiskusna i zaso bese samo ednas.
Што ако само еднаш било секако можеш детално да идеш да те прегледа, воопшто не е страшно и баш убаво што си се решила да идеш колку порано толку подобро, можеш во Систина да идеш.
Нели пиша дека си закажала на гинеколог? И не ја гледам поврзаноста помеѓу колку пати си имала секс, со одењето на гинеколог. Не сфаќам што сакаш да кажеш
Da ali me faka panika i dzvinev za da odkazam zaso mi e strav ama ne mi se javija. A sakam pap test da napravam , ne samo na eho da me gledaat
Не тепаат за да ти е страв. Рутински преглед исто како на стоматолог. Се што пиша тука ќе кажеш на гинекологот, знаат тие какви тестови треба за целосна контрола.
Pomisliv da ne ke imam bolka zaso ednas samo imav odnos , pa da ne me boli koga ke mi pikaat so toa vnatresno.