Загрижена сум поради изгубена невиност. Имам 19 години. Иако се случи со некој што го сакам и што ме сака, мислам дека беше рано зошто се случи во 3тиот месец од нашата врска. Поминаа 2 месеци и сеуште се чувствувам лошо, како да сум направила некоја грешка. Уживам во сексот со дечко ми кога не мислам на тоа но некогаш помислувам и многу ми р лошо. Секогаш мислам дека можеби ќе раскинеме па после него никој нема да ме гледа исто како до сега. Можеби тоа е и поради тсквото мислење што ми го наметнала мајка ми а и поради дечковци кои сум ги имала пред ова кои ми зборувале дека не сакаар да имаат девојка која била со некого пред нив како да го надминам ова? Немам со кого да разховарам и на кому да кажам заѕоа што скоро и сите другарки ми се со такво мислење
Како те гледале до сега, па одсега ќе те гледаат поинаку? Уживај во врската и сексот со партнерот, немаш направено ништо лошо. Немој да се кочиш само за тоа како ќе те гледаат другите. Секако ќе зборуваат, и до смрт да немаш сексуален однос. Маж што се замара колку партнери имала девојката пред него за мене е обид за доминантно мажЕ и ништо повеќе. Вистинските мажи не се замараат со такви глупости. Уживај
Те молам немој да размислуваш вака. Туѓото наметнато мислење е фактички само те обезвреднува, а ти вредиш многу повеќе од скинат химен. Ич да не те тангира кој што мисли, возрасна личност си, имаш право да уживаш во сексот исто колку и сите други. Луѓето ќе зборуваат секогаш. А оној на кого вистински му значиш и те цени, никогаш нема да ти префрли за ваква глупост. Тие што се замараат со ова не се вредни за твоето време.
Во каква средина живееш што сите околу тебе имаат такво мислење? Многу лоша искрено. Ќе надминеш така што ќе прекинеш да ги цениш тие мислења или ќе почнеш да комуницираш со луѓе што имаат понормални сфаќања.Сосема е во ред и нормално да имаш секс со дечко ти со кој се сакате во третиот месец од врска.Имаш 19 години, не 14-15 па да се каеш за нешто. Плус, никого не треба да го интересира кога си ја изгубила невиноста и дали имаш односи со дечко ти, не си должна воопшто да споделуваш со околината.
Voopsto ne si napravila greska.. Kako i da e koga i da e ke dojde vreme i site ke go imaat prviot seks.. ne daj boze ako dojde do toa da se skarate so decko ti i ako zasakas drug i drug ako te zasaka tebe sekogas imaj na um deka toj sto te saka ke te saka kakva i da si dali nevina ili ne sekako ke te saka.. a drugarkite tvoi koga ke go napravat toa togas ke smenat mislenje zatoa uzivaj i ne se zamaraj voopsto.. mislam deka na 19 god i ti bilo vreme da go napravis toa, uzivaj ne se zamaraj koj sto ke rece, uzivaj si vo seksot.. Eve jas sum mazena i maz mi ne mi bese prv pa sam mi imase kazano deka toa ne mu smeta deka e normalna rabota.. nema za sto da se zamaras i da se cuvstvuvas vinovna.. ako mislis deka drugarkite ili doma bi te obvinile za toa nemora ni da kazuvas, koga ke dojde vreme ke si kazes.. Majka mi isto mi vikase ama jas nikogas ne i kazav za mojot prv odnos ni pa na drugarki sum kazala site mislat deka maz mi mi bil prv...
Не знам друго што може да се направи. Пробај со пробиотик што ја содржи нормалната вагинална микрофлора (како лактогин) и билдај имунитет.
За ешерихија доста помага чај од диво оригано и брусница, а исто добар е рузмаринот дури и за стрептокока. Испитај да не имаш камен или песок во мочен меур, најчесто ради тоа не делуваат антибиотиците...
Baba na mojata drigarka ni velese deka so eden k.. ne se umira.Taka da ne e bitno koj e prv,bitno e koj e posleden
Поголема глупост од овоа има? Колку луѓе има што со првите партнери стапиле во брак и што сега, да се изневерат ли само за да пробаат со уште еден?
Poentata mi e deka ne e grev i da ima dvajca trojca ili pak deset.Koga se obvrzuvas na brak se znae so kogo ke spies.Jas sum imala vrski i odnosi pred brak i sto sega?Sto e bilo bilo e.Togas sum mislela deka taka treba da bide.A veke 16 god go delam krevetot,dobroto i losoto so eden maz
A kakvi ke bideme nie.Imam 15 godisna kerka i uste sega i imam zboruvano za ljubovta i seksot.Mislam deka e mnogu bitno da se ima nekoj otvoren odnos so decata.Znam deka nema da mi kaze koga ke bide ama barem i imam posoceno za kondomi ,za psihicka podgotvenost i mnogu i zboruvam deka koga misli deka e NE stvarno e Ne
Е да ти кажам една познаничка моја пред да се омажи за дечко и (вереник), го изневери со друг само ради ова. Кога ја прашав зошто, кога дечко и сварно предобар човек е, ми рече: "Со еден к*р не се умира. Подобро додека сме во врска, да пробам и друг к*р него да ме копка како е во брак." И така си останав
Имам бактерија во мокрачата матичната ми даде антибиотици пијам два месеци но нема ефект.Пред да ми дојди имавме однос со мм незаштитен, ми дојде менструација редовно, ми заврши и по ден два почна како кафена слуз како кафено прање , од што можи да е вака? Никогаш претходно сум немала вака ..
Има пишано на другата страна за сличен проблем Инфекцијата може да ти е и од настинка, стрес, намален имунитет. Пиј чај од брусница и чај од диво оригано (многу помага за уринарни инфекции, бактерии како ешерихија и стрептокока...) ама сепак консултирај се со матичната. За кафеавиот ицедок, се случува дури и во овулација, не е опасно доколку е минимално и трае два три дена, ако имаш повеќе и количински оди на гинеколог.
@LadyLollypop на грешка си ме цитирала. Постот се однесуваше на @Baby2018love. И јас како што сфатив има ешерихија на вагинален брис, не во урина.
Zdravo, pak jas. Eve kolku vreme pomina mene izrasrocite za koi vi pisav seuste ne se povleceni. Lekar mi prepisa edna mast no seuste nisto... prebaruvav po internet i svasta nesto pisuva pa sum isplasena. Nnekoj sovet ve molam...!? Inaku naidov na edna slika na internet i bas takvi izgledaat izrastocite. Eve za sto stanuva zbor ( slikata e od od internet) Спојлер