Колку год имаш,извини? Иако мислам дека годините не се проблем, штом си почнала со секс... и пак не ја сфаќам суштината на твојот страв и тоа што си го напишала во темава, не можам да го најдам твојот проблем, како би те советувала... Освен што ми боде очи пикањето стапчиња во вагина и тоа дека си доживеала оргазам. Во темата оргазам пиши го тоа и со прсти пробај или со вибратот. Оргазмот е загарантиран, плус нема да се повредиш
Zdravo, profilot go napraviv samo da pobaram pomos od zenska strana, ovaka so devojka mi veke 3ta godina se maceme koga dojde temata odnosi, (potocno kinenje na himenot) ima pregolema bolka i ednistavno nema vleguvanje(previse i e zgrcena vaginata),probavme sekakvi raboti, razni lubrikanti, nisto ne pomogna, od psihijatar kazaa kako da ima upla od predrasudi deka previse bole, i veke dovaga i idea so nekoj vid na anestezija i da zaspie(iskreno straf me da ne ja povredam), dali nekoja od vas e imala slicen problem i kako go e nadmjnala
Tuka e problemot so nemoze uste prviot da bide, za natam mislam sve ke bide normalizirano, no problem e da se odstrane himenot
Девојки веќе подолго време на внатрешната страна на усните имам 3-4 израстоци(кондиломи) кои не се менуваат ниту прошируваат. Пред ококу 2 месеца бев на гинеколог бидејќи имав многу бело прање и ме чешаше многу, ми кажаа дека имам кандида ми дадоа вагиналетки(повеќе не ме чеша и белото прање е намалено но сеуште присутно) и ми направија ПАП тест кој беше во ред. Со дечко ми имаме врска на далечина и пред месец дена се видовме и имавме односи при што ми се појави генитален херпес не можев да се движам. Бев потворно на гинеколог ми кажаа дека тоа е нормално да ми се појави при слаб имунитет, промена во телото, стрес и сл. И ми дадоа таблети, тогаш прашав и за израстоците, докторката ми кажа дека тоа не е ништо страшно не треба моментално ништо да правиме но доколку почнат да се шират треба да се лечат. Дечко ми дега пак ќе дојде но јас имам страв да имам односи поради тоа штоми се случи со херпесот, дали да бидам мирна поради израстоците и дали е можно тој херпес да е бил нешто предизвикан од тие израстоци. Живеам во Германија и едвај чекам да си дојдам и во Мк да одам да се проветам повторно Ве молам за мислеее и совет
Да, силување е. Не можеш и не смееш да имаш однос со личност која не е свесна во моментот. Што ќе добие таа од тоа? Битно ти да го брцнеш. И да, можеш да ја поведиш, а таа не може да реагира затоа што ќе биде онесвестена. Силување во секоја смисла на зборот.
Не е спремна психички и нема потреба да ја напнуваш да и ствараш дополнителен стрес. Чувството на болка кај сите е различно. Треба да биде опуштена и да не мисли на тоа дали ќе има болка, крв и слично. И да, силување е ако не е во свесна состојба.
Девојко, кондоми. Знам дека од вирус се и двете ствари кај тебе, ама не чекај и нешто трето да добиеш од дечко ти...
Тие израстоци ги имам уште пред дечко ми, долго време и не ми е јасно зошто гинекологот рече дека не е ништо страшно и дека се е во ред А за херпесот имавме и претходно незаштитени односи и немаше ништо, последниот пат имавме и со и без кондом и ете ми се појави херпес
Кондиломи се решаваат јас ко што знам. Смени гинеколог ако не ти дава третман. Вирус е тоа. И се пренесува. И дечко ти може да го добие иако ништо не мора да се гледа кај него. Херпесот е за секогаш. Билдај имунитет и многу пази. Сега не си детектив ама херпес не се јавува од ништо. Паднат имунитет но некој ти го пренел. Тоа е. Пази се многу .
Здраво на сите. Денес приметив нешто невообичаено, за прв пат.. и многу се исплашив. Имено- не сум сексуално активна немам партнер.. денес забележав две топчиња на самиот отвор на вагината. Не се длабоко воопшто. На допир се осекаат како ранички тврди. На изглед се мноогу малку бели. Немам болка никаква ни чешање ни ништо. Ова прв пат ми се случува. Пребарав на гугл ми отвара рак.... на лекар дури понеделник... некој со слично или исто искуство. Неможам да спијам ме мачат мислите со ракот.. благодарам
Здраво девојки,имам едно прашање.Денес со партнерот првиот пат користевме заштита и се изми,уринира и потоа повторно имавме заштитен однос и кондомот се скинал,но не сме приметиле.Партнерот вика дека го извадил пред да сврши и тогаш приметил дека е скинат кондомот а јас сум многу голем паничар по природа па се мислам да не капнало нешто внатре бидејќи некако многу малку течност истече при свршувањето и бидејќи само што го извади сврши (секогаш го терам на ова заради можност од пукање на кондом). Не сум во плодни денови,само што ми заврши циклусот,но уште еднаш ќе речам многу голем паничар сум па се мислам дали да земам апче за ден потоа?Свесна сум дека е штетно но се плашам од таа предсемема течност и да не капнало нешто внатре.
Od predsemena tecnost mnogu se mali sansite stom se izmil i uriniral. Ama ako kapnalo golema e verojatnosta. Pobaraj ako sakas apce za den potoa ili cekaj da ti dojdi... I da se nadopolnam ako nemas zemeno do sega apce konsultiraj se so ginekolog za sekoj slucaj za mirna da tie dusata jas ne bi zemala na svoja raka.
Многу ретко се забременува во неплодни денови особено ако ти завршила вчера денес, исто така ретко е забременувањето од предсемена течност, мислам дека немаш потреба од апче оти може да ти го поремети дополнително циклусот па да си имаш непотребен стрес. И сама велиш дека после кинењето на кондомот тој свршил надвор. Помалку сперма била веројатно бидејќи ви била втора рунда.Без паника не би требало да има нешто. Нареден пат ете користете подобри кондоми и гледајте го датумот односно рокот на траење.