Интимни прашања, проблеми и совети

Discussion in 'Секс' started by skorpija1992, Jan 30, 2010.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

И ниеден антибиотик на кој што е сензитивна не ти помогна?

Baby2018love likes this.
  2. Kalince1996

Kalince1996 Истакнат член

Загрижена сум поради изгубена невиност. Имам 19 години. Иако се случи со некој што го сакам и што ме сака, мислам дека беше рано зошто се случи во 3тиот месец од нашата врска. Поминаа 2 месеци и сеуште се чувствувам лошо, како да сум направила некоја грешка. Уживам во сексот со дечко ми кога не мислам на тоа но некогаш помислувам и многу ми р лошо. Секогаш мислам дека можеби ќе раскинеме па после него никој нема да ме гледа исто како до сега. Можеби тоа е и поради тсквото мислење што ми го наметнала мајка ми а и поради дечковци кои сум ги имала пред ова кои ми зборувале дека не сакаар да имаат девојка која била со некого пред нив:worried: како да го надминам ова? Немам со кого да разховарам и на кому да кажам заѕоа што скоро и сите другарки ми се со такво мислење

Tamsy likes this.
  3. fana

fana Форумски идол

Како те гледале до сега, па одсега ќе те гледаат поинаку?
    Уживај во врската и сексот со партнерот, немаш направено ништо лошо.
    Немој да се кочиш само за тоа како ќе те гледаат другите. Секако ќе зборуваат, и до смрт да немаш сексуален однос.
    Маж што се замара колку партнери имала девојката пред него за мене е обид за доминантно мажЕ и ништо повеќе.
    Вистинските мажи не се замараат со такви глупости.
    Уживај :)

Ambrosia, Martka, Lolipop23 and 8 others like this.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Те молам немој да размислуваш вака. Туѓото наметнато мислење е фактички само те обезвреднува, а ти вредиш многу повеќе од скинат химен. Ич да не те тангира кој што мисли, возрасна личност си, имаш право да уживаш во сексот исто колку и сите други. Луѓето ќе зборуваат секогаш. А оној на кого вистински му значиш и те цени, никогаш нема да ти префрли за ваква глупост. Тие што се замараат со ова не се вредни за твоето време.

Ambrosia, Luminary, Dentina and 4 others like this.
  5. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Во каква средина живееш што сите околу тебе имаат такво мислење? :oМногу лоша искрено.
    Ќе надминеш така што ќе прекинеш да ги цениш тие мислења или ќе почнеш да комуницираш со луѓе што имаат понормални сфаќања.Сосема е во ред и нормално да имаш секс со дечко ти со кој се сакате во третиот месец од врска.Имаш 19 години, не 14-15 па да се каеш за нешто.
    Плус, никого не треба да го интересира кога си ја изгубила невиноста и дали имаш односи со дечко ти, не си должна воопшто да споделуваш со околината.

Elf and Kalince1996 like this.
  6. Baby2018love

Baby2018love Истакнат член

Не искрено кажав да помогнеше немаше 5 месеца да бидам под терапија.

7. Mim111

Mim111 Активен член

Voopsto ne si napravila greska.. Kako i da e koga i da e ke dojde vreme i site ke go imaat prviot seks.. ne daj boze ako dojde do toa da se skarate so decko ti i ako zasakas drug i drug ako te zasaka tebe sekogas imaj na um deka toj sto te saka ke te saka kakva i da si dali nevina ili ne sekako ke te saka.. a drugarkite tvoi koga ke go napravat toa togas ke smenat mislenje zatoa uzivaj i ne se zamaraj voopsto.. mislam deka na 19 god i ti bilo vreme da go napravis toa, uzivaj ne se zamaraj koj sto ke rece, uzivaj si vo seksot.. Eve jas sum mazena i maz mi ne mi bese prv pa sam mi imase kazano deka toa ne mu smeta deka e normalna rabota.. nema za sto da se zamaras i da se cuvstvuvas vinovna.. ako mislis deka drugarkite ili doma bi te obvinile za toa nemora ni da kazuvas, koga ke dojde vreme ke si kazes.. Majka mi isto mi vikase ama jas nikogas ne i kazav za mojot prv odnos ni pa na drugarki sum kazala site mislat deka maz mi mi bil prv...:rofl::D

Kalince1996 likes this.
  8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Не знам друго што може да се направи. Пробај со пробиотик што ја содржи нормалната вагинална микрофлора (како лактогин) и билдај имунитет.

Baby2018love likes this.
  9. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

За ешерихија доста помага чај од диво оригано и брусница, а исто добар е рузмаринот дури и за стрептокока. Испитај да не имаш камен или песок во мочен меур, најчесто ради тоа не делуваат антибиотиците...

MeowMeow, Baby2018love and IRBBB like this.
  10. 100nogalka

100nogalka Истакнат член

Vo koj vek zivees devojce? Opusti se i uzivaj vo zivotot :)

Kalince1996 likes this.
  11. Women35

Women35 Истакнат член

Baba na mojata drigarka ni velese deka so eden k.. ne se umira.Taka da ne e bitno koj e prv,bitno e koj e posleden

Kalince1996, FridaodaMk and Tamsy like this.
  12. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

|(
    Поголема глупост од овоа има?
    Колку луѓе има што со првите партнери стапиле во брак и што сега, да се изневерат ли само за да пробаат со уште еден?

Stark, Iva2020, Luminary and 5 others like this.
  13. Women35

Women35 Истакнат член

Poentata mi e deka ne e grev i da ima dvajca trojca ili pak deset.Koga se obvrzuvas na brak se znae so kogo ke spies.Jas sum imala vrski i odnosi pred brak i sto sega?Sto e bilo bilo e.Togas sum mislela deka taka treba da bide.A veke 16 god go delam krevetot,dobroto i losoto so eden maz

Kalince1996 and hunter26 like this.
  14. Kalince1996

Kalince1996 Истакнат член

Хахахахах зарем имало и баби што размислуваат вака?:lol:

15. Women35

Women35 Истакнат член

A kakvi ke bideme nie.Imam 15 godisna kerka i uste sega i imam zboruvano za ljubovta i seksot.Mislam deka e mnogu bitno da se ima nekoj otvoren odnos so decata.Znam deka nema da mi kaze koga ke bide ama barem i imam posoceno za kondomi ,za psihicka podgotvenost i mnogu i zboruvam deka koga misli deka e NE stvarno e Ne

Last edited: Feb 19, 2021
    Kalince1996 likes this.
  16. LadyLollypop

Е да ти кажам една познаничка моја пред да се омажи за дечко и (вереник), го изневери со друг само ради ова. Кога ја прашав зошто, кога дечко и сварно предобар човек е, ми рече: "Со еден к*р не се умира. Подобро додека сме во врска, да пробам и друг к*р него да ме копка како е во брак." И така си останав :o :^)

Elf, noteforself, christinnn and 6 others like this.
  17. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Имам бактерија во мокрачата матичната ми даде антибиотици пијам два месеци но нема ефект.Пред да ми дојди имавме однос со мм незаштитен, ми дојде менструација редовно, ми заврши и по ден два почна како кафена слуз како кафено прање , од што можи да е вака? Никогаш претходно сум немала вака ..

18. LadyLollypop

Има пишано на другата страна за сличен проблем
    Инфекцијата може да ти е и од настинка, стрес, намален имунитет. Пиј чај од брусница и чај од диво оригано (многу помага за уринарни инфекции, бактерии како ешерихија и стрептокока...) ама сепак консултирај се со матичната.

За кафеавиот ицедок, се случува дури и во овулација, не е опасно доколку е минимално и трае два три дена, ако имаш повеќе и количински оди на гинеколог.

Baby2018love likes this.
  19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

@LadyLollypop на грешка си ме цитирала. Постот се однесуваше на @Baby2018love.
    И јас како што сфатив има ешерихија на вагинален брис, не во урина.

Baby2018love and LadyLollypop like this.
  20. Mom of 3

Mom of 3 Истакнат член

Zdravo, pak jas. Eve kolku vreme pomina mene izrasrocite za koi vi pisav seuste ne se povleceni. Lekar mi prepisa edna mast no seuste nisto... prebaruvav po internet i svasta nesto pisuva pa sum isplasena. Nnekoj sovet ve molam...!?
    Inaku naidov na edna slika na internet i bas takvi izgledaat izrastocite. Eve za sto stanuva zbor ( slikata e od od internet)
    Screenshot_20210221-101652_Chrome.jpg

m.bt23 likes this.