Ако е сигурен партнерот дека не капнало немаш потреба навистина да си правиш хормонски стрес на организмот.
Нема да и помине ќе и размине (((....мислам дека девојкава си тера филм овде ама ај....имала односи па сега глуми невина ...а и бујна фантазија како да има ))):
Вака значи проблемот нее во тебе ти единствено што можеш е да смениш положба за спермата да не излегува. А тој што маж ќе биде незнам што се топори деца да прави а појма нема од животот па тебе те обвинува... ако те обвини уште еднаш ќе му речеш дека му е ретка спермата и стојко му е мал ...плитко ејакулира и крај да не мрчи многу
Не е дека 100% невозможно, секогаш има шанса за бременост од предсемената. Што направи? Мислењето ти било од петокот. Гледам дека си пишала и за апче.
Се мислевме цел ден дали,па сепак на крај го испив пред да поминат 24 часа (иако тоа може да се земе до 5 дена).Се надевам се ќе биде во ред,а нареден пак пазење максимално
Здраво, дали зеде норлево или елаоне? И дали почуствува некои нус појави? Јас веќе една недела откако зедов ела оне, ништо невообичаено не почуствував освен болка во градите која сеуште ја имам, а треба да добијам за три дена. Го земав апчето иако веќе имав овулирано(на 12/13ти ден имав болка во јајниците и исцедок па претпоствувам тоаш овулирав), но стравот надвладеа. Сега баш ме интересира конечниот резултат како ќе испадни, прв пат ваква контрацепција земав.
Немора да значи некои немаат никакви појави после пиење.. Јас пред неколку години имав пиено ама ништо све најнормално си добив само мислам ми каснеше некој ден... И баш се зачудив кога се консултирав со гинеколог тогаш и ми кажа дека не било внатре пред зачнување затоа немало ни предвремено крварење ниту ништо за да реагира таблетата.. Обично тогаш реагира таблетата и затоа некои добиваат после ден два... После тоа све ми беше регуларно и циклус и све фала богу не ми изремети ништо. Затоа различно кај секоја.
Елаоне земав и малку имав мачнини вчера вечер,ама ништо страшно.Другарка има пиено норлево и (иако немало шанси да се случи нешто,нејзиното било само чиста паника) и каснеше две недели.
Имам веќе 16 дена менструација( не е обилна) бев ми направија ехо, крвни анализи и ништо не ми искочи тоест само вредноста на пролактинот ми беше покачена дали е ок? порано немав менструација со месеци, изгледа сега се регулира?
Здраво на сите ми треба совет од вас 5месеци се мачам со инфекции пијам антибиотик и вагиналетки мелора имам ешекхија коли и streptococcus grupa B искрено смачено мие треба да предадам документи за ифв. Ако имате некој совет добредојден мие бидејќи мојата матична 5 месеци иста терапија ми дава а нема ефект.
Направи антибиограм на брисевите, да видиш на кој антибиотик се сензитивни бактериите, да не се клукаш за џабе со антибиотик ако не делува.
Со маж ми имавме секс, пред да почнеме прво малце со прсти ми буташе и сега кога мокрам многу ме пече и ми се има направено како мала рана како гребнатина.. дали е можно да ме гребнал или е нешто друго? До сега ми се нема вака случено ама малце испаничив не знам што може да биде.. ќе почекам неколку дена ако помине добро ако не ќе одам на гинеколог.. сакав да прашам дали ви се има случено исто и на вас?
Пробај да го најдеш лекот Wartex ако ти се гледаат надворешно,можеш сама да ги изгориш со помош на огледало.